Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.660
    И јас никогаш не сум пиела газирани сокови, сега пијам кокакола по 1 чаша само кога ми е низок притисок, тогаш многу главата ме боли.

На kostarika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас пак ич не чуствувам ништо ни кога ми е притисокот низок ни кога ми е висок|(. Вчера на пример ми беше 90 со 50, а јас си функционирав најнормално. А никогаш пред да останам бремена сум немала проблеми со притисок секогаш 120 со 70/80 ми бил. Сега на гинеколок висок дома низок-хаос. А јас секогаш се чувствувам исто8)8). Дури чудна работа. Ама затоа па кога ќе се напијам мг сум комирана за 15 мин.:drunk:

3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.702
    Јас само да кажам дека пица бурек е речено, сторено и изедено :nod: Го направив со хељдини кори, ги чував за нешто поздраво да направам (facepalm) За газирано, поарно да не зборам. На почеток само кока-кола ме спасуваше од мачнините и нискиот притисок, а сега баш ми смета.

На TeddyGrey, kostarika, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Кај мене бебе лежи буквално вака како на сликата само некогаш е со лицето на долна страна. И матичниот ми вика дека тоа не е убава положба, треба да е со главата надолу нозете горе, дека вака било приморано од што не може да ја турни плацентата за да се намести. Јас му викам рано е за така тек 17 недела сум. Како се поставени вашите бебиња и дали и на друг му збореле вакви работи? pregnant-518793640.jpg

На fana и joan им се допаѓа ова.
  5. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    jas nemam pojma kako se postaveni a i nez i kako e pravilno da bidat,ne mi spomnale do sega takvo nesto

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762

Јас имам ваква слика од ехо истата положба на бебуш 15та или 16та недела не се сеќавам точно. Докторот ништо не ми спомна тогаш. Баш си ја чувам дека се гледа баш цело и мн ми беше убава. Еве сега сум 31ва недела свртено си е со главчето надолу. Мислам дека е рано незнам зашто те плаши...

На VenusVenus, mimiiiii и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.702
    Дај кажи кој е докторот да се јави цела фемина, малку да поразговараме со него :punch: И дај смени го, или не оди кај него, најубавиот период го минуваш во стрес непотребно.

На danichap, Bella*, VenusVenus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Ехее 17 недела, ќе се сврти секако. Кај мене прво двете беа со главчината горе, после едното со главче долу другото си остана горе и сега последниов преглед двете беа со главчината долу. Јас на ова воопшто не придавам значење. Бебе може да се сврти и ден пред пораѓај, а и што можиш да смениш со положбата на бебето? Секако немоќни сме во тој поглед.

На Martka, joan, lavica82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. joan

joan Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.798
    Многу е рано мила. Можеби докторот нешто повеќе гледа од нас во врска со плацентата, но и да е така, не е ништо алармантно. За се` има решение.

Мене дури на првиот скрининг 20та недела за прв ми спомнаа позиција на плацента и бебе, и тоа чисто онака, без предвидувања.

На Milaаа991 и Martka им се допаѓа ова.
  10. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Јоан ти беше на природен циклус кај Ивановски или...

На joan му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Јас сум 16та недела вчера бев на контрола и др. ми покажа на која страна е главата каде ноЗете и исто вака како ма сликата ми е поставено бебето, не ми рече ништо само колку да си знам демек како ми е поставено ниту па постелка нешто ми спомна.

На joan и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  12. joan

joan Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.798
    Да Мартка, со природен циклус ИВФ забременив, кај Ивановски, терам 37ма...

На Martka, Meckicja и lavica82 им се допаѓа ова.
  13. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Mila i moeto e svrteno vaka kako sto opisuvas ti..ne mi kazale nisto doktorive a me imaat gledano dvajcs doktori od sistina. Sega vtornik sum pak pa ke prasam bas

На aceee99 и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Веројатно е ок поштом и мене не ми реагираа во плодност, а баш препрашав. Но на мисла ми е бидејќи матичниот 2 пати покрај др и тоа ми го кажува како проблем. Не сериозен ама сепак.

15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Трудници, по колку време е дозволено да се изложуваме на сонце, мислам да се сончаме? Маж ми ми спомна нешто прочитал во бременост не било добро сончањето?

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    На јакото сонце сигурно нема да се сончаш. Лани бев бремена на одмор, седев стално под сенка, во вода не влегов.
    На плажа одевме од 7-10часот и после од 16:00. Впрочем и во нормални услови тераме вака.

На Meckicja, NarCis@, joan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.352
    Допаѓања:
    119.376
    Охоооо кај мене до 25та вака седеше|(
    Во 27ма се заврти со газето надолу и така остана до раѓање :doh: |(

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    14.723
    Дали може да ми препорачате книга која можам да ја најдам во нашиве книжари, за новороденчиња, првите 6 месеци, нешто во тој стил. Чисто информативно да си читам за време на одмориве. Има некоја од која сте задоволни? Би симнала еден куп англиски, но ако има некој фаворит што можам да го најдам, преферирам физичка книга.

19. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    7.053
    Што да очекувате во првата година од Матица е купена

20. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    Devojki jas denev bev na pregled,so bebinjata se e vo red,masala ubavo si napreduvaat taka daj boze i da si prodolzat 17 +1 sum a merkite se kako za 18.no koga me proveri vaginalno za do go meri grloto mi kaza placenta previa a grloto e dobro sega za sega 43mm.kaza deka placentata moze da se krene do 24 nedela, ama jas se ispopaniciv sega ne znam kako ke se smiram da ne mislam na loso.sega sleduva pak miruvanje.na pocetok imav hematom i tri nedeli miruvanje,toa pomina i super si bev sekoj den pesacev,sega pak so grizi da se nemalo znaci mir;(

На TeddyGrey, aceee99 и joan им се допаѓа ова.