Го сватив муабетот.. Не е штетно во умерени количини се разбира.. Да испиеш 4турски кафиња желудникот ќе те откорни од болење..
Jas cel zivot do pred bremenost imav nizok pritisok I piev po edno kafe sekojden sega vo bremenost ne go podnesuvam kafeto I ne pijam I pritisokot mi e 120ili 110so 80 sekogas koga go meram
Јас не пиев до 14та недела, неможев, ми беше лошо и само од мирисот. Сега пијам по едно дневно, притисокот ми е 90 со 50 и морам на некој начин да го средам, а мислам подобро да се напијам кафе отколку кока кола која освен со кофеин е полна и со шеќери...
Jas koga imav nizok pritisok piev solena voda vo edna casa voda se stava edna laz sol I odma mi go krevase pritisokot
Пробав со солена вода и со јогурт со сол, ама и една голтка ме тераше на повраќање... А и пробувам да избегнувам сол, до пред минатата недела не водев сметка за тоа и еве прстињата ми натекоа како перничиња а само 16та недела сум...
Солта уште бетер штетна е во бременост. Па и не само во бременост. Поарно чиста вода да се пие. Самите течности го поддигаат притисокот. А и колку што знам нискиот притисок не е штетен, само што неубаво се чувствуваш. Лошо е да е висок. Вака повеќе ќе си спиеме и тоа е. Ама 1 лажичка сол да испијам одеднаш нема шанси. Тоа е количина на сол што треба за цел ден да се изеде.
Ne e stetna solta dotolku posebno kaj nas sto sme so namalena funkcija na tiroidata od vakvi razmisluvanja ja izbegnuvav solta I tiroidata miotide
Денес ни кажаа што е. Поточно бебуш се сврте со ноџињата нагоре па можевме убаво да видиме дека е машко.Душичка моја,само се врти и превртува. Расте и се развива нормално,тоа е најбитно.
А зашто една лажица сол а не една лименка кока кола? Солта и те како е штетна и не се препорачува посебно во бременост па и сега летно време. А и плус може нагло да рипне притосокот,за тиоридната си има соодветна терапија а не сол. Јас си пијам по едно матено нес на ден и гајле немам. За бактериите ќе си ги пеглате гаќичките и одмивање во текот на денот и пред спиење,и често миење на рацете.
Сега на топлово ќе видиш дали нее кој знае што. Кога апостолките ќе ти се прават како танги Напрај една конслутација за лажицава сол со доктор.
Како што пишав погоре, не сметам дека е правилно ни пиењето солена вода, ни лименка кока кола, па заради тоа не ги применувам овие опции. Кофеинот во 200мл кафе е незаканувачка доза која би ми штетела мене или пак на бебе, На крајот на краиштата секој одлучува што е правилно за себе, доколку @Meckicja смета дека солта и одговара, слободно нека си ја користи, бенефитите или штетата ќе ги има само таа.
Здраво дали е нормално да имаш воденкаст исцедок 22 недела сум брисеви чисти пред два дена испитани ама ова денеска почна и ме фаќа страв и приметувам не ми истекува од доле некако од горе се ми се мокри гачете
Фала многу бев на контрола се ми е добро сега имам тек за 4 недели подобро да си прашам да не се мислим цело време денеска докторот ме ми работи и неможам да закажем термин а од друга страна имам страв
Мене ми протекуваше мислев или водењак или сум прокрварела но ништо од тоа нормално е. Сега и во ташна си имам вишак веш бидејки знам да кивнам или да ми се згади и сум жива вода.