Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. VenusVenus

VenusVenus Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2017
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    281
    Ако денес си 34+1, а бебе одговара за 33+2, тоа е помалку од една недела назад, што мислам дека не е страшно, и со клексаните може да се среди циркулацијата.
    Јас сум загрижена бидејќи 2 месеци сум на клексан, а бебе пак е 10 дена назад. И на секој нареден преглед се зголемува застојот...беше 3 дена па една недела па 10 дена

2. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Женси јас денес бев на прв скрининг конечно :D се е во ред фала му на бога се е како што треба ми зема и брисеви и за тие брисеви се плашев како луда дека отидов со мисла дека после тоа ќе крварам дека тука прочитав дека на некои тоа им се случило па се плашев многу... немам крв многу беше внимателна докторката со брисевите и папот,се помина одлично бебка си мрдкаше уживаше и понапред е една недела :):)е сакав да ве прашам зошто таму заборавив да прашам тоа што е понапредно бебето дали има можност и порано да се роди или не ? Некоја такво искуство имала ?
    Потоа ми дадоа одма упат за на клиника за приска директ отидовме таму ми земаа крв и завршив многу брзо за чудо а имаше гужва ама брзо одеше и резултати за 3 дена ќе имам од приската дирекно ќе ги пратат кај докторката што е мнг океј да не треба да одам да ги зимам :) иначеееее пред да одиме утринава сонував дека ми рекле машко дека ќе биде хехехе(можеби сонував тоа зошто имам мнг голема желба за машко) но докторката ни кажаа 80% дека е девојче и мм се испорадува почна да се потресува мнг беше смешно зошто он па сака девојче ептен :D:D:D во секој случај да е живо и здраво сите да сме и на сите само убави работи да се случуваат :l: :inlove::hug:(извинете на подолгиов пост) :angel:

На TeddyGrey, Chanell*, mimiiiii и 9 други им се допаѓа ова.
  3. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Па зошто не те породат? Кај мене малку качува па решија да не ризикуваат . Пробувам да сватам како размислуваат други доктори. Кај мене двајца од тројца се согласно дека не треба да чекаме , утре третото мислњње го чекам.

4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    @Bella* нема поврзаност. Цела бременост бебе ќе оди напред/назад со големина. Терминот останува ист, одмосно оној првиот кој ти е даден.

На Coco31, joan, Bella* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Пред 1 недела проверував крв, мокраќа и црп и немав нишш. И тогаш вака исто ме болеше и мислев од сондата. Ама сега пак без причина и ми падна чудно

6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas povrakam od virus mi rece maricniot lekar I ne bev na gin ama se plasam mnogu oti ne go osekam bebeto Denes ne osekam skokotka nisto se plasam mnogu

7. VenusVenus

VenusVenus Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2017
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    281
    Не знам, докторот воопшто не придаде значење на застојот, кога го прашав рече било во граници на нормала... а секој преглед застојот е поголем

8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Без паника.
    Бебуши немаат мака од многу повраќање на мајката или ако е вирус. А и во многу ситна недела си за да осеќаш секогаш.

На kukla21 и Meckicja им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Во 14 недела нени можеш убаво да го осеќаш бебето.
    Се уште незнаеш дали се гасови или бебе,обично гасови се па мислиш ти скокотка само.

На kukla21, Meckicja, La diabla и 2 други им се допаѓа ова.
  10. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Јас сум 17та недела и не ни го осеќам имам гасови па знам дека нее тоа што мислам |(

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Верувај дека се слични и гасовите и првите скокоткања ама се осеќа кога е бебето.
    Убаво се осеќа накај 18-19недела,интересно е прво мислиш ти чука нешто од внатре па после се познава на мешето и тогаш си свесна дека имам бебе внатре:D

На Chanell*, saramila09, baby 5 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Да така е. Јас сега сум 18 и уште не сум баш сигурна дали е тоа тоа. Но понекогаш имам чувство дека и стомакот малку ми мрда. Знам дека си вообразувам, ама и мм вели дека приметува.
    @Meckicja мислам дека е мн рано да го чувствуваш, па и на секое. И јас денес така од ум се извадив. Ама потоа легнав на грб мирно и го сетив. Уште ни е рано за јасно да ги чувствувавме.

На lavica82, saramila09 и supergirlmb им се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Веќе е тоа тоа сега секој ден појако ќе го осеќаш.

На saramila09 и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  14. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Едвај чекам да дојде мигот кога ќе го почуствувам моето малечко :inlove: :party:

На lavica82, Martka и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Чуството е неописливо па кога ќе му пуштиш музика и ќе реагира на нејзе абе лелеле:inlove::inlove:

На lavica82, baby 5 и saramila09 им се допаѓа ова.
  16. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Мене првиот пат така ми рече ама испитавме ддимери - високи па почнав клексан, доплерот лесно намален, лакуни. И следниот пат за десет дека килажата 40 гр повеќе на едното а другото нормално 150-200 повеќе и рече да ме пратат на цтг . Одма во систина ме прати и една недела покасно и систинци со истиот заклучок решија да ме пораѓаат.

17. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Немој сега нема да престанам да мислам на тоа чуство 6 години го чекам тој момент :clap::inlove:

На lavica82, Bella* и monik55 им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Јас тоа чуство го имам осетено,само она величествено чуство првиот плач едвај чекам да го слушнам:inlove::inlove::inlove:

На Coco31, podravka, TeddyGrey и 5 други им се допаѓа ова.
  19. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Дај боже душо и тоа ќе го слушнеме за неколку месеци сме чекале со години ќе издржиме уште малку да го слушнеме тој убав плач :inlove: :party:

На lavica82 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Ќе го слушнеме душо и ќе го осетиме тоа чувство најубаво на свет :* Господ да не чува сите и да ни даде полни раце со бебенца гушкииии

На Meckicja, *Milicka*, karak и 4 други им се допаѓа ова.