Цитомегали вирусое е од група на херпес вируси. Но стара инфекција е, има телото веќе антитела. Не е опасно за бебуш.
Го правев во 12+1 недела во Скопје на микробиологија, дека секако бев таму и за прислата тогаш, па две во едно. Така ми рече докторката.
И мене ме мачат такви мисли веќе и торбица спремив па здравје да издржиме до крај и јас сум вечер на контрола и едвај чекам. Ми се чини дека и стомакот ми е спуштен. Инаку мене докторката ми рече да доаѓам кога и да мислам дека нешто не е во ред на цтг, јас во 31 недела бев оти мислев дека слабо мрдаше бебе тој ден, само што легнав на цтг почна да ме шутира. Така да не се мисли оди..
После ќе одам, во 4. Го пипкам цело време стомакот, тврд е ама горе над пупак, под гради и под пупак е мек значи горе си седи..ваљда Торбица и јас ќе почнам полека да спремам, од кај да знам дали ќе и се чека до крај
Абе ти и @mimiiiii како сте запнале, ќе ме напуштите, а тука сме со термините горе доле... Не ве пуштам. Уште 2 недели до почеток на 36та сум јас. Има да стискате, да ме почекате. Што ве фатило паника? Баш мислам дека веќе си умислуваме се и свашта и дека ќе ве вразумат на доктор...
И јас со вас секој ден минат со синко во меше многу ми значи...туку ај да ве прашам ви тече ли повеќе бело прање (ко мрсол извинете на израз) дури во четврток сум на контрола
Тебе па ич не те пуштам. Мене ми тече повеќе ама како водичка е, не е баш како мрсул. Мирис нема. Баш и нагласив и на докторката дека утоп ми се праат гаќите, вика плодова вода супер. Така да, нормално е се додека не ми се докаже спротивното. Ќе видиме на 27ми со последни брис/еви.
Па некоја реална медицинска причина мислам дека нема. Ама како расте стомакот само филмови си вртам у главаТруднички маки, едвај чекам да дојде 8 и да одам на контрола. Ќе се држиме .
Мешиња знам дека одлуката е моја ама да си прашам и тука.15 недела сум второ тромесечие дали вие би менувале матичен гинеколог.Не барам јас којзнае што ама сакам бре да ме види асално да ми каже кога е следниот преглед а не ја да му ја мислам кога да не спомнувам дека ми рече најпрво на детето му е поголема главата па следуваше се шалам.Тоа не е шала.Некако се сама си барам си прашувам.За уреаплазмата исто не му дава и на мм апчиња само на мене,а после пиењето никаква повторна контрола.Ајде можеби си преувеличувам ама не верувам.Менувал ли некој матичен на пола бременост?
Од сите тука што сме блиску, само јас мислам дека ќе терам над термин... А веќе си тежи. Постапката за менување е иста и за бремени и за не бремени. Смени ја. Многу несериозен пристап има. Доволно причини имаш да ја смениш.
Devojki denes bev na kontrola se bese vo red bebeto skokase racetr nozete super mu bese dobro bese porasnato praev brisevi sto trebat vo 12 nedela mi zede ama eve sega doma gledam malku krf na brisenje sigrno e od brisevite me bolese malce koga mi go stavi toa zelezoto ne. e nis strasno mu se ima sluceno nekogo
@TeddyGrey Ама мене ми е убаво вака, не ве напуштам, туку ме мачи помислата на контракцииве, и мислам ќе ме фати неспремна момата Сеа дај Боже да рече докторкава дека е се е во ред и дека не биле контракции, ќе терам и јас над термин, ехеее до твојот датум ќе стигнам
Ама и да биле контракции ,има решение. Ќе си легнеш дома и ќе почнеш да наредуваш . Незгодно е од почеток после ќе почнеш да уживаш . Важно контракции ќе се смират. Јас менструални болки имав пред две недели ама вела недела , од време на време во текот на денот. И сега немам ништо .
На мене но јас се исплашив имав малку повеќе крв но ќе престане за ден или два.. плус ми кажаа дека така треба малку со крв да биде а ја се испамичив дури и депо примив тој ден...
Дома ќе легнам, ама на работа е тешко. Претежно седам, ама наведни се па стани, па ова намести па тоа подади.. Таму ме фатија, дома еве ништо не ми е. Се стврднува стомакот на моменти горе ама мислам од што е активно многу бебето е тоа.
Nz dali da mu se javam na doktorot da ne ispadnam dosadna nons stop valda ne e nis seriozno sig e od toa