Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    148.718
    еее јас денес се наспав.сношти бев на свадба се изнаиграв ко да сум млада невеста а не пред порогај.се изуморив и денес станав во 10.и денес планирам да ленштарам цел ден.убав ден ви посакувам и вам :inlove:

2. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Fala melinara posakuvam masko da e ama i da bidi zensko podednakvo ke se raduvam samo da bidi zdravo zivo drugoto ne e vazno inaku denes najpovejke go osekam kako nikogas dosega :inlove: pa me interesira slusnav deka ako pocni porano da mrda bilo zensko a maskite pocnuvale od 5 mesec da gi osekas a eve Jas sum veke vo 4 mesec vlezena pa sto mislite vistina e toa ili ne :?:

3. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Јас мојот клоцко почнав да го осеќам уште во 16 недела , и пак испадна дека е машко :) . Битно да е живо и здраво за другото не се секирај.

4. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Еве цела тама за тоа. Разгледај си. Има некои тестови што ги прават по дома па пробај и види си

http://forum.femina.mk/bremenost/predviduvanje-za-polot-t18030/

5. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Драги феминки имама едно прашање кон вас. Малку е срамно но незнам дали е нормално. Кога одам во вц кога испуштам мокрача поседувам на вц шолјата бар уште 1 мин станувам и се избришувам со хартија но последниве 2 недели иако поседувам после мокрењето иако се бришам таман гаки да облечам и потечува од мене нешто незнам што е. Утрово истото ми се деси станав и отидов да се измочам таман се избришав уште нестасана до креветот потече од мене нешто и гаки и пижами се ми беше мокро. :worried: 8 ми месец сум бремена малку ми е страв од овие случувања бидејки имам паталошка бременост ве молам за совет

6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    148.718
    да не те плашам ама да не ти истекува плодова вода.оти неа не можеш да ја контролираш кога тече.најдобро е да си одиш на лекар за да си се осигураш што е.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Ми се случува да ми потече само кога одам да мочам. Вчера ми потече онака како бело како белото прање што е а утрово жолто како мокрача. Дали некој има со вакво искуство?

8. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Само што се вракам од болница акушерка ме прегледа вели бебето е добро а за тебе незнам ке дојдеш утре и ке ти кажи докторот ми вели може водењакот да ти е пукнат :o зар е можно на почеток на 8ми да ти пукни водењак а да немаш никакви болки? :worried:

9. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

немој да паничиш ... јас лежев 3 дена во болница поради "можеби пукнат водењак"... потоа си дојде мојот матичен од пат и веднаш ме прегледа и ми кажа дека доколку се работи за водењак нема да има само мало протекување на воден исцедок туку тоа ќе биде обилно мислам многу обилно количество на вода кое не може да се сопре, ниту пак да го спречи влошка , туку каде ке се движиш по тебе ќе биде како да се истурале вода со кофа, така да не паничи ..... исцедокот може да ти е некоја инфекција или мене ми открија дека ми е од бубрезите ... бебчето ми лежи на едниот мочен канал што ми е блокиран и не доаѓа до негово празнење така што да не испукат бубрезите кога се преполни самото си испушта мало количество на мокрача :$ нека се помести бебушот зошто веќе не се трпи ова :D

10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    добра вечер :)
    јас денес заникаде сум,вечерта не спиев,рано наутро во болница за крв а поотоа цел ден повраќав и омалаксана сум :^) па од тоа ми горчи хранава :^) ден подобра ден исто.
    се надевам утре на убав ден :)

11. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    и јас имав такво протечување малку на почеток 6-ти, гинекологот исто ми кажа дека ако ти пукне водењак дека ке истече поголемо количество вода, и ми рече сигурно си се ,,подмочала,, :lol:
    само сакам да Ве прашам, нели е опасно ако бебето се роди во 8 месец, демек немало големи шанси да преживее или има шанса да има мани ? демек во 7 или 9 е најдобро ... ?

12. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    vo toa bas ne veruvam eve moja rodnina se porodi vo maj na 8 meseci pa ete fala bogu deteto e vo red inaku denes sum vo 6 Kaj mojot Doktor pa ke vidam dali ke mi kazi sto e odvaj cekam :inlove:

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добар ден и од нас малку омалаксани и ненаспани после патувацкиот ден до бугарија си се просетавме и си се изморивме вазното во ред е се и со бебуско и со мене.. е сега после у 5 сум на заболекар треба заб да ми прави и тоа осмица... и сеа како да одам кој ме знае.... ајде бидете поздравени ;)

14. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Е како не не живеело 8маче братучетка ми е родена на 8 месеци еве ја 20 години е па жива е. Господ знаи таму најубаво кој ке преживее а кој не ние лугето си наддаваме само. Инаку бев утрово на лекар и истото и мене ми го рече сигурно си се помочала бидејки водењакот не ми е пукнат а течности во стомакот доволно имам . Велам аман докторе како помочана кога се измочав убаво се избришав и таман да тргнам да одам се намокрив, му велам откако се потзасушија пижамите ги мириснав за да видам дали е мокрача не мирисаше на ништо само имав огромна флека како мрсно. Сепак мокрачата мириса многу ке мирисаше ако сум се помочала вели ништо страшно и ми даде некој вагинални за да не пукнал водењакот предвреме.

15. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Не знам кај кој лекар си била, но воопшто не е точно дека водењакот треба да истече под тебе како цистерна. Јас поради високо прснат водењак, лежев два ипол месеци во болница, така што немаше обилно и неконтролирано истекување на вода, туку беше манифестирано со константно цедуркање. Оваа појава е можеби ретка, но се случува. И најдобро е да се исконсултирате со повеќе лекари, да слушнете повеќе различни стручни мислења, ако забележите дека нешто чудно се случува. Овдека на форум се споделуваат искуства, а не се поставуваат дијагнози :!:

На TSS и zalosna им се допаѓа ова.
  16. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Мајчички еве ме и мене :) денес бев на ехо и ги правев првите задолжителни микробиолошки тестови :) Си го видов бебушот :inlove: и ептен се израдував :inlove: засега се е во ред...му правеа контролни мерења а утре од сабајле одам на клиника поточно во лабараторија за да правам приска....
    држете ми среќааа!!!!

На Jagoda123 и Srekicka им се допаѓа ова.
  17. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    41.076
    Јас утре одам на преглед ! :D Се радувам ке го видиме бебето :wasntme:
    Mrs.Bass ти држам срекиЧка :hug:

На sabatini и Mrs.Bass им се допаѓа ова.
  18. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    На секој следен преглед се поголема е возбудата јас дури едвај чекам да одам пофторно. Дури кога ми правеа тонови многу се возбудив и докторот се смееше. Толку ми беше интересно кога слушнав како ждрига бебчето. Исто многу се возбудив кога за прв пат ми кажаа што е момче или девојче. Најпрво ми кажа момче а прошлата недела ми рече „КЕ ВИДИМЕ ДАЛИ КЕ БИДИ МОМЧЕ НА ДЕВОЈЧЕ ЛИЧИ„ како и да е живо и здраво нека ми е. А кај тебе се знае што е?
    Исто сум пресрекна денес за прв пат му купив нешто на бебчето , ми рекоа дека првото нешто што ке го купам требало да биди бело па му купив шпикозни. А во саботата брат ми му купи количка, транспортер,алишта и слатки мали патики :D полека полека се спремаме за неговото доагање.

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    и еве ме да си се пофалам бев на заболекар си ја направив 8 цата добро поминав малку страв ама се беше во ред не беше многу расипана па затоа брзо ми го направија.. инаку утре ке одиме на гинеколог за боловањето па можеби ќе не гледа и на ехо да си го видам бебчето мое... поздрав до ситее

20. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Добар ден и од мене ние денес турбо на работа немавме време да седнеме , клоцко се бунеше од време на време што мама не одмара :D . Инаку сме добри .
    Mrs.Bass и MacenceEna да поминете убаво на контрола.
    ddevojce супер штом си поминала лесно
    Поздрав од нас :)

На Mrs.Bass и ddevojce им се допаѓа ова.