Ima uste vreme da se podigne. Celosna e ili parcijalna? Mnogu okolu mene imaa placenta previa I si gi donosea do kraj. Edinstveno sto se porodija so carski. Ne se sekiraj, samo ako ti rekle da se pazis, pripazuvaj se. Nikoj so placenta previa ne bese vrzan za krevet.
Девојки нормално ние волку да боли грбот леле ама боли и ногата ми се вкочанува едвај одам а до 9ти што ли ќе биде
Дали некој друг има проблем со кошмарни соништа? Јас еве неколку дена се неубаво сонувам. И некако мн депресии ме фајќаат, само ми се плачи. До пред една недела си бев супер, но после сите стресови како да ми се всади некој страв во мене и сега само да помислам дека може да му биде нешто на бебе веднаш солзите на очи. Имам читано дека мн трудници имаат ваков проблем, кои се вашите искуства и како сте го надминале? Јас пијам магнезиум пред спиење, ама сепак се будам по 100 пати, цела преплашена.
Јас имам како бебето ми умрело,како сум требала да го абортирам ама сее тоа што читаме многу и потсвест е.
Леле истото, дури се сонувам цела во крв и трчам во Wc да се проверам. Знам дека ми е подсвест од тоа што др ме заплаши дека можеби ќе треба да го абортирам во 20 недела. Не сакам ни да мислам на тоа ни да верувам, но колку да го потискам преку ден навечер излегува и ме мачи.
Матичниот тоа ти го кажа? Јас ќе ти кажам он нее тој тоа да го кажува си ина спрецијалисти комисии и детални испитувања дали бива или небива и после они одлучуваат. Мајчин па од кај знае дека баш 20 недела Тебе ти кажаа и во Плодност дека сее во ред такада не се секирај. Соништата не значат ништо нормални се.
Поради хормоните соништата се многу луцидни, јасни, пореални од обично... Затоа и те плашат многу повеќе. Матичниот има многу погрешен однос, ниту една жена не би го поднела тоа што ти го кажал подобро. Сите се грижиме и без вакви непотребни предвремени прогнози. Жал ми е мила што поминуваш низ ова. Уште колку имаш до вториот скрининг? И те молам направи го кај друг доктор. Јас би отишла на трето мислење одма.
Уште 2 недели, секако ќе го правам кај друг др. Па не сакам да претерувам и со контроли, направив 3 во 5 дена. И 2 вагинални еха. Плус на секоја контрола и притисокот ми се дига и ми е дополнителен стрес. Таман малку се потсмири, пак ќе ми е тревожење.
Пијам магнезиум од 250 но моментално сум снемала имам дома Магнезан+б6 можам да се напијам вечерва од тие?
Zdr jas denes bev na eho za da mi kazat Dali da prodolzam so progesteron depo ili da gi prekinam I mi rekoa da ne gi prekinuvam da prodolzam so niv do 37ned oti vcera imav kafeav iscedok samo edna tocka I mi kazaa oti bebeto mi e karlicno postaveno I ne se gledase polot neznam dali ima sansi da se namesti do kraj na bremenosta inace sum 14ned I 4 dena
Немој да се секираш и да мислиш негативно мисли позитивно и на другарка ми и викаа дека бебуш нема да и издржи па ете го до неа тоа е како рекол господ неможе доктор да каже одмарај и не мисли лоши работи
И те како ќе се мести охооо кај мене до 30та беше карлично и во 32 со се намести со главче надолу...така да уживај и гали меше
Јас вчера ја поминав првата таква вечер, спиј 10 мин и сонувај некој кошмар, разбуди се жива вода со срцето в грло и дреми 1 саат со мачни мисли. Пак заспиј, пак сонувај Денеска цел ден кома, ненаспана, измачена... Па и кои глупости ги иссонував, да снимам филм ми се чини оскар ќе ми дадат.. Психоделии
Трудници, многу сум поспана и омалаксана, дајте некој совет да живнам зошто не можам да се трпам ваква, моментално пијам само фолна..
Да бидам искрена ништо не помага во поспаност, освен да си легнеш Почнав и по едно кафе да пијам, вода пијам околу +2л дневно, спијам по 10-12 саати и пак сум кома, а предходно 2-3 кафенца дневно и сон од 6 саати ми беше супер.