Закажи си скрининг кај димчев или петровска во систина додека не ти поминал периодот за прв скрининг.
Јас имам правено и нормално дека ќе одбереш кој да ја прави. Иглата е потенка од онаа за крв што е. И сега пак ќе правам,нормално секој си има свој избор. Но процентот за ризик е многу низок.
И јас 17 недела со близначките после преглед имав слабо крварење, ама ич, ништо не си ставав на памет, ајде не се замарај, не е ништо тоа. Вака, бременоста ќе ти помине во грч и страв, опушти се.
Да да се е супер, 3.3 цервикс ми измери, топ е! Болките не знам од што се, цтг ништо вика не покажува, а јас не знам сама да си го прочитам :/ контракции не беа битно.
Ако е рамна линија или со мали осцилации нема контракции. Кај мене лажните беа на интервали, точно на 10мин.
Jas priska pravev vo 13 ned iako maticniot gin mi vikase oti nemam potreba oti niti imam nad 35 god niti imame vo familijata bolni od daunov sindrom I fala bogu izleze ok
Брисеви ми зема само со стапчињата вез ставање на спекулум, а за ПАП тест мора со спекулум. 4 пати од декември навака имам испитувано брисеви и секогаш ми зама само со стапчето од самата епрувета.
@duffi Ти сликнав и пратив во Лп, помогни ми да протумачам. @baby 5 Даа, од сега само одмарање и релаксирање со лесно,при крај сме.
Nz sto da pravam mi treba bolovanje od.maticnata za na rabota ama jas kaj nejze ne odam si odam na privatno sega nz aku e kazam dek odam na drugo mesto a kaj nejze ne ke mi dade bolovanje
таму кај што одиш приватно ќе ти даде мислење за боледување. После одиш кај матичната со тој документ и на основа на тоа таа пишува предлог за боледување до комисија. После одиш на комисија. Нема што да ја молиш.
А да не кажеш? Мислам дека имаше ослабено, што е показател дела повраќаш и ѕи е тешко...ќе спореди килограмите, ќе објасниш.
ai jas toa mislev ke i se pozalam jas otidov vo bolnica direkno ke i recam noke i mi dadoa vustina infuzii i nemozev da dojdam ke recam morst da mi daes bolovanje nemozam da odam Vo Struga