Не се издржува веќе чекав цел ден да ми помине ама не поминува дури и ранитал испив ништо ќе отидам инфузија да примам незнам и тоа колку ќе помогне.. цело ден не сум јадена мисе гади многу повраќам дури и водата
@*Milicka* Јас цела бременост во броење ја поминав, со душа чекав во друг месец да влезам Па богами 2 и пол - 3 кг човече во тебе да расте и да не боли ништо не бидвит Моите колкови се доволно широки, ич неќам да се шират повеќе
А да ти проверат бактерија Helicobacter да не имаш? Или купи си од аптека се продаваат брзи тестови за проверка на оваа бактерија од столица, сама може да си испиташ.
Ја имам ова бактерија уште пред да останам бремена.. Изгледа од нешто мие ама од што ни тие незнаат утре ќе видиме Ме задржаа во болница многу повраќав дури и желудник многу почна да боли не сум јадена сега 3та инфузија што примам дури и др.ивановски се сложува да останам неколку дена тука дур бидам подобро..
Која недела си? Имав и јас првите 3 месеци болки во желудник, како да ми се грчи, многу ми се лачеше плунка и ми се гадеше од секакви мириси. Не јадев а имав нагони за повраќање
Или си каснала нешто, па ќе го исфрлиш и ќе ти помине, а ако не информирај ги за бактеријата, ако не си веќе, ќе ти требаат антибиотици ако продолжат тегобите. Многу е гадна, знам, два пати сум ја имала со исти симптоми гадење, болка, повраќање, а во бременост се уште поизразени, поминува со терапија, која ти веќе без проблем можеш да ја земаш.Температура ти измерија ли?
Во болница сум ќе ме задржат 2/3дена ако помине ако не и повеќе не ми измерија температура ќе им кажам утре за бактеријата.. вчера малку јадев не верувам дека ми е од тоа цел ден бев така омалаксана..
Дa прaшaм дaли некoјa oд вaс имaлa искуствo сo PUPPP вo бременoст. Дa кaже кaкo се спрaвувaлa сo чешaњетo, дaли пoстoи нештo сo штo мoже дa се ублaжи.
Ни се вратија жештините, а со тоа и опасноста од зарази бактерии и вирози. Колку за информација бремена жена е 20 пати поосетлива да заболи од листерија отколку обична жена. А сите знаеме колку е опасна оваа бактерија во бременост и што му прави на фетусот. Затоа дупло повеќе хигиена и внимавање што и каде се јади. Чисто информативно. Верувам ова сите го знаеме, ама не е лошо да се потсетиме. Особено сега кога сите шетаме навечер и сакаме да поткаснеме нешто од улични продавачи.
Како се справувате со главоболка? Два дена по ред ме боли, повеќе на десната страна. Пиев парацетамол ама џабе. 14+3 сум моментално.
Парацетамол+бедоксин Ако е висок притисокот лимонада, ако е низок пиј нескафе и кока кола. Немаш многу избор што да правиш,освен да трпиш
По едно кафе и кока кола во ден кога е низок притисокот не штети, од почеток па еве при крај сум, јас пијам и ми го стабилизира нискиот притисок. По потреба! Пред тоа пиев по 3-4, е тоа не би било препорачливо.
Е значи како се изнервирав. Од сабајле дојде свекор ми да прска против лисна вошка. И после половина час излегов надвор и уште смрди и ми затече носот. И пак се пикнав дома. После колку време ќе можам да си излувтирам дома и да излезам надвор? Значи за бебче ми е страв да не му нанштети нешто.
I jas povrakav pred nekoj den I maticniot lekar mi dade ORS rastvor vo forma na sumlivi tableti I mi pomina I jas ne jadev nisto celden I omalaksana bev a denes bev za konzilijarno mislenje za boleduvanjeto I bebceto go gledaa na eho se e ok fala bogu I si uzivam sega a I caj od nane piev doma
Пред бременоста пиев по две кафиња(нес кафе). Сега ни на крај памет не ми текнува за кафе... Немам никаква желба и не пијам. Млеко почнав да внесувам со несквик,поубаво ми е а и цела шоља така пијам.