Од лоши сонови се нема крај,веќе не ги можам. Сум сонувала дека сум барала влошка сум добила Сега мисли ми се вртат дали ќе биде се во ред да не ми каже нешто лошо. Кај ќе ме боцнат за крв незнам кога вените ми се лом и сум модрици што ми прскаат. Морав да си се искажам
Едвај ми извадија крв денес, ме изнабоцкаа три пати. И нејќе да тече и нејќе... кажете неко чаре за ова... Мене ми беа нормални вените, ама после двете анестезии ми се повлекоа, не можат да ми извадат крв и проблем ми е и ме боли плус тоа... а има поминато година и 2-3 месеци од анестезиите...
Monik, na pocetokot od bremenosta ako ti se veruva pred sekoj pregled sonuvav gluposti. koga trebase da se potvrdi bremenosta sonuvav deka nema plod..koga trebase srceva reakcija nemalo srceva reakcija..horori..znam kako ti e..toa se e odsvest..chare nema.. so tek na vreme ke se smiris.
@monik55 во првата бременост стално имав глупави соништа, еднаш дури сонував дека на приска пишувало дека бебе е со даунов синдром, па дека мм ме изневерил и уште 300 глупости. Сега оваа бременост немам сонено нешто слично но каде и да е ќе почнат сигурно Него да прашам за должина на цервикс, колку треба да биде во 22ра недела? Денес сум 21 + 6 и гледам докторката на скринингот вчера ми пишала должина на цервикален канал 3,5 цм измерено со абдоминална сонда, а со синко истата недела ми бил 4,5 цм измерено вагинално. Во ред ли е оваа должина??
За утеха мене во 17 ми беше 34 и јас се испаничив, ама др ми рече дека е ок. А како на вас на сите ви мерат со абдоменално, а мене со сонда. Минатиот пат во 19 сакав да премерам да видам како е ситуација и му викам ај со обичново измери ми и ми вика не може ако сакаш пак со сонда и се откажав. Сега планираме за на одмор да одиме и ми рече ај тогаш ако не ќе ти измерам. Мн ја мразам сондата, како што сум запечена после цела недела ме боли другаркава.
Mislam deka ako moze da se vidi abdominalno ti kazuvaat so eho samo. Dokolku ne moze da se vidi vo toj slucaj stavaat vaginalno da merat. Kaj mene bese takov slucajot.
Абе и мене предходната бременост вагинално ми имаа мерено, а сега не ни спомнав за цервикс ама она измерила, а колку е валидно тоа абдоминално да се мери незнам.
Труднички ми запре крвавењето но денеска ќе одам на контрола пак. Сакам да ве прашам дали е можно од утрогестанот што го пијам да ми се јави пролив или пак некој вирус имам фанато
Честитки мајче,да си го гушниш силно,најсилно Денес бев на контрола,му слушнав срце како чука <3 Се стопив,побарав пак да го слушнам.
Јас денес бев малку до итна, два пати ми се сврти свест, раце ми де тресеа, а на работа сум сама. Имав поручано и благо и се незнам што ми стана. Заклучив, дојде мм и отидовме. Притисокот е добар и ми зедоа крв од прст и хемоглобинот за 20 дена од 120 на 108 ми паднал. Ми рекоа дека и од жешково, да пијам течности и така. Па сега сум подобра.
Јас дома седам и цела сум препотена, лошо ми е од жештинава, и тоа само на 5 мин што излегов за алишта да спружам Туку, градиве на моменти ми се меки и се е океј, на моменти па ме пецкаат и ги осеќам болни и тешки, особено навечер тоа се случува, со грда болка која што е уствари повеќе ко пецкање околу брадавицата. Неколку дена и ланолин не мачкам оти страв ме фати.. Оти така?
Супер баш ми е мило и те мислев како ќе биде,секако продолжи си со лежење и одмор Од Утрогестан мене само вртоглавица ми иде кога го пијам,прочитај во упатство дали има наведено нешто и секако пробај со храна да средиш- банана,леблебија,малку кока кола.
Женски кинејки кутија ми се испушти едниот дел и се удрив лево во стомакот. После 5 минути почнав да осеќам тапа болка на истото место и сега едвај се вртам во кревет. Да одам во болница???