Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Ја сум со постелка на преден ѕид.
    Прилично касно го осетив бебето - знам на втор скрининг бев и и кажав на докторката дека не го осеќам скоро ич.
    Така да после втор скрининг го осеќав и тоа ептен нежно.
    Е затоа сега (денес полна 34та, од утре ситнам 35та) мава, растура, се тегне, стои оптегнато, тверка... све прави, и не го осеќам напред, туку лево, десно, горе и доле. Во средина околу папок не го осеќам, претпоставувам таму е постелката.

На Coco31, duffi, Sparkles27 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    odi na edno eho kolku da ne ti e vo misla i da mozes da se opustis.

На Sparkles27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Незнам дали ми е за тука муабетот ама бидејќи состојбава ја препишувам на бременоста и хормоните ќе пишам тука. Страшно сум нервозна, раздразлива и само плачам, може и од времево да ми е катастрофа расположението ама немам нерви ќе му свикам на синко и после почнувам да плачам па и тој последниве денови е збеснат не јаде се е со војна, расфрла, нешто ако не е по негово плаче, тој плаче јас плачам, мм ќе ми прокоментира што ти е не си нормална ќе се искарам и со него и пак си плачам. Осеќам како нешто да ме притиска на градите се гушам, незнам како да се опуштам. Катастрофа е времево по цел ден сме дома, се осеќам без енергија немам волја за ништо.

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.214
    Допаѓања:
    24.631
    Јас па се секирам дека не го осеќам а сум само 16 недела :) значи имам време :wasntme: И мене ми е на преден ѕид, значи ако е на преден покасно се сеќава? Незнаев за тоа.

На Sparkles27 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  5. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ne znam koja nedela si, ama da bidam iskrena vo ovie 28 nedeli kolku sto sum bremena i kolku solzi imam isplakano za bez vrska, vo zivotot nemam tolku placeno. Do hormonite e majka. Smiri si dusa gusni si sinko i teraj drug den druga licnost:)

На Bella* и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Мислам дека нема разлика постелка на преден-заден ѕид, зашто кога ќе мрдаше бебето јас го осеќав насекаде...Некогаш накај цревата, накај вагина, бешика...
    И со двете деца постелката ми беше на преден ѕид, првото го осетив околу 20та недела, второто во 13та. Секогаш првото дете се осеќа за прв пат многу покасно, во периодот 18-22 недела.

На wings, lackygirl, saramila09 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Добро е не сум само јас :) Јас бев на скрининг минатата недела се беше океј и докторот рече дека најверојатно не го осеќам зошто е на преден ѕид. Рече има време ама сепак читам дека многу трудници веќе осеќаат и клоцање а јас сеуште нежно боцкање и тоа одвреме на време.

На lavica82 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Јас во овие 11/12 недели расположение не променив, дури на моменти се фаќам себеси колку смирено сум изреагирала во одредени ситуации...Но, вчера попуштив, ме совладаа хормоните и се расплакав сред болница зошто чекав 2 и пол саати во ходник за една обична работа која после излезе дека можело да се заврши за 5 мин. После морав кај матичниот на преглед, па таму ме забележале дека сум плачела, жив срам ме изеде. После ми помина кога го видов бебето на ехо пораснато и мрдаше и со раце и со нозе. Се стопив...А за цревата кркорење и јас го имам тоа чувство. Ама ако сум јадела претходно, знам дека кркорењето е лажно и не јадам повторно.

На lackygirl и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    18.511
    Труднички убави како сте ми денес? Во Велес има три гинеколози таа што сакам да одам јас била на одмор до 2 јули. Што мислите дали ми е далеку за прв преглед? Според последна менетруација сум 5 недела и 1 ден.

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  10. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Јас го осетив 2 дена пред да влезам во 16та недела.. сега сме 17+ мрда ли мрда и то како се осеќа плус некој ден го осеќам премногу некој ден помалку дали е нормално тоа..

На lackygirl, Meckicja, Martka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Не е рано, таман ќе бидеш :) баш ти пишав пред некој ден тука, идеално е таму 7-8недела да одиш кога ќе можеш и срцето да му го слушнеш. Сега само една точка ќе видиш. Ама па таа точка колку солзи радосници ќе ти донесе, ќе видиш. Посебно па колку брзо ќе расте од милиметарска точка во мало човече.. :)

35+0, последна недела од 8ми, страв ме фаќа, во исто време и не можам да издржам да помине месецов.. Се ми е измешано, навечер си плачам и од среќа и од страв :D

На Skorpija25, baby 5, *Milicka* и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Се е нормално. Штом јас го осетив во 13та, тоа во 16та е веќе поголемо човече :) Активноста на бебето може да биде секој ден различна, не бери гајле.

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    dali pripazuvate na lezenjeto da e na leva strana pretezno.ili kako vi e zgodno taka lezite

14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Нормално е, јас еве 19 и има моменти мислам салта прави ( не дека не прави, вчера на ехо го фатив на дело), а има моменти кога со часови ништо не чувствувам. Сепак сме во период кога ни е рано цело време да ги осејќаме

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    И јас денес го фатив на дело пошто бев на преглед како што викаш салто прави се тегне мава со раце со нозе многу активно бебенце..

Не и така пресреќна сум кога мава па сега за сега доволно мие и тоа :inlove:

16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Мене само на лева страна и ми е згодно,така најчесто лежам и на грб почесто. Кога ќе се свртам на десно многу ме клоца, па не смеам така и да сакам ете :D

На *Milicka* и lavica82 им се допаѓа ова.
  17. joan

joan Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.798
    Девојки, четврток е конечната дата :) утре вечер одам за Систина. Пробуваме со провокација, ако нешто запне царски не ми бега ... Се возбудив пак и ништо не прашав и сега си седам со прашалници. Смеам утре нормално да пијам и јадам? Никој ништо не ми спомна...некоја друга припрема? Ајде ако има искусни да ми помогнат со дилемиве :) :*

На Veki4kaa, kukla21, 0ли и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ајде со лесно мила да поминеш, јас бев со провокација кога отидов на преглед бев веќе отворена 4 прсти, па ми уклучија провокација и почнаа болки менструални за 4 часа се отворив 8 прсти па ми го пукнаа водењакот, тогаш почнаа интензивни болки па почнав да добивам напони мислев се за во вц:x сестрата ми вика не напнувај чекај се секавам следно бев на бокс и 15тине минути викав дека умирам и на свет дојде моето најмило. Лесно поминав болки силни породилни се на се пола саат откако ми го пукнаа водењакот, ме задржаа во 13ч во 19и5 бев породена, ти посакувам уште полесно да поминеш, вака поопширно една позитивна приказна да те охрабри, а околу јадењето и пиењето умерено јас незнаев дека ќе раѓам па си доручкував и ручав нормално, отспиј колку можеш сега возбудата колку ќе ти дозволи. Утре вечер ќе те задржат ?

На Coco31, joan, baby 5 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    So lesno mila gospod da ve cuva I tebe I bebceto

Последна измена од модератор: 26 јуни 2018
    На joan му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joan

joan Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.798
    Фала ти за охрабрувачката приказна! :*

Утре вечер одам, да...после како што ми раскажа докторот редоследот ко твојот, самошто утре пред спиење добивам вагиналета некоја. Сабајлето инфузија, па водењак, па здравје боже бебе :) фала!

Веројатно можам утре да јадам нормално, па ваљда задутре пред провокација има некоја припрема, клизма?

На Bella* и kukla21 им се допаѓа ова.