Gi dobiv rezultatite od d dimerite 830 mi se sto za treto tromesecie e super sprema granicite sto gi dava od 180-1300 mene mi se 830. E Sega dodeka ne mi se javi maticniot me maci od sto moze dve nedeli da zaostanuva bese na 31.05 1550gr Sega na 03.07 2300 gr. Neznam kolku treba da napreduva ama ete po merki kazuva deka zaostanuva ili ne treba tolku da zemam zdravo za gotovo. E denes stvarno sum vo??????? cela
Мила, бебето ти е супер. Мене во 35та ми го измери прво 2250, па коа се подмести пак го мереше и испаднаа други мерки. Веќе се големи бебуши и тешко им се фаќаат мерки. Секоја отстапка до 2 недели се толерира. Башка и секое бебе не може да е исто. Сите сме покрупни или поситни. Димерите ти се супер. Опушти се доста ти е за денес стрес
Денес бев на прв скрининг и супер се бебушите во склад со неделите 11+5 се е ок со нив мрдаа со раце и нозе, едното со двете раце си го криеше лицето душата ми се исполни,а и кај мене е ок, нема веќе хематом,грлото е затворено (нема потреба од серклаж) можам да се движам нема веќе лежење по цел ден и можам пивце да пијам хахах...ми ги тргна естрофенот,кринонот,и б комплексот,остана само премама , метилирана ,магнезим директ и клексанот ми ги остави а прогестеронот е сега на 14 дена ..фала богу се е ок на среќата и нема крај
Мајка мене од почеток се ми велеа 1/2 недели помало си мерев димери до овој месец и секогаш беа во ред сега на последиот преглед бебе си беше тамн за неделата...денес бев на контрола ама не работеше ехото и не ме гледаа контрола за 10 дена. Така да ако не си мирна утре појди на друго мислење само без нервози ве гушкам
Vi blagodaram za sovetite mi znacat mnogu se slusnav so maticniot mi vika za dve nedeli da vidime pak eho ako e ok ako raste ke si tera koga mu se izlaga togas a ako ne ke go vadime i ako ima potreba ke dademe inekcii za zreenje na pluka sto smetam deka decata veke od 36 + I nemaat potreba. Vprocem i drugo da Ve prashav od koja nedela se idese na ctg od 36 ili ponataka?
Од 37та ми спомна мислам докторката дека почнуваат со цтг. Јас и порано отидов, во 34 и 35та, сеа дури наредна недела во 37ма ќе одам. Не се мачи со тие прашања за заостанување на плодот, и кај мене има отстапки за 2 недели, и тежеше 2500кг во 35та недела. Ддимерите ми беа 2900, и пак не ми дадоа терапија со клексани, затоа што не е ништо опасно! Зошто да го вадат пред време? Па од ден на ден си качуваат на килажа, за една недела по 400-500гр ставаат, подобро да го остават до крај да си истера. Во стомак повеќе ќе качува. Не си прави стресови, не си само ти во таква ситуација
Многу ми е мило за убавите вести, се вака убаво да си тече до крај и да им се радуваш на двете лепоти. Чекор си пред мене ( јас сум 10+2) па ќе ги следам твоите искуства.Поздрав
@Viki tonci @lavica82 ви благодарам за подршката со убаво да се враќа на сите ...за до крај на оваа година да си ги гушкаме нашите срциња
Здраво труднички.Јас сум нова до сега ве пратев без профил да имам но сега решив да си направам бидејќи ми треба ваш совет со некои што поминале слично како што ми се случи мене. Пред некој ден дознав дека сум бремена после една неуспешна бременост и 7 8 месеци обидување да останам повторно бремена конечно тестот покажа две црти. Требаше да одам на прв преглед за некој ден но денеска од нигде никаде почнав да крвавам и тоа крвавам како менструација обилно, но немам никакви болки. Одма отидов кај матичната ме преглде рече дека плодот е тука и дека си е у матката ми даде утрогестен да ги пијам и ми пуштија инекција прогестрерон мислам беше и ми рече да лежам да мирувам. И еве лежам ама почна многу половината да ми се здрвува и сеа незнам дали е од инекцијата или бидејќи крвавам почнуваат? Дали некој има искуство со таква инекција дали после инекцијата се чуствувал така дали му се здрвувала половината. Освен тоа други болки немам.
Не послем прогестеронот нема никакви дејства освен да запре крварењето 3 месеци редовно ги примав ама немав проблем со половината кога примав..
Miaa ne li ti kazaa od sto e krvarenjeto.osven da lezis i da miruvas ne znam so da te sovetuvam,terapijata e taa sto ti ja dale,idi na dezuren pak vo slucaj na mn krvarenje i bolki drugo nema.se nadevam dake ke prekini i ke se sredi se
Не ми кажа ништо. А ја бев толку многу испаничена бидејќи предходната бременост ми заврши лошо и сега кога повторно останав пак истатат приказна. Болки немам освен половината што ми се здрве друго немам ништо и што крвавам
За жал сте направиле се од терапија плус мирување... сега останува да видиш дали плодот ќе остане... Може е хематом штом плодот е ок... појди на уште едно мислење .... со среќа