Мене со ништо не ми поминуваше главоболката, тоа ми е проблем отсекогаш. Гинекологот ми препорача парацетамол 1000мг за неподнослива болка.
Мене многу ме болеше глава, мислам ќе се онесвестев, среќа со парацетамол ми помина, двапати пиев и фала богу не се повтори пак, понекогаш пак знае да ме заболи ама издржливо е. Ако многу те боли напиј се парацетамол, дозволен е во бременост.
За рана бременост зборам. Јас на почеток имав главоболки кои ме држеа два дена без престан, па затоа и ја прашав докторката и така ми кажа. Најдобро консултирај се со твојот гинеколог. Оди, ќе те освежи инфузија.
Ова за боледување ти е или? Кај мене на извештај секогаш го пишеше ова ама ради болување и ми потенцираа секогаш ова е само плус на твојот проблем за сигурност да не те вратат...
Кај мене да само ради боледување...мислам и кај тебе е ама прашувај си за др пат јас си прашам ме научија дека паничам
Какви тапи болки имам денес, мислам во секој момент ќе добијам оти на тоа ме потсеќаат де, немам раѓано не знам како ќе ме боли тогаш Утре на прв преглед во Систина, и замислете ми кажат ќе те задржиме више готова си за раѓање Хаха само вакви мисли имам, паничар тежок сум луѓе.. Битно, креветчето е склопено,количка спремна,алиштенца испрани уште да и ги испеглам и наредам, козметика купена, па на неа останува да излезе кога ќе сака Уште една недела на работа, и “одмор”може почети..
Лелеее Јас изгледа уште 2 недели на работа, уште се мислам. Ќе ти биде тешко да ми пишеш по ЛП или тука како закажа во Систина ЦТГ, како иде тоа, што ти кажаа, бираше ли кај кого како што? Баш ќе пишеш и утре како ќе поминеш.
За желудник само гастрогард имам земано, за главоболка трпев до 15 недела ништо не пиев, но сега малку настинав и се напив еден парацетамол понеделникот и еден вчера и сум подобро, денес сум 16+4. Немам отидено на ехо од 31 Мај, докторот конечно почнува на работа од понеделник па одма одам, од недела почнувам 17 недела, меше уште не ми се познава и си правам 300 филмови во глава Така е секогаш пред да одам на контрола, многу страв ме фаќа што ќе кажи докторот, се молам се да биди во ред Никако да го надминам стравот, само под стрес сум, дајте ми некој совет
Се ќе биде во ред не се секирај. Јас еве уште малце 20 недела и ептен мало меше имам колку да не ме збира во старите фармерки, а за труднички алишта не сум. А инаку никој не може да ме познае дека сум трудна.
Meshina da ve prasham nesto Dali nekoja od vas pravela nadgradba na nokti ili e stetno dodeka bebo rasti?
Срце ми застана кога видов нотификација од тебе во темава Не се препорачува во прво тромесечие,после тоа може слободно.