Ме загрижи дека со синко истата недела ми бил 4,5цм а сега 3,5цм.. Иначе Димчев тогаш ми спомна ако сакаш да мериме цервикс треба вагинално и по тоа сега ми е во мисли
Сигурно да било алармантно ќе предупредела докторката. Прашај го Јовановски на следната контрола, ќе те смири.
Здраво сега при мокрење ми истече нешто бело како топче дали е нормално во бременост може ми било бело прање или незнам премногу се исплашив незнам како да побарам на интернет да видим што би можело да биде инаку сум 22 недела
Се ,,собрало,, повеќе исцедок, ништо страшно, ми се случуваше и мене во бременост после долго лежење или спиење цела ноќ.
И мене на утро кога ќе станам ми се прави повеќе бело праење ама течно е. Јас пак почнав да паничам да не имам некоја инфекција.
Јас не се уплашив за инфекција пошто сега испитав нема ништо се исплашив за нешто друго ама фала му на господ со постои форумов па ке побараш мислење
И мене ми беа чисти брисевите и откако сум бремена немам односи, ама паничар сум голем. Иако знам дека е нормално да се зголеми секретот во бременост јас секогаш кога ќе видам се паничам.
Истата сум и јас не треба така али неможемо да се сменимо господ нека не чува и нека ни даде да се гушкамо со нашите малелки другото се ке се заборави
I jas sum ista duso I jas sum ista mnogu pominavme I toa ni e vo potsvesta no so gospod napred ke bide se ok
ТСХ ми е 0,02 - ми стигна резултатот. Денес сум на преглед, но сепак ова ме загрижува. Има некија искуство со волку ниско ТСХ?
http://mojporodjajkodkuce.blogspot.com/2014/11/presecanje-pupcane-vrpce.html?m=1 Феминки налетав на нешто "ново" (не знам колку е ново затоа е во наводници). Мене ме заинтригира ,па доколку има некоја феминка што разговарала на темава со гинеколог или лично искуство со методава за ОДЛОЖЕНО СЕЧЕЊЕ НА ПАПОЧНАТА врвца би сакала да сподели. Јас секако ќе го поставам прашањево и на др. што ќе ме пораѓа па и на акушерката, но убаво би било да прочитам и нечие лично искуство . По некоја логика штом се зимаат матични клетки ми држи вода дека има и нешто корисно од оваа постапка
I spored mene ima logika inace taa Dr pred nekojden sto mi kaza oti bebeto ima pogolem stomak za nekolku dena vrska nema znaci bev Denes kaj drug gin oti trebase toj Dr da mi dade I upat za proteinite I mi rece bebeto e super I sega gi zemav rez I od tiroidata I se ok a gi cekam I rez od proteinite za nekoj cas da bidat gotovi