Мене од денеска ми е така ќе видимо како ке биде ако трена ќе носимо долен веш само се да биде ко што треба другото не е битно Дали некој знае како е kostarika не пиша ништо требаше да се породи
Има некои денови и јас така, па после со денови ништо. Бидејќи матичниот ме водеше како бременост со намалена вода од ум се вадев. А тој уште па ми вика е не разликуваш секрет од вода? И затоа се си носам црни гаќички и ако е секрет ќе видам белко и се смирувам. А некогаш и како чиста вода е. Ама на последна контрола водата ми беше ок, па не сакам повеќе да мисламна тоа. Инаку нормален е таков секрет потврдено од 2 гинеколози и мн трудници.
Епа супер баш ја мислев Јас фала му на господ немам такво нешто се ми е во ред и затоа ова денеска ме преплаши малку исцедок си имам од почеток на бременост али бело прање нашки кажано сега ова малку поразлично штом се има десено на повеќе трудници значи нема простор за паника фала ви многу на одговорите се смирив сега инаку цело време паметот тука
И јaс сум сo истa мaкa puppp вo бременoст 39тa неделa. Кaжи Seduction кaкo гo реши прoблемoт. Јaс бев нa кoжен и ми дaдњ еден спреј нa прирoднa бaзa зa aмирувaње нa чешaњетo. И дaли пoсле пoрoдувaње се губи, oстaнaa ли лузни oд чепaњетo. Фaлa
@VenusVenus како е ситуација со бебче, како напредува? Кај мене циркулацијата е многу подобрена сега е ок, само си заостанува сеуште 2 недели.
@duffi фала ти ❤️ За првата бременост воопшто не ме гледаа вагинално?! Ни Мк ни тука на преглед кога бев А и мене малкуцка страв ми беше дека ниско го носев бебуш. А оваа бременост до прва ќе видиме.
И мене овај сегашниот гинеколог никогаш вагинално не ме виде за ехо, само на стомак. 7 недела најдобро за прв преглед. Со лесно
I na mene zglobovite mi natekoa ama koga bev na ortoped za ortopedski vloski mi rece normalno e toa vo bremenost posle ke se sredelo se
Јас бев во 5 недела и се до 22 недела ме гледаше на вагинално ехо се разбира ако се е во ред зависи се до докторот како прегледува како и да е без страв ништо страшно не е и ако те гледа вагинално барем мене ништо не ме болеше со лесно во бременоста
Оф милаа, искрено очите ми се наполнија со солзи сега кога се сетив низ каков хорор минав. Не дај Боже никој да мине низ ова, кај мене беше страшно нешто. Жал ми е што минаш низ ова ама крајот се гледа штом си 39та недела. После пораѓајот се повлекуваат но затоа стрии колку ти душа сака Мене некаде во 8ми месец ми се појавија, а се породив 38+4. Мачкав адвантан крема 2×1 секои 3 дена со по 2 дена пауза ако добро памтам и мачкав хидратантно млеко за тело на Липикар ми се чини се викаше, но најмногу ми го смируваше чешањето сапунот од црн катран на Докторс. Со него буквално се правев целата бела ( скама) од триење и чекав некои 3-4 минути и се плавев со млака кон поладна вода. Ова го правев 3 пати на ден. Додека се миеш со сапунот пече, чеша но после тоа навистина исвесен период смирува. Обично тоа се случувало на мајки првородки кои носат близнаци или машко покрупно бебе, во мојот случај беше второто. Сега сум повторно бремена и се надевам нема да минам низ истото. Издржи уште малку мајка
И во друга тема скоро пишав ама не ме рецнаа, ова е од лудило на хормони или кожен проблем кој нема врска од хормони? Не сум касната од ништо, а више 3 недели ми се вака нозете. Кога ќе почнам да се чешам се заборавам, не се трпи Канестен ми рече докторкава, ама не поминува Спојлер
Појди си пак кај матичниот општ чим не те смирува јадежот нека те види ако треба и на кожно ќе си појдеш не треба да трпиш јадеж што не се издржува
Пробај мајка со течна пудра со цинк оксид. Тоа се става на бебиња и не е штетно во бременост. И не е скапа воопшто.
Смее ли да се користи канестен или екалин за надворешна употреба? Имено мене секое лето ми се прават по грб како флекички потемни и од тоа ми врват. Ама ова лето ми е страв да се мачкам демек хемикалии да не ставам.
@Chanell* само јод му е мајката ништо друго и со млака вода одмивање. Пробај, со малиот со кожниве осипи со се се имам изнамачено сано јод ни помогна. Ти држам среќа❤️