Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Побарајте по нет има часови за трудници за подготовка за се што следува во бременоста и породувањето. Често има бесплатни часови и во Систина. Зависи од кој град сте...
    И овие едно време имаа едукација за бремени жени, незнам колку често и дали моментално се одржуваат часови.

Attached Files:

Lavica2602 and Mehmet like this.
  2. Dana84

Dana84 Истакнат член

Во Систина покажува дека бебушка одговара за 32 недела,Кај матичен гин 34 недела, во Ре-медика 33 недела. А јас сум денес 35+2. Килажата исто така е различна по 300-400 грама

3. joan

joan Популарен член

Утеха мора да си најдете сами. Верувам дека секоја жена и маж, особено со прво дете, се чувствуваат несигурно и во однос на бременоста и во однос на породувањето и одгледувањето...но не смеете да паничите со најцрни сценарија. Обиди се да ја смируваш и да и' кажуваш дека се' ќе биде ок. Ако треба, кога ќе дојде време за породување, консултирајте повеќе болници и одлучете каде ќе се чувствува најбезбедно. Зборувај со докторот за да и' објасни во однос на ризиците на породувањето и малиот процент на морталитет во денешно време (нашите вести не ни прават добро)

kostarika, Martka and Mehmet like this.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Mehmet ic da ne se plasi kazi I samo kolku zeni rodile pa ne umrele a inace mene denes mi kazaa oti ke e devojce se vide na eho

Mimmi39, Bella*, duffi and 4 others like this.
  5. fana

fana Форумски идол

Не постои жена на која не и е страв од породување, а ако пак рече не ми е страв, лаже. Како што читам бременоста е нормална без компликации и нема потреба од црни сценарија. Кажи и дека породувањето е природен процес а нека поразговара и со нејзиниот доктор. Толку жени се породиле ќе роди и таа и се ќе биде ви ред. Посетете часови за трудници и може малку ќе и ја намалат паниката. Не е страшно стварно. Со лесно нека и е:)

Kitten, Bella*, lavica82 and 3 others like this.
  6. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Ви благодарам многу на сите што ми реплициравте, незнаете колку ми олеснавте, јас сум чуствителна личност, па не знам колку ми верувате но мене ми е страв повеке од жена ми :Д А дека сме од Скопје, да не знае некој каде е подобро за породување дали во болницата што е во чаир или во државна болница, и да не познавате некој добар (што ја знае својата работа) доктор било во чаир било во државна ?

7. eli25

eli25 Форумски идол

Пренаталните се со 99 посто сигурност. Ако има 1% сомнеж пак оди на амнио.

kostarika likes this.
  8. danichap

danichap Moderator Staff Member

Кај мене беа со 99.8% сигурност.

9. stevemila

stevemila Форумски идол

Site nemame ist vkus i ukus:lol:

Se osekas gladna ili samo ti krkorat crevata?Kaj mene krkorea na pocetok na bremenosta.Do kaj 3ti mesec mozebi.Deka so ivf bev postojano go prasuvav dr.Isto pred da dobijam menstruacija go imam krkorenjeto.Normalno bilo

Last edited by a moderator: Jun 21, 2018
    Meckicja, kostarika and Martka like this.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Кој тест?

11. danichap

danichap Moderator Staff Member

Praena се викаше мојот. Но принципот на работа им е ист на сите, можеби и другите веќе имаат промена во процентуалноста.

eli25 likes this.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Супер ако е така:)

13. saramila09

saramila09 Истакнат член

Ако се плаши многу немора во државните болници да се пораѓаа има и приватни како Систина на пример јас исто се плашам и несакам да се породам во мојот град страв мие а што е до тие лоши мисли сите трудници ги имаме дури и полошо сонуваат затоа нека се смири нека не му ја мисли многу нее прва што раѓа нема да биде и последна нека ужива во бременоста и нека гали меше..:D

Meckicja, Mehmet and lavica82 like this.
  14. Bebuvce86M

Bebuvce86M Истакнат член

Јас имав исто болка при седнување и станување, мене само во 14 недела, нормално било, бепчето супер беше, и еве сега тераме 19 недела.Не се секирај гали меше

hello-kitty.90 likes this.
  15. Feodora

Feodora Популарен член

Симпатичен, ама ги сокрил рацете.:D Јас не би кај овај да раѓам.

fana, Meckicja and mimiiiii like this.
  16. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Ви благодарам на одговорот и советот, сосема во право сте, али да бидам искрен она повеке се плаши од приватни болници, особено после случајот во Санте плус :(

saramila09 likes this.
  17. saramila09

saramila09 Истакнат член

Санте плус и Систина не се исти 3 години сум редовна пациентка таму и вештачко оплодена досега све најдобро за нив и таму планирам да се породам не само јас има и други феминки со години се пациенти таму и досега немале никаков проблем..Сепак вие си знаете и сами одлучете се најдобро!!

18. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

И јас сум скоро пет месеци бремена и воопшто ни на крај памет не ми иди порајѓајот. На тоа гледам како да има уште којзнае колку време и искрено позагрижена сум се да биде во ред меѓувреме. Крај краева тоа е толку природна работа низ која поминале скоро сите жени. Е сега мал процент на ризик постои за се ( и да се возиш во кола, да вадиш заб и сл. ако замислуваш е страшно), ама тоа не значи дека треба да се изолираш и да мислиш дека баш тебе ќе те најде нешто. Сега има многи школи за трудници, нека посети некоја нека се дружи со други трудници, нека се едуцира, па крај краева нека зборува и со психолог. Граота е најубавиот период да го помине во непотребен страв.

Last edited: Jun 21, 2018
    Mehmet, lavica82, lackygirl and 3 others like this.
  19. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Здраво на сите имам едно прашање 21 недела сум го осеќам бебе ама некако доле дури до вагината осеќам кога ќе клоцне дали е нормално тоа прва бременост ми е па секој ден се нешто ново и добро е што постои форумов да се слушна и др искуства

20. kostarika

kostarika Популарен член

Да ви кажам како “животот си поигрувал со мене” : последниве три дена ми се напраија стрии . Три дена пред пораѓај :(

Chanell*, stevemila, Lola89 and 2 others like this.