Ти благодарам многу за одговор се надевам дека нее никаков проблем... за ова матични клетки ми спомна нешто но искрено незнам што е тоа прв пат мие па затоа..
Мојата плацента цела бременост е на заден ѕид многу ниско всадена. Ја третираше докторот како ризик за плацента превиа до 32 недела негде, но не се спушти повеќе, едноставно си седи исто ниско но не го покрива цервиксот. Ми спомна дека за време на самиот пораѓај, ако направи проблем со крварење, ќе мора да се преориентира спонтаното породување во царски... OGTT е тест за скриен шеќер, ти даваат да испиеш гликоза 100 грама со вода, и после не ми текнува колку мислам дека 2 саати го проверуваат шеќерот... (а околу матичните клетки за време на бременост искрено ништо не знам)
OGTT e skrien seker ama se ispituva mislam pokasno.postelakata dali e na preden ili zaden zid nema vrska i mene mi e na zaden i nisko kaza i kaj mene bila pa mi rece da miruvam malku.mozelo ponatamu da se kreni i jas mn se zagriziv za toa da ne slucajno ostane taka
Не беше проблем што е на заден зид.. и ниско што е поставена не беше проблем бар така кажа докторот ќе се крене кажа така ме утеши.. Ти благодарам многу душо.. за матичените клетки ако знае некоја нека пише и тоа ме интересира што е..
Мислам дека во систина имаат банка за матични клетки, па откако ќе се породиш ако сакаш да зачуваш од папочната врвца. Можеби на тоа мислел.
Во папочната врвца има матични клетки од бебето, кои понатака не дај боже може да се искористат доколку дојде до некои заболувања кај детето. Исто може и од млечни заби да се изолираат. Знам дека ова чување е мошне скапо и не знам колку навистина може нешто и да се искористи ако реално притреба. Но, не знам дали на тоа мислел твојот доктор, не верувам уште од сега да те оптеретува со такви информации. За матични клетки во бременост ништо не сум слушнала. Освен ако спомнал како информација дека ги содржи папочната врвца. Небитно како и да е. Уживај се си е во ред.
Ти благодарам многу душо дај да не ми притребаат иначе мошне скапо е читав малку сега.. сега ми остана само да уживам
Ogtt test se prave od 24 ned natamu do 28 Ned I mojata postelka bese nisko postavena I se pokaci Dr mi dade magnezium od 400 so b kompleks na alkaloid I vit e na sinergy od 400 I se sredi samo lezi I miruvaj si sega I za placenta previa se zboruva posle 28 nedela a saramila e tek 17 ned
Женски цервикс 34 во 32 +1 недела ок е? Докторот вика дека е добро ама претходно се ми беше 40 па пред 2 ипол недели 39 ка... Лежам дома чудно ми е зашто се скратил за 3 недели...
Мене во 17 недела ми беше 34, па никој доктор не испаничи за тоа. Кога прашав дали треба да лежам или земам утрогестан ми рекоа Не. Да си функционирам најнормално. Ама јас сепак малку намалив со активности. И ти си вејќе при крај и нормално е да се крати.
Јас не сум на патолошка и на почеток на јуни планиравме да одиме ама од зборење од луѓе у смисол - седете си дома не се глупирајте не отидовме, сега баш ми е криво ама веќе 35 недела така да касно ми е. Имав стар одмор ама го искористив за лежење дома. Да ми се фаќаше 2 ро тромесечие немаше да се мислам ќе го прошетав мешко на море.. Инаку кога сме кај матични клетки од папочна, зачувал некој или планирате ли да зачувате?
Одличен мајка немај гајле...мене не ми кажуваат колку е само ми велат држи добро е а јас отворена 1,5цм па гајле неам не му ја мислам си лежам и се разгалувам хихи има да издржиме уште две недели да влеземе во 9ти јуначки ќе се избориме до крај