@kostarika со лесно, чекаме да пишеш во другата тема @Golden7 и јас пијам по 2 магнезиум од 30 та недела наваму.
Доволно е. Јас сум пиела само еден, пред спиење, зашто кога се опушта телото и мусулите тогаш почнуваат грчевите. Некогаш сум пиела и два, баш кога сум имала повеќе грчеви и лажни контракции.
@kostarika И јас пијам магнезиум некогаш по два кога стварно се има потреба инаку не можам да спијам од грчеви во мускулите, по 2-3 еден по друг ме фаќаат некогаш Јас и од 400мг знам да земам, х2. А и за болки кои ги рачунам за лажни контракции ми помага исто.
Девојки на ако одиш на одмор надвор од македонија а си на патолошка бременост,може некој проблем да направат?
A da si sedes mirno na gzeto?!Ima vreme za odmori Jas ko babite.Ama iskreno ova.Sedi si odmaraj si doma
@monik55 potpolno te razbiram, i ja sum so patoloska bremenost od januari, srce mi puka za na odmor, plaza, voda, relaksacija i slicno. Ama jaka dusa ke izdrzi pa dogodina ima mesec dena da ja spukam negde so bebco zdravje boze
Zdravo majki i idni mami ajde pomos kazete predlog za ime za masko bebence,za devojce si imav smisleno Sofija ama po poslednava kontrola izleze deka e masko i nekako potesko mi odi okolu iminjata pa ajde bi sakala i vasa pomos i predlog pozdrav imajte ubav den majki
Да. Злоупотреба на боледување е причина за отказ без отказен рок. Чим можеш на одмор, можеш и на работа, логички.
Знам прочитав и ќе си седам мирна и вака и така си правам бајрам на умот ниту дозвола од лекар сум добила.
Здраво девојки денес бев на контрола бебе супер спиеше едвај го разбудивме од сон како кифла беше соберена па на крај се разбуди потврдивме женско ќе имам дунде мало се израдував многу..постелката е на заден зид и ниско всадена го прашав за ова не било страшно а за тоа што е на заден зид незнам што значи и што има врска..спомна нешто за OGTT ако знаете што значи тоа нека пише некоја и матични клетки спомна и тоа не го разбрав што е..убав ден се најдобро!!
Ogtt мислам дека е тест за скриен шеќер. Ако грешам нека ме исправи некој. И кај мене постилката е на заден изгледа, на секоја контрола различно ми кажуваат различни доктори, ама мислам нема врска се додека не е плацента превиа и е од 1 степен на зрелост. Макар што и тоа не е толку страшно. За се има решение.