Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Беше ли на дежурен? Јас во првата бременост крварев обилно како тебе три пати и ме задржуваа во болница по една недела со строго мирување и станување само до тоалет. Терапијата е таа, прогестерон инекции примив 24 тогаш и родив здраво ќерче. Сега во оваа бременост прокрварев исто обилно, дури со парчиња згрудена крв. Една докторка дури ми рече да ја прекинам бременоста, но јас сакав со терапија и лежење да пробам да си го спасам бебето. Имав хематом и тоа бааѓи голем, скоро 3 цм и до лежење постојано се повлече. Затоа брај причина да ти кажат од што крварењето и мирувај. Половината ти се здрвува од лежење, но бебето е поважно од се. Со лесно и пиши ни овде да знаеме што си направила. :*

2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    24.618
    И мене често ми е ладен :) кога и да го фатам на голо мраз е.

На Корнелија му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Miiaa

Miiaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    289
    Не нр брв на дежурен бидејќи вечерта си додјов од кај матичната и покрај инекцијата ми даде утрогестан да пијам и витамин ц. Денеска не крвавам обилно само по малце и пиев пак апче па ќе видам у теков на денов што ќе биде

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CurlyBlossomGirl

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Со лесно нека ти е. Јас и магнезиум пиев од 400 со Б комплекс. Ц витамин за да престане крварењето и Утрогестан и најважно да одмараш и мируваш.

На Miiaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miiaa

Miiaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    289
    Фала ти. И ја пијам утрогестан ми рече да ги пијам бидејќи крвавам а после вагинално и витамин ц и фолна од 0.4. А магнезиум пиеш од тие во кесички ли што се?

6. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Јас немав толку многу крварање од Брисевите што ми земаа настана мало крварање меѓу тоа во текот на денот запре.. со лесно лежи повеќе ако не запре оди да те види некој специјалист..

7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Na matkata ciste se jas imam doma sadeno I mi rekoa oti ne se pie vo bremenost a za tie sto ne se bremeni moze da go pijat gelot od aloe do 21 den navodno cistel polipi I Drrab ama jas nemam iskustvo

8. VenusVenus

VenusVenus Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2017
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    281
    Да тука сме, мене термин ми е 29.07. Денес бев на контрола, ми кажаа се е ок, бебето е помало за 5 дена но тоа било сосема нормално.

На Dana84 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas denes bev na eho Pak oti bebeto malku poslabo aktivno I mi kazaa oti stomaceto e za 4 dena pogolemo sega sum 17 ned a vo 24 ned mi kazaa obavezno ogtt test za skrien seker

10. CurlyBlossomGirl

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Да, на Алкалоид. Магнезиум 400 + Б комплекс. Така се вика. Нема штета, само може да ти е подобро. Додека не престане крварењето пиј го Утрогестанот, после ќе ги ставаш вагинално. Инаку дури го земаш орално може да имаш мачнини и гадење ама не мора да значи. Ти кажувам за да знаеш ако во случај почувствуваш такви симптоми.

На Miiaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Шо е работава? Се си мислам бебево ќе измрзни :D

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Isto i mene mi e na golo laden.

На Корнелија и Lola89 им се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Прворотка си,прво дете тие во 17 недела некој не го ни осеќаат бебето а не да биде ативно цело време после 18 19 недела ќе си клоцка редовно.
    Оди за стомачето кај специјалист да видат што е тоа но 4 дена нее ни малце опасно тоа си се мерки во милиметар измерени што нема врска.
    За скриен шеќер можеш и сега да одиш ако сумља нешто докторот а не да чекаш до 24 недела.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marlana

Marlana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    418
    devojki znaete kolku cini ineksijata sto se prima za negativna gRupa za vreme na bremenost vo drzavna bolnicata

15. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Бремена сум 16 недела, приска уредна, скрининг супер. Едната од докторките која ми ја води бременоста вели да направам неинвазивен тест за генетски мутации (ваљда вака се викаат НИФТИ и сличните на него), да сме 99.9% сигурни дека се е супер (ова до сега е 85-90% супер). Втора бременост ми е, во првата ми рекоа нема потреба од ваков тест ако е ок приската и така и беше. Знам дека вакви тестови се препорачуваат над 35 години, јас ќе имам 35 и 1 месец кога ќе се породам.... На два ума сум, не се малку пари, резултатите се супер, еден од два доктори вика прави... Искуство, совет...?

16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.400
    Допаѓања:
    183.625
    Еден од двата доктори има договор со НИФТИ :)

На Mimmi39, happygirl, Seduction и 7 други им се допаѓа ова.
  17. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Кај мене матичниот инсистираше да правам иако ПРИСКАта беше топ. Докторот од Клиника што ме породи рече не мора, ја на твое место ништо не би правел, ама ако се мислиш пре амниоцинтеза би препорачал. Се мислев многу и на крај амнио направив, се беше во ред, еве го бебе живо, здраво, право. Парите не се за фрлање, убаво размисли, како што кажа @NarCis@ докторите имаат процент од пратени пациенти

На stevemila и NarCis@ им се допаѓа ова.
  18. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    @EuHenIa @NarCis@ истото го помислив и јас, во врска со договорот. За амноцинтеза никој не спомна, секако би избрала ваков тест место амнио, сопругот вели твоја одлука е... Се повеќе ми влече да не правам, ама ова со возраста ме мисли...

На EuHenIa и NarCis@ им се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas nr bi pravela.Ako ne daj Boze ima nesto,ke se vidi i na samiot skrining.Plus i Prisca imas praveno.So ke ti e samo da se stresiras i da frlas pari.Okolu mene ni esna nema praveno nisto od ova,nit cule zamisli,pa zdravi pravi deca imaat.Kolku pomalku ispituvanja tolku podobro.Za sledna bremenost ke odam na lekar samo ako moram.So prvovo se iznamaciv

На awl, EuHenIa, Среќичка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.400
    Допаѓања:
    183.625
    Разбирам да има сомнеж, тоа прво на ехото ќе се види. Ама вака само заради годините, кои и не се многу, ептен сомнително. Спомни ѝ дека не сакаш НИФТИ, туку некој од другите тестови, па чекај реакција и ќе ти стане јасно.

На awl, EuHenIa и stevemila им се допаѓа ова.