Мене за киселини, во оваа фаза не ми помага ништо. Гастро гард никогаш не ми ни помагал, а од храна има нешто што ми прави повеќе, а нешто помалку и тоа се менува на периоди. Моментално со сода си помагам, ама и тоа е привремено. Како што вика @TeddyGrey ноќе е најлошо.
И мене стомакот ми е многу мал. Кај тебе не е толку страшно бидејки се ти е ок. Мене докторкава ме исплаши, бидејки станува збор за нарушена циркулација. Вика на 2-3 дена ке се гледаме на ехо и цтг ако не е добро бебето одма ке го вадиме. Со позитивна мисла се надевам се ке биде ок.
Јас со ладно млеко и непечени бадеми се справувам со киселини, ама навечер некогаш знам да станам у 4 и седам и гледам тв оти не можам да лежам.
Дана и мене секој ден ме гледаат и не се секирај веќе си 36 та недела . Опушти душичка не е веќе страшно . И мене последниве денови ми се случуваше да станам во темницата да пијам газирана вода па ќе ждрига и подисправена после ќе заспијам.
Вчера бев на ехо и цтг. Се' ок, докторот рече да очекувам бебе наредна недела толку се возбудив што не ни прашав зошто мисли така, денеска сум 37+4. Денеска уште ме држи возбудата... Што носевте/ ќе носите во таа фамозна торба што се спрема за пораѓај?
Не дека ми се допаѓа толку ова што ви стиснав, ама барем не сум сама. А никогаш не сум имала мака со желудник. Нит па сум осетила киселини во животов. Ама ете... Ваљда ќе помине отпосле. И мене Гастрогард не ми помага. Ама знам дека смее, па затоа го набројав. Едит: Навечер спијте на лева страна, јас на лева кога лежам имам помалце киселини. Може и затоа се препорачува спиење на лева страна.
Дали некоја ги пиела тотхема ампулите ? 30 г.н. сум ми ги даде докторката да ги пијам ама ми посочи дека мн повраќале од нив па некако ми е страв да ги пијам
Тоа зависи од организам, не значи дека и ти ќе повраќаш. Јас други пиев и ми беше посочено дека се можни мачнини па никаков проблем немав. Пиј ги важно е да се среди анемијата.
Јас ги купив и не ги пипнав, ене ги стојат неотворени. Толку грозно изгледаат и толку грозно ми ги претставија и докторот и апотекарката што одлучив прво да поправам железо со храна, дека уште не беше ептен ниско. Мене најмногу ме исплаши дека ми рекоа со цевче полека забите поцрнуваат маж ми не му се веруваше дека после триста интервенции операции инвитра јас на тотема крахирав но биле ептен делотворни и ако мораш да ги пиеш, сигурна сум дека не се толку одвратни
i Mene mi bea mnogu gadni tothemata jas za zelezoto jadev edna laz med I seme od kopriva I mnogu mi pomogna I vit c na gladno no za vit c treba sovet so Dr jas sega koga prasav dali da pij am vit c mi rekoa ne da ne pijam a jas denes si imam maka povrakam I me boli zeludnikot ke odam sega do gin I do maticniot lekar da vidam so ke mi kazat
Пробај една ќе видиш како ќереагираш, ако толку е лошо замени ги со друг препарат. Еден од полесните е Малтоферот од Бугарија. Сируп околу 7лева. И ефикасен.
Вчера и денес имав грчеви вагинално, мн се исплашив. Но еве сега се смирија, дали на некој му се случило да има вагинална болка и од што би можела да се појави? Односи сум немала скоро 3 мес. Претходниот пат вака ми се појави кога ме прегледуваа вагинално и се реков од тоа, ама сега немаше некој повот. И кога станувам нагло ме сече во јајниците, а досега немав баш никакви болки. Инаку сум 18+1.
Мислам прва работа што ќе ти затреба се влошките со мрежичка.Две три пакетчиња.Влажни марамици или тоалетна(мене ми се наоѓаше). Крпи,средства за лична хигиена,јас носев и пижами но не дозволуваа,спаваќи даваат во болница,иако се како за стриптиз бар (секако зависи кај ќе се пораѓаш).Влечки,наметка некоја,бањарка или пењуар. За бебето,памперси од 0-3 кг,влажни марамици,павловичева,сапун и шампонче.Ако ги облекуваат носи си и облека.Негде ги повиваат. Во глобала тоа е.Се друго после ќе ти донесат. Јас сега би си понесла и некои крекери или благи суви колачиња( да не го гњавам мм на секое)за јадење.
Да не си настината? Одиш често во вц?Мокраќа си проверила? Ако ти е ептен шубе,подобро појди на доктор.