Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    да тоа значи дека си во 6та недела (полни 5 во 6та недела ) мене срцевата реакција ми ја виде на 6та недела.. доколку не се види кога ќе одиш ке ти рече да одеш за неколку дена пак.. поздраав

2. elenn

elenn Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    21
    ти благодарам девојче :* прекрасно е што ќе си имаш керќичка ! ти честитам! позз :hai:

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    може да е ранко зависи :) , ако не како што кажа ДЕВОЈЧЕ ќе ти рече дојди за 2-3 дена , па ќе чуеш бум бум бум :D е тогаш ќе не знаеш кај се наоѓаш ко ке го чуеш тоа мало срценце ;)
    ДЕВОЈЧЕ нека ти е жива и здрава ќеркичката :)

кхм кхм https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 7244_n.png :rofl:

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    fala vi mnogu da ste mi i vie zdravi i zivi i vasite najmili.. za ovoj linkot bas se nasmeav :D

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    :rofl: za linkot i Jas go videv na fb i od sabajle ubavo si se iznasmejav pa i taka e 9 meseci go nosis, 5 sati go rajgas, dve godini ne spijas kako covek i na kraj na tatko mu licelo :rofl: ne e fer :D inaku imam slika od vcera i bas denes zaprimetiv deka so glavceto bila svrtena i celo lice i se gleda sigurno sakala da se pokazi za tato posto poradi rabotata tato ne mozi uvek da dojdi i vcera koga dojde se svrte da ja vidi. tato mamina princeza :inlove:

На Serafima и butterfly.mk им се допаѓа ова.
  6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    dzanina....ddevojce честитам за чупенцата :clap:

На ddevojce и dzanina им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    148.718
    ај и јас да се пријавам денес.
    вчера бев на контрола ,нели одам еднаш неделно кај матичната откако влегов во 9ти месец.и ми вели не е спуштено ич од пртеходната недела а плодовата вода му е намалена.ми даде упат за цтг.денес бев на болница кај др.што треба да ме порага на цтг-то нема контракции ама на ехо не ме виде ми рече за 10тина дена пак да се видиме.
    јас сега цела прашалници сум :worried: да не е долг период 10 дена.кои се вашите искуства со намалена плодова вода?

8. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Dzanina i DDevojce честитки и од мене за ќеркичките. :clap: :* Ние инаку наутро сме добро, ама навечер се вратија мачнините. Утре или задутре сме на контрола, во зависност од тоа кога ќе отидам за крв :lol: , па ќе си го видиме курето. Инаку тоа си мртка, си мава ич нема гајле. Убавко му е внатре. :lol: Еве неколку дена како ме боли од десната страна одма под ребрата,,исто како за модрица, ама нема ништо. Братучетка ми ми кажа дека тоа е нормално нема простор за грижа, ама пак ќе го прашам гинекологот.

9. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Јас плодовата вода ја имам и превише затоа незнам како да те советувам . Мамички имам повремени болки во горниот дел во стомакот и повремени болки во јајниците.Што значат тие болки дали знаете? Исто имам и друго прашање поврзано со царски рез. Матичниот лекар ми рече дека ке морам на царски бидејки е завртено карлично а дали е многу болно царскиот? и дали и за царски треба да пукне водењак најпрво?

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    за водењакот не мора да пукни а за другото нека си кажат другите мамички :)

11. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    zalosna тебе во претходните бремености колку ти траеја породилните болки ?

трудничка зависи како ќе е направен царскиот, мои 2 другарки се со царски породени и за една недела се кренаа на нозе.

12. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Искрено многу се плашам од царски дада ми 2 недели од кревет не се подигна а уште осека болки во раната а керката и е веке 2 месеци. Да можев природно да се породам мислам дека немаше да имам страв сепак се надевам до крајот на месецов ке се заврти со главичката надоле па да не морам на царски. Инаку за болките што ги осекам дали некоја од вас знае што значат дали е опасно или не. Бремена сум 8 ми месец но во 8 ми сум само 7 дена . Имам болки во горниот дел од стомакот и само што почнувам да движам болки во јајниците имам. За јајниците осекав слаба болка уште пред 1 недела му кажав на матичниот вели ништо страшно. Но сега веке се остри болки а и од утрово ме боли стомакот . :worried:

13. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Zdravo dragi feminki! Se izvinuvam so pisam na latinica, od mobilen sum ukl. Kako ste mi denes? Jas sum presrekna, bev na kontrola i si go vidov sinceto! Masala naprail 1kg. Sakav da ja spodelam ovaa moja sreka so vas! Na site trudnici im posakuvam lesna bremenost i lesen poragaj! :* :*

На Jagoda123, zalosna, ddevojce и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Keti30

Keti30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    Добар ден и од нас :)

Денес бевме на контрола,веќе сме 29 недела,не ми се верува како лета времево ехеее...фала Богу добри сме напредуваме супер и си ја видовме цуцата,тешки сме дури 1 кило и 250 грама,нека ни е жива и здрава цело време клоцаше,за цел преглед стомакот мислам ќе ми го пробушеше :D

Инаку одам уште на работа,ама еве веќе почнуваат болки во грбот и кичмата,страв ме фаќа да не се укочам некој ден скроз,а сакам многу да работам барем уште еден месец...не сум поправена мноогу само 4кг,и тие се мислам само во мешето,ама одсега ќе видиме,се повеќе ми се отвара апетит,се надевам нема да качиме многу последниве два месеци ;)

Ви посакувам убав ден на сите! :*

На Whitecloud95 и Serafima им се допаѓа ова.
  15. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    зенски прошлата недела бев на скрининг и по бебето пошто било наредно една недела така рече докторката бев 13 недела значи сеа сум 14,тогаш бебето кога го мереа беше 78г и 5.85см нормално ли е тоа во таа недела?докторката рече супер си е нормално е поголемко дека е напредно

16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    за черками 6 сати и во болница ми го пукнаа водењакот а за синми се на се 45 мин (минутки ми фалеа да се породам вкола :x )

17. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Добро вечер од мене , денес капната од работа па кога се вратив се комирав :) . Честитки од мене на Dzanina i DDevojce , со здравје да си ги носите девојчињата .
    Поздрав од мене

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    девојче I дзанина честитки за принцезите :)
    ние денес добро од наутро со мачнини и повраќање :^) малце загрижена за резултатите од крв и мокрача,се надевам ке бидат најдобри за моето бебе!.
    поз до сите и уживајте :)

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.702
    Допаѓања:
    253.482
    Леле луѓе испаничена сум премногу.
    Пред некој саат имав болки во желудникот, а сега почуствував стегање во градите, на два пати едвај воздух земав.
    Се плашам, некаде читав дека може да се јави проблем со дишењето во бременоста, во последните месеци, ама вакво ли.
    Денес бев на контрола и се во ред, од крвна слика до бебето.
    Имам болки во рацето, како реума, нозете ми се потат.
    Од бременоста ли е?
    Помагајте, кренав паника дома.

20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    мила не мисли на лошO,ете барем ти беше на Kонтрола и се е воред,можеби е нешто нормално Aко се случи саmо неколку пати ова со дишењето,ако продолжиш пак така оди на лекар.
    се надевам не е ништо лошо,по слушање има вакви случаеви.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.