Здраво на сите мамички јас сум 9гн и мака мачам со гадење и повраќање...многу малку јадам и се што ќе изедам после тоа во ВЦ трчам.Јадам млеко со мусли или бисквити,чај од нане (ладен),лепче и маргаринче,месо никако,некое бадемче,оревче,смоки знам да си грицнам колку да не ми е празен желудникот,навечер по некое овошје или зеленчук и тоа е.Навечер станувам по 3-4пати за мокрење и јадење се чувствувам многу гладно,а исто и сабајле трчам на јадење право Навистина ме малаксува сетоа ова,со надеж сум дека ќе помине уште малку,но сепак ве молам да ми дадете некој совет како да го избегнам гадењето.Инаку не јадам мрсна храна воопшто! Поздрав од нас
кога ми се гадеше мене на почетокот немаше жива сила што ке ме натераше да јадам,или пак да ми биде подобро,грицкав некои крекерчиња,пиев сокови,оревчиња, тоа што ми беше добро и да не прегладнам, мене кај 17 -18 недела ми сопреа мачнините ама сеа од 27 недела пак ги имам, вчера јадев само една банана. Гледај колку можеш и овошје да внесуваш,макар пола банана или пола јаболко. Мене и јогурт со краставица мешан ме освежуваше многу.
зенски тестот од приската ви 12 недела акко ви искочи?кај мене се сто мозам е да видам е 1 према 10000 тоа сто значи да ми објасни некој сто знае
кога ми се гадеше мене на почетокот немаше жива сила што ке ме натераше да јадам,или пак да ми биде подобро,грицкав некои крекерчиња,пиев сокови,оревчиња, тоа што ми беше добро и да не прегладнам, мене кај 17 -18 недела ми сопреа мачнините ама сеа од 27 недела пак ги имам, вчера јадев само една банана. Гледај колку можеш и овошје да внесуваш,макар пола банана или пола јаболко. Мене и јогурт со краставица мешан ме освежуваше многу. Јадам и банана ама едвај пола и ја повраќам.Овошје во текот на денот неможам да јадам, ми се ствараат киселини и ми се повраќа.Некни сок си исцедив и викам ај малку витамини и одма у вц. Ми нема спас,едвај чекам да помине кризниот период ама се тешам си викам све за бебушко мој трпам
Јас на почеток ослабв не знам колку кила. Ништо не задржував. Од некоја дупка мораше да излезе Чув една пријателка јадела чипс па пробав со тоа и ми помогна колку токлу. И за жал, единствно нешто што можев да го задржам беше помфрит со кечап и мајонез, нешто што мразам. И ете ме мене, адвокат за здрава исхрана единствнео што јадев првите некоку месеци чипс и помфрит. Ама како што викаш ти, за бебушот се. Пробај и ти, можеби мрсното ќе ти помогне.
уухуууу јас првите недели и водата ја повраќав ништо не јадев 2Nедели а потоа само залак и надвор веднаш излегуваш ослабнев 7кг и ни кило не вратив а веке сум 12 недели сега пак повраќам ама не 5пати на ден,туку 1 до 2 пати,ама барем јадам доволно,мислам повеке од првите недели. се ке си се среди така оди тоа
^Јас неколку пати само утринска горчина и 2/3пати дали повратив. А пак ослабнав 1,7кг. Има доста трудници што на стартот ја намалуваат тежината. mace31 на крај лево долу има пишува, пример Low Risk Кај тебе што пишува? Зарем матичната не ти кажа какви се резултатите?
Добро утро на сите...можеби сеуште убавко си спиете, ама мене една жена будала ко божем под нозе и гори и ми звонеше уште во 9 сабајле. Како да не можела истото да ми го каже во 12ч.
dobro utro i od mene Jas cela nok ne spijav ipak stanav vo 9 i ovie denovi imam mnogu nizok pritisok i samo glavobolki imam daj kazete mi sto da pijam za da mi dojdi na normala kafe i pepsi ne pomaga
^ пробај со "домашна инфузија" ... во чаша со вода,стави лажица сол и лажица шеќер, убаво измешај и испи. + грисинки,чипс,кисела вода.
Добро утро мамички, гледам имаме неколку мамички што бројат ситно. Одвај чекам и јас да стигнам до таму да си го гушкам бебуштот. Како поминува времето се повозбудена сум Јас како што гледате расположена Сум спиела цели 8 часа без буденње и без грчеви Убавини. Имајте убав ден
добар ден и од нас... ние сме си делумно наспани се будивме скоро цела вецер ама сепак нема да се залиме.. инаку у моето маало има една пристара зена мозам да казам стара вампирка секогас кога и да поминам ако седи надвор ме гледа у стомак со и е проблем не ми е јасно поцна одбивна да ми станува
здраво мамички!јас сум жива ненаспана.во 5 и 20 ми звонесе непознат број на мобилниот.дури стигнав до тел.исклучи. како да не ми е доволно што едвај наогам позиција за спиенје и станувам триста пати во текот на нокта па ми требаат и дополнителни вознемируванја.мачен бил овој деветти месец,сум заборавила од претходно.ај уште малку и ке помине.(да си се утешам).добрата вест е што од денес не одам веке на работа се надевам бебушот ке поседи уште некој ден внатре да одмори мајка малце
Ние си се наспавме убаво со мажето и сабајлево клоцкото не разбуди. Сигурно мисли дека ни е доста, а ние мртви уморни цела недела. Ама ако не не разбуди рано. И како што тргнало од сабајле до сега цело време клоцка. Инаку денеска сум подобра, немам мачнини, ама до вечер ќе видиме. Бидете ми поздравенки.
само сто го земав резултатот ке идам сега во среда кај матичниот а не ми се цекасе до тогас затоа прасувам инаце ми писува низок ризик
аааа гледам убаво сме се наспале сите ние сме добро освен малце затнат нос,синоќ имаше забава во плоштад и јас ајде да одиме,не беше ни ладно али ете нослето се затна си настинавме малце и сега си седиме дома. имајте убав ден
dobro utro mamicki kako ste nie sme super pocnavme da mrdame najradosna sum koga ke go osetam utre odvaj cekam da doznam sto e nestrpliva sum vi posakuvame ubav den
Добро утро и од мене ние сме будни од темни зори не ни се спие , баш кога имаме слободен ден. Dzanina браво за вас тоа чуство на клоцкање е нешто најубаво , а утре да биде тоа што си сакаш . Поздрав од мене