И јас сум иста на почетоко кога прокрварев се тоа го сонував кошмари имав многу ми беше тешко и кога ќе се разбудам ми е полесно викам си уффф добро е само сон било. Пред некој ден читам за колострумот вечерта одма сонувам како сум го доела бебчето. Оваа па вечер сонувам како сум почнала да се пораѓам така некако многу реално мислам дека беше.Иначе сум 30 недела и ми е прво...Женско
Ic ne se sekiraj.Pred da me zadrzat prviot pat na patoloska,bev kaj Trivodaliev.Vika glavata i stomakot se pogolemi za nedelite so e bebeto.Od pamet me izvadi.Na patoloska koga mi pravea 4D koga i kazav na Dr Daneva,ne da se iznasmea
Ne ne jas kaj zagorka bev ona toa mi go kaza a moskov mi rece vrska nema moskov trebase da mi dade upat za lab za proteinite
Kolku dolgo moze da se koristi utrogestan? Jas od transfer i uste go koristam 11 nedela sum. I uste edno prasanje, kolku vreme nemavte odnosi posle uspesno ivf?
Од почеток до негде второ тромесечие по две од 200 (едно навечер , едно од сабајле) па после само едно од 200 навечер, па колу 30та недела намали на 100мг само навечер и 35та ги тргна скроз. Ама пукнав од утрогестанот.
И кај мене беше главата скоро цела недела напред и никој не ми го спомна тоа како проблем. Треба ли да се грижам?
Kaj mene Trivodaliev ispanici.Kao ne e mozno ova.Malata sekogas si bese ponapred za nedela dve.Ama glavata i stomaceto plus pogolemi od so treba.Ne zagrizi za da na kraj si bide se ok.Malata se rodi ko crvce.Kakva golema glava kakvo stomace
Јас искрено на овие мерења и не им верувам многу. И 10 пати да премерат се различно кај различни доктори ми кажуваат. Од димензии, па до тежина и утврдена старост на плод. И некако не земам ништо за релевантно. Само да е се во ред. Па ни сите луѓе исти, па ни сите бебиња исто ќе се развиваат.
da,znam no ne mi e jasno zosto aspirin se pie pri sekoe ivf,dodeka pri spontana bremenost skoro ic i da ne piat aspirin
Нема врска, повеќето кои пијат се со мутации или претходни проблеми. Без разлика како е дојдено до бременост. Јас пиев бидејќи имам еден спонтан, не бев со инвитро.
pa jas ne znam zosto uste gi pijam,nemam mutacii, bliznacka brememost imam so in vitro mozebi poradi toa