Јас, цела бременост. Ништо нема да му е на бебето без гајле. Ув зраците од ламбата ги има во сонцето кое не може да го избегниш, а хемикалиите се во незначителна концентрација и нема да допрат до бебето.
Јас едвај чекам да помине првово тромесечие и ќе си ставам,да искористам додека сум на боледување бидејки на работа несмеам
Несакам да се повторувам ама јас сум 35нед а меше имам ко за 6ти месец дури и зачудено ме прашуваат ти сигурна си дека си 8ми? Така да ма ич да не ти е гајле дали се познава или не битно е тоа да напредува не ние уште се чудам каде се собрало 2кг бебе во ова меше хааха уживај мами и гали мешко
Neznam mila mora da chekam do 12ti so kerkami se dogovaravme za nokti da si pravime pa zatoa rekov aj da si prasham tuka dane si napravam nekoja belja
Леле и јас пред 2 дена цел ден имав такви менструални болки тапи. Не беа болни ама пак да не си раат. Дури на 2 пати сонував како сум добивала изледа дека и на сон ме болело... Ама си викам уште ми е рано од утре 33+ 1 сум. Ти која недела беше??
Ќе се самопрогласам за баба Вањга Ако се две пак . Ауууу во весник ќе ме има Ќе лапкам германско чоколадо ,гледам јас
Aha raduvaj se ti za Germansko ama nema Svajcarsko ti prajcham sekako od Milkata  inache za dve nema mesto epten sum sitna ke se raspukam kako kosten
Ајде уште малце ти гајле немаш веќе си во 36та... Јас само одбројувам уште 4 недели уште 3 Ваљда се нормални тие болки сеа при крај дали дека бебиња сега ставаат највеќе на килажа или се шират кукови за раѓање незнам нека кажат искусните
Не знам дали прашањето ми е за тука ама јас да си прашам Последна менструација имав на 19.05. Овулацијата ми каснеше, беше околу 9-12јуни , имав односи на 8 и на 12 јуни. Ми доцни 10 дена, правев 2 теста и двата беа позитивни (едниот во понеделник попладне и вторник сабајле 24 и 25 јуни). Денес бев на преглед кај гинекологот на вагинално ехо и тој израчуна дека би требало да сум 5 недела+5 дена, но на ехо не виде ништо. Ми рече еве тука има некаква промена можеби е покасно зачнато па затоа не се гледа. Ми рече да одам за една недела но бидејќи нема да бидам во државава до 10 јули ми рече да одам кога ќе се вратам. Ми рече не можам да кажам дека си бремена ама не можам да кажам и дека не си и ми даде да пијам магнезиум и премама. Јас како што бев радосна претходно, спласнав моментално и нон стоп паметот ми оди дека нешто не е во ред. Од симтоми имав отечени и многу болни гради, сега не се толку болни, бев поспана, сега не баш ама рано си легнувам, сетилото за мирис ми е поизразено, од време на време имам грчеви во долниот дел од стомакот кои се како мала тапа болка, ми се подига желудникот и осеќам малку гадење после јадење и се осеќам малку уморно. Дали е нормално да не се види плод, односно дали е рано?
Направи си тест Bhcg преку крв тоа е сигурно, ма да и двата теста треба да се доволни за радост,може да не се гледа на ехо како што ти кажал др.ако е зачнато покасно Среќно
Да има шанси и на мене последна менструација ми беше на 21.11.2017 со 2 негативни.На 16.01.2018 испадна позитивен на ехото се гледаше само како една мала сливаа немав никакви симптоми
Да, нормално е уште да не се види плод. Почекај, убаво ти кажал докторот. Би требало после 5-10 јули да се покаже точката на ехо и после две недели од тоа и срцевата акција... Честитки 100% си бремена штом ги имаш овие симптоми и два позитивни теста.. Со лесно!