Оди во 7 ма недела сега нема да се гледа ништо само стресови дополнителни, одмарај си повеќе, салати, овошје повеќе, понашај се како досега само со малку пазење слушај си го телото. И болки како менструални можи да имаш се е во ред тоа само да не се неиздржливи. Со среќа и со лесно.
Па најдобро според мене е да одиш околу 7 или 8 недела. Јас така бев мн рано и првиот пат имаше само кеса, немаше плод и мн бев испаничена цела недела и наредната кога ојдов бев 7 недела и се гледаше и плод. За спиење секако спијам, најповеќе на левата страна свртена така ми е најудобно. На почеток се пија фолна киселина витамини, а за јадење се си јадев, добро не јадев мајонез, не јадам туна, јајаца само убаво сварени, месо добро испечено, да не е полусирово, сувомеснати не јадам, ама овие работи и претходно не ги јадев така да немам некој проблем.
@lackygirl Да имав овие денови минимални менструални болки , сабајле малку ме болеше левиот јајник и се подисплашив ама помина, многу голема паничарка сум што да правам @Chanell* Фала ти мила! @Karmina1989 Фала ти , јадам најнормално како и претходно, ќе се трудам да внесувам што повеќе овошје зеленчук. @monik55 Моник ќе одам 6 7 недела и Дај Боже се да биде во ред со бебуш. Фала ви на сите за одговорите. Па ќе пишам како сум поминала на преглед кога ќе одам.
@Veki4kaa честитки Вчера бев на контрола беба оди напред и е 36 та недела според мерки, а јас сум 34 недела, веќе тежи 2.700 грама јас си ја викам дебелка, маж ми вика да не и набивам комплекси уште неродена. Докторката рече да не се изненадам ако се породам пред термин, ехото 17 јули го дава според мерки, ме ставија и на цтг наредна недела пак ќе одам.. па малце ме фати паника викам да си исперам и испеглам за бебе, персил сенситив е за бебешка облека така? Постелнина нема купено уште од каде да земам? 2 за почеток доста се?
Девојки како ги рачунате неделите? на пример мене последна менструација ми беше на 21 мај до 27 е 1 недела , од 28 до 3 - 2 недела и така натака?
Спушти си апликација на телефон, јас имам 3: Ovia Pregnancy, Pregnancy calendar и Pregnancy +. http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci и тука можеш да пресметаш исто така.
Me interesira mi gori nesto kako grloto pod grloto nekako cudno custvo ne me boli tuku mi e kako vnatresno zeshko. Nekoj mi vika kilselini ama nikogas ne sum gi imala duri i ne mi se jade od sto custvoto mi e jezivo. Kakvo e custvoto na kiselina
Девојки, еве веќе 2-3 дена осеќам многу непријатни болки во половината,грбот,кичмата,стомакот, доле, обично попладне,навечер ги осеќам. Ме држат некое време и пуштаат,па по некоја минута пак. Ама не мерев интервали,се исплашив, мислам рано ми е денес сум 36+4 а и бебе ми е поситничко некња во понеделникот го мереа беше околу 2450. Викам да стигниме бар до 2500-2600 јас сум се родила 2650. На цтг бев во понеделникот,не покажа никакви контракции,докторите ми викаат нема за брзо да раѓам ама мене ми матат есап овие болките. Лажни се, некој предзнак ми дава беба дека се подготвува или како? Сабајле кога станав имав и пообилен исцедок на гаќите. Сакав да одам кај др ама ме гледаа во понеделникот на ехо си викам да не претерувам, а и бебе е многу активно.
@mamaJana Според календарот од линкот казува дека сум 4 недели и 2 дена, а според последна менструација сум 5 +2 барем така мислам незнам не ми е јасно ова сметањево
pa jas eve do sega i vtora bremenost mi e pa ne sum imala vakvo nesto ova e bljak hehe i nekako care sto da se pravi od vcera vecer sum vaka
Па најди што ти помага. Јас избегавам тазе леб, тестенини не сум пробала. Кифли тоа - ништо. Пијам кисела вода, чаша млеко. Ми олеснува малце. Ноќе ми е најстрашно. Не вечерам, од ништо и никаде доаѓаат, ме буди од сон чувството. Гастро гард за шмукање исто така е дозволено.
Со лесно нека ти е во сабота, се да биде како што треба. Со лесно во сабота, се нека биде како што треба и да си уживаш со бебуши
Честитки со лесно да си ја износиш бременоста, ако може да се стрпиш за на доктор причекај барем една недела, колку покасно одиш повеќе ќе се види. Позитивна мисла и уживај во бременоста, земај фолна, повеќе течности, овошје и зеленчук добро измиени, избегнувај периодов храна недозготвена, морско и сл. Ако имаш грчеви како за добивање може магнезиум да си земеш. За се друго што те интересира тука сме