Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.806
    Допаѓања:
    77.193
    Побарајте по нет има часови за трудници за подготовка за се што следува во бременоста и породувањето. Често има бесплатни часови и во Систина. Зависи од кој град сте...
    И овие едно време имаа едукација за бремени жени, незнам колку често и дали моментално се одржуваат часови.

Прикачени фајлови:

На Lavica2602 и Mehmet им се допаѓа ова.
  2. Dana84

Dana84 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    80
    Во Систина покажува дека бебушка одговара за 32 недела,Кај матичен гин 34 недела, во Ре-медика 33 недела. А јас сум денес 35+2. Килажата исто така е различна по 300-400 грама

3. joan

joan Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.798
    Утеха мора да си најдете сами. Верувам дека секоја жена и маж, особено со прво дете, се чувствуваат несигурно и во однос на бременоста и во однос на породувањето и одгледувањето...но не смеете да паничите со најцрни сценарија. Обиди се да ја смируваш и да и' кажуваш дека се' ќе биде ок. Ако треба, кога ќе дојде време за породување, консултирајте повеќе болници и одлучете каде ќе се чувствува најбезбедно. Зборувај со докторот за да и' објасни во однос на ризиците на породувањето и малиот процент на морталитет во денешно време (нашите вести не ни прават добро)

На kostarika, Martka и Mehmet им се допаѓа ова.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mehmet ic da ne se plasi kazi I samo kolku zeni rodile pa ne umrele a inace mene denes mi kazaa oti ke e devojce se vide na eho

На Mimmi39, Bella*, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.338
    Допаѓања:
    119.337
    Не постои жена на која не и е страв од породување, а ако пак рече не ми е страв, лаже. Како што читам бременоста е нормална без компликации и нема потреба од црни сценарија. Кажи и дека породувањето е природен процес а нека поразговара и со нејзиниот доктор. Толку жени се породиле ќе роди и таа и се ќе биде ви ред. Посетете часови за трудници и може малку ќе и ја намалат паниката. Не е страшно стварно. Со лесно нека и е:)

На Kitten, Bella*, lavica82 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    76
    Ви благодарам многу на сите што ми реплициравте, незнаете колку ми олеснавте, јас сум чуствителна личност, па не знам колку ми верувате но мене ми е страв повеке од жена ми :Д А дека сме од Скопје, да не знае некој каде е подобро за породување дали во болницата што е во чаир или во државна болница, и да не познавате некој добар (што ја знае својата работа) доктор било во чаир било во државна ?

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.826
    Пренаталните се со 99 посто сигурност. Ако има 1% сомнеж пак оди на амнио.

На kostarika му/ѝ се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Кај мене беа со 99.8% сигурност.

9. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Site nemame ist vkus i ukus:lol:

Se osekas gladna ili samo ti krkorat crevata?Kaj mene krkorea na pocetok na bremenosta.Do kaj 3ti mesec mozebi.Deka so ivf bev postojano go prasuvav dr.Isto pred da dobijam menstruacija go imam krkorenjeto.Normalno bilo

Последна измена од модератор: 21 јуни 2018
    На Meckicja, kostarika и Martka им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.826
    Кој тест?

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Praena се викаше мојот. Но принципот на работа им е ист на сите, можеби и другите веќе имаат промена во процентуалноста.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.826
    Супер ако е така:)

13. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Ако се плаши многу немора во државните болници да се пораѓаа има и приватни како Систина на пример јас исто се плашам и несакам да се породам во мојот град страв мие а што е до тие лоши мисли сите трудници ги имаме дури и полошо сонуваат затоа нека се смири нека не му ја мисли многу нее прва што раѓа нема да биде и последна нека ужива во бременоста и нека гали меше..:D

На Meckicja, Mehmet и lavica82 им се допаѓа ова.
  14. Bebuvce86M

Bebuvce86M Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    90
    Јас имав исто болка при седнување и станување, мене само во 14 недела, нормално било, бепчето супер беше, и еве сега тераме 19 недела.Не се секирај гали меше

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Симпатичен, ама ги сокрил рацете.:D Јас не би кај овај да раѓам.

На fana, Meckicja и mimiiiii им се допаѓа ова.
  16. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    76
    Ви благодарам на одговорот и советот, сосема во право сте, али да бидам искрен она повеке се плаши од приватни болници, особено после случајот во Санте плус :(

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Санте плус и Систина не се исти 3 години сум редовна пациентка таму и вештачко оплодена досега све најдобро за нив и таму планирам да се породам не само јас има и други феминки со години се пациенти таму и досега немале никаков проблем..Сепак вие си знаете и сами одлучете се најдобро!!

18. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    И јас сум скоро пет месеци бремена и воопшто ни на крај памет не ми иди порајѓајот. На тоа гледам како да има уште којзнае колку време и искрено позагрижена сум се да биде во ред меѓувреме. Крај краева тоа е толку природна работа низ која поминале скоро сите жени. Е сега мал процент на ризик постои за се ( и да се возиш во кола, да вадиш заб и сл. ако замислуваш е страшно), ама тоа не значи дека треба да се изолираш и да мислиш дека баш тебе ќе те најде нешто. Сега има многи школи за трудници, нека посети некоја нека се дружи со други трудници, нека се едуцира, па крај краева нека зборува и со психолог. Граота е најубавиот период да го помине во непотребен страв.

Последна измена: 21 јуни 2018
    На Mehmet, lavica82, lackygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Здраво на сите имам едно прашање 21 недела сум го осеќам бебе ама некако доле дури до вагината осеќам кога ќе клоцне дали е нормално тоа прва бременост ми е па секој ден се нешто ново и добро е што постои форумов да се слушна и др искуства

20. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Да ви кажам како “животот си поигрувал со мене” : последниве три дена ми се напраија стрии . Три дена пред пораѓај :(

На Chanell*, stevemila, Lola89 и 2 други им се допаѓа ова.