Да преку крв се испитува за можни нарушувања - синдроми, нифти мислам се викаа и пол ќе ти кажат и чини 800 евра. 100% сигурни се, приската е само статистика.
Јас го направив тој тест. Тоа е за тие што правеле ин витро , повозрасни од 35 години и ако имате во фамилија такви дијагнози. За оштета мислам дека е лажга.јас во жан митрев го направив тестот и го праќаат во америка исто и тие ама на тестот пишуваше дека може да има грешки неколку посто така да тие си се оградија.
Taka toj ti kazuva ako str vo moznost ako sakate ama toa e dzabe neveruvam nemame nisto nasledno takvi raboti a samo denes mi zede brisevi drugo nis nemam pravemo
Nema.da.go pravime zasto.site rodnini nasi ne go pravele normalni tedtovi da dr ispituvanja toa nemame problemi mie toj onaka.rece da vi kazam
Ова испитување стана многу ин само заради парите. Поштувам кој го прави ама ако има причина Амниоцитезара е бесплатна и нема воопшто компликации.
Оооо па млада си нее за тебе тој тест те начекал тебе тој твојот доктор.. Мене ивановски од почеток ми кажа дека нема потреба од никакви тестови дури ни Приска не ми направи.. мојот матичен инсистираше да направам Приска бесплатно било па затоа иначе душо немој да фрлаш пари..читај има пишано за скрининг тоа тие најважно во 12та недела
Zatoa.i ne go pravam nema potreba neka gi pravi ovie sto se potrebni vo.nedelite i gotovo toa e mn skapo i imam ama.za sto da go pravam koga nemame.nis nasledno semejno takvi raboti
Е како нема компликации? Најчесто нема, но може да има. И сите доктори тоа го кажуваат пред правење. Амниоцентизата е инванзивен тест, за разлика од овие другите каде се зема само крв преку вена.
Па мене матичниот така ме натера да идам на приска во државна за после да ми вика за сигурно да направиме верифи. Ама пак јас сум 33 години , маж ми е постар, ин витро сум и некако заради себе го направив тестот и тоа не каде што ме праќаше матичниот туку во жан митрев намерно за да не земе процент . Пошто му се налутив .