@danichap ке ја почекаме со искуство. Она мислам предходно не пиеше, само во бременоста почна да пие..
Точно. Со никаква предходна историја пиев 75 еуторикс за таа вредност. Ми беше кажано за трудници е идеално околу 1, макс до 2. После бременост кога проверив ми рекоа не треба веќе еуторикс, само јод.
Леле истоо истоо вчера незнам што беше тоа недај боже да се повтори значи цркнав пиев 1 парацетамол и не ми помина воопшто,лимон пиев,мерев притисок ми беше низок кафе кока кола абе џабе...мислам дека од времето,мнг беше вчера тешко времиштево
Од вчера стомакот го осеќам како подуван, дури и поголем ми изгледа на око, како пред добивање го осеќам, инаку само што сум влезена во 6та недела, многу рано за да се познава. Му се има ли на некој така направено?
Нормално е и подуеноста е симптом на рана бременост, Јас сум со вртоглавица три дена низок притисок и со главоболка, па 4 годишни времиња се сменаа. Среда сум на преглед се надевам се е во ред со бебе и може веќе и пол ќе ни потврдат. Многу сум возбудена неможам да дочекам
Евее смее со грашочето моее! Се гледаме со бебуш за две недели тска рече докторката, инаку добро е се. Ми мереа притисок 90 со 60, нормален е тој притисок ? Пошто ја не се разбирам многу сега тееба да испитам и крв,мокрача и шеќер. Инаку од симптомиве денес ми се лоши бааѓи , а досега не ми се лошеше и глава ми прсна нз шо да се напијам?
Тие што се околу 18та недела дали секој ден ви мрда бебето , дали го чувствувате? Моето последниве 2 недели секој ден го осеќам, денес не. Другарка ми вика одма на доктор, па сеа малку паничам. Што мислите?
Ќе и кажеш на другаркати дека е нормално и да не те паничи за џабе. Вечер кога ќе легнеш ќе го осетиш.
Jas ne go osekav sekoj den. Da bidam iskrena i jas se panicev, no posle 22ra nedela maltene sekoj drn go osekam. Zemi napij se kafe i lapni nesto blago i polezi. Mene taka odma mi mrdkase.
И мене нешто не ми мрда како што треба од кога бев во болница некако не го осеќам убаво..И јас сум 18та недела мислев нормално е да не мрда толку ама ете сега се исплашив
Јас сум 17 и досега не го имам сетено да мрда а денес бев на преглед и си мрда внатре се е во ред со бебчето. Го прашав докторот кога ќе почнам да го сеќавам и ми рече кон 20 недела и воопшто не се плашам сега.
Ај не кревајте паники... и така она појако мрдање после 20та се чувствува. Инаку кај мене хормони до плафон, навечер несоница од кај 2ипол до кај 5, благо јадам ко луда, нервозна сум, ситници ме нервира, плачлива на лимонада филмови... Цела бременост приземна си бев, сега во 8миов сама не се препознавам. Можеби имам реакција од флостеронот што сум ваква.
Јас сум еве 19+1 но го немам осетено уште. Јас имам несоница навечер, често станувам за во вц и последниве денови при одредени движења да речеме при станување од кревет,вртење при спиење чувствувам доле во долниот дел на стомакот меѓу триагилничето доле и долниот дел на папокот како да ме сече, да ме засекува, некоја тапа болка. Дали е нормално?
Jas moeto go osekam kako skokotka vo stomakot posebno nasabajle I na vecer inace sum 16 ned I pet dena
Како стоите со пиење вода и течности, во нормални услови над 2литри пиев а сега едноставно желудникот не ми прима течности, одвај чаша две да се напијам..
pa ti rano si pocnala da go osekas,jas sum 19+3 pa ne osekam uste taka ubavo mrdanje,nekolku pati do sega samo imam oseteno nekoe nezno mrdanje,a sekoj den uste ne osekam.mi kazaa deka duri posle 20 nea ubavo ke se osekalo