Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.480
    И јас имам матичен гинеколог од друг град. Мислам дека може, распрашај се поубаво.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Извини кој се тоа добри матични во Охрид, те молам кажи ми? Иво, Јасна или Пецаков?

3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Иво Захариев и Љубен Алексиески, позитивно искуство имам со двајцата

Може за да и наплаќа на приватно не ја запишува како пациент со изговор од друг град, а може и нема договор со фондот не ја сфатив баш членката.

Последна измена од модератор: 19 јуни 2018
    На Пчела му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Иво на мајка ми и кажа дека има рак на јајник и мора да се оперира, а немаше ништо такво кога отидовме на приватно кај Др. Љушев, Алексиески моја другарка ја врати од на врата со крварење не сакаше да ја прими, а матичен и беше, одмарал човекот, да дојдела утре. Секој со свое искуство, јас имам лошо мислење за сите матични во Охрид. Добро е што ти имаш позитивно.

На Nika_P, aceee99 и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  5. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Не сакаат да примаат ако имаат гужва ама А приватно не прават проблем.

На NarCis@ и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  6. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.480
    Како што се алчни ова докториве не ме чуди и тоа да е. Па обично и приватниве доктори имаат договор со фондот, ретко некој да нема.
    Може кај друг да оди, немора кај тој ако не може.

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Колку незавидна ситуација по другите градови , како во скопје само да живеат луѓе. И тоа струга каде сепак албанките повеќе раѓаат мислев има избор како е во пехчево тогаш. :(

На tambelina, Chanell*, aceee99 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Лотарија е кај нас како ќе ти се погоди посебно матичниве не се замараат со ''повалканите'' моменти од бременоста, јас оваа бременост кога имав кафеав исцедок не помислив на матичен веднаш си ја побарав др. Мимоза Влаши од државна злато ми вреди таа жена од првата бременост, од прием за цтг до пороѓај, еве и сега за вторава што ми притребало никогаш не ме одбила стручњак и пред се човек.

На lavica82 и Пчела им се допаѓа ова.
  9. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Извинете ако сум офф топик, во Охрид имаше доктори, немаше болница. Направија болница сега нема доктори. Ако немаш врски горе на гинекологија посебно е хаус. Не се знае ни кој јаде ни кој пие ни па кој плаќа. Тешко нас, за некој година ние во Охрид дома ќе се пораѓаме, или Струга или па кредит ќе земеме за приватно да одиме. Тешко нас во ова време невреме.

На Nika_P, aceee99 и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  10. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Точно моментално гинекологија е останата со двајца доктори кои секој втор ден дежураат и незнам до кога ќе го издржат ова темпо.

11. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Со лесно нека ти е бременоста, Др. Мимоза е супер доктор, таа ме породи со ќерка ми, се супер беше. Сега сакав пак да се пораѓам со неа ама беше отсутна, дента кога беше анестезиологот што го чекав да биде тој на смена, и се породив со Др. Танески Др. Устијаноски и Др. Митрески. Кога ме виде Др. Мимоза породена се зачуди, а ме знае и приватно кога ќе се сретнеме правиме муабет, и ми вика во шок соба ние се знаеме, јас и викам да, вие ме породивте со првото. Др. Мимоза се грижи само за пациентите што таа ќе ги породи, што не е во ред, и само нив ги посетува по 3 пати во денот, а Др. Боро и Др. Танески исто им се фаќа дали те породиле или не. Ова го осетив на своја кожа содр. Мимоза.

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Фала ти, др. Танески замина во пензија стручњак ама еден збор алтан несрдечен. Со др. Боро немам искуство воопшто го немам запознаено. Др. Филева само од муабетот по ходник несакав да ја сретнам среќа конечно ја суспендираа. А со Мимоза уште од сега за здравје кога ќе се пораѓам сум договорена со неа или со никој, се надевам се ќе биде по планот, од секојдневниве случувања неможеш на секого твојот и животот на детето да го довериш, сега сум поисплашена и од првиот пат зошто веќе имам дома човече кое ќе ме чека и сум му потребна, господ да не чува и со лесно да поминеме

На Пчела и lavica82 им се допаѓа ова.
  13. Dana84

Dana84 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    80
    Некое искуство со заостанување на раст во развој од недела ипол, како и нарушена фетоплацентарна циркулација? Од денес почнувам 35та недела. Ми препишаа клексани, како и почесто цтг, ехо и зголемена протеинска исрана. Секој совет би бил добредојден

14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ddimerite I hemostazata kako ti se

15. Dana84

Dana84 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    80
    Има благо поместување но ништо страшно,нормално за овој период од бременост. Трансфузиологот вика дури не си за терапија ама гинекологот како ке каже така.

16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    I na mene taka mi rekoa sega gin gin I Im rekov kratko I jasno ginekologot ne slede ddimeri I hemostaza toa e vasa rabota I navednaja glava I ajde eve ti pak fraksiparin od 0,6 kolku sto si primav oti ddimerite mi bea ok I parite od kleksanite gi refundira fondot 80 posto samo ti treba izvestaj od transfuziologot smetkopotvrda I potpis od sestrata koja ke te bocka seto ova treba da go zavrses vo ist den I ke gi podneses dokumentite otkako ke zavrses so primanjeto na kleksani

Последна измена од модератор: 20 јуни 2018
  17. Dana84

Dana84 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    80
    Знам како оди се тоа примав 4-5 месеци клексани бидејки сум со инвитро. Искрено ништо од тоа не ми е битно ни рефунфирање , само да биде се ок со бебуш,

На lavica82 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    kako I da e vaznoto I mene istoto mi go kazaa da sum se sovetuvala so mojot gin iako jas imam dokazana trombofilija I zaradi nea primam fraksiparin

Последна измена од модератор: 20 јуни 2018
  19. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Мене не ми расне доволно едното бебенце , касни 6 дена,качува килажа по 40 грама неделно иако боцкам клексани 20 дена поради повишени дд мери и лакуни на постелка ,па ќе ме породат од тие причини во сабота на 34+5

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    @kostarika а од кога почна да ти касни едното бебенце? И кај мене касни за 1 недела едното бебенце и последно на ехо беа 200 и нешто грама разлика. Докторката ми рече дека не е страшно, нормално било. Цервикс колку ти? Со лесно во сабота.