Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Провери си го притисокот ако ти е низок, напиј се нешто газирано ако ти е висок , пиј вода за почесто да мокриш.
    Инаку во последните месеци на бременоста такихардијата е нормална, снемување на воздух или отежнато дишење меѓутоа само како моментална состојба ако продолжи консултирај се со лекар.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.802
    Јуле да не го носиш високо па сеа дека расте во последниве месеци да притиска на желудник/дијафрагма?
    Знам за сличен случај па самото си се регулира.

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.521
    Допаѓања:
    260.781
    ^
    Па прв пати ми се случува ова, еве помина, ама желудникот почна пак да ме боли, па јадев и пиев чај од нане.
    Притисокот сабјле ми беше 100/70, најчесто знае да биде и 90/60, значи низок е, но немам тахикардија, само осетив притисок во градите и како да останав без воздух додека лежев на грб и гледав серија.
    Не го носам високо, туку ниско е, ама ете се консултирав со мајка ми, вели дека бебето сега притиска на дијафрагмата и желудникот, па од тоа ќе да е.
    Ако пак почуствувам секако дека ќе појдам на лекар, јас уште сега ќе идев, ама доцна е веќе.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    ^Избегавај лежење на грб, додатен притисок на плуќата и правиш така, сигурно од тоа ти е, гледај на страна да лежиш, така сета тежина не е на органите.

5. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Јуле не се секирај.До бременоста е, немора да губиш енергија сега по доктори. Мене ама баш исто ми беше како што опишуваш, ептен ме исплаши тогаш,а и јас ниско го носев,ама нема везе многу носењето. Едноставно бебето си расне сега интензивно и да, опира на дијафрагмата но и на желудникот. Можно е исто така (мене барем така ми почнаа) и киселини да се. Како ужасно ужасно жарење испод градите. Значи немав класична киселина па да ми доага во грло и уста него само под градите ме печеше. Не се секирај, ќе си помине со тек на време, а сигурно ќе помине кога ќе се породиш :$ Шала на страна (за ова последново зборам), избегавај да спиеш на грб, и јас кога ми беше неиздржливо пиев цедевита со сода бикарбона и одма ми поминуваше.
    Ајт со лесно нека ви е мамички

6. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
  7. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Добро утро идни мамички и сегашни мајки. Еве не и нас денес пофторно. Утрово се разбудивме со слаби болки во јајниците :?: Немирново бебенце си прави движења цело време.

8. elenn

elenn Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    21
    здраво и од мене! Трудничка читам дека имаш слаби болки во јајниците.еве и јас имам исто незнам која недела си ти, јас сум во 6-та недела и можам да кажам дека постојано имам многу слаби болки , нешто како предменструални болки ама многу се слаби. па бидејќи е прилочно рана бременост се прашувам дали е нормално? од други симптоми за сега ептен голема поспаност, умор и исцрпеност и болки во градите и како да ми се пораснати малку :lol: како и да е во недела сум на доктор па ке го угњавам докторот со прашања :lol: имајте убав ден :*

9. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    elenn mislam deka tie bolki dokolku ne se mnogu silni normalni se i Jas imav vo 6 nedela bolki mislam nnormalno e e sega Jas da si prasam sega sum 16 i 5 dena ama od vcera osekam isto bolki vo stomakot ne se mnogu silni dali i vie osekavte i se plasam pocnuva i bubrekot da me boli pa si mislam da ne sum nastinata oti Kaj NAS bese mnogu ladno sega ne znam dali sum nastinata ili e normalno da imas bolki imavte vie vo 16 nedela bolki vo stomakot ili jajnicite?

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    јас имам да од почеток па до ден денеска :| некогаш појаки болки некогаш послаби поготово нојчно време е тогаш неможам никако да се смирам и само се превртувам :?: незнам дали је нормално а док.вели дека е се ок со бебето

11. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Јас сум во 33 недела од бременоста и јас во почетокот имав слаби болки. Бидејки синока неможев да заспијам од болки утрово се консултирав со лекарот и ми рече дека сосема е нормално да осекам волки во јајниците и стомавот бидејки високо го носам бебето. Ми рече дека сега бебето бутка надоле а колку повеке расте толку повеке смета на зелудникот и затоа биле ваквите болки активни постојано.Инаку на почетокот исто е нормално да се има болки и јас ги имав кога го прашав матичниот за мислење ми рече дека тоа е така бидејки стомакот почнува да се шири не грижи се.

12. Bulletproof

Bulletproof Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Девојки што мислите дали е во ред да одам на физиотерапија иако сум бремена? Имам болки во долниот дел на рбетот, сега ми е баш криво што не одев порано. Се плашам дека болките ќе се зголемат со растењето на стомакот, а док. рече не било проблем ако правам физиотерапија. Мене ми е малку страв затоа што сум во рана бременост :worried: Што мислите вие?? Можеби имала некоја такво искуство?

13. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Најдобро е да се советуваш со матичниот ако тој вели дека не постои опасност тогаш нема причина за загриженост.

На Bulletproof му/ѝ се допаѓа ова.
  14. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    499
    Добар ви ден мамички!!
    Јас сум официално во исчекување на бебушко :)
    Денес бев на гинеколог и ми кажа дека сум 8 недела и ден два :hug:
    Се гледаме почесто во темава

На Yeats, zalosna, Keti30 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добре дојде лејди ди да си имаш лесна најлесна бременост ...ние сме си супер со момата-бебушко почнавме да си се дружиме ееј колку сум само среќна... останати сме на подолг период на боловање така да сега ќе си уживаме и ќе си мируваме.. иако времето е врнежливо пријатно е.. ми годи свежиот воздух.. поздравчеее

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Добар ден од мене ние пак сме капнати од работа денес :), но сепак сме добри.
    l-a-d-y-di добредојде со имај лесна и убава бременост.
    Поздрав од мене

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    :) јас одев кога бев за синчето бремена ама тогаш бев 6-7 месец.(мене не ме масираше на крстот)

18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    :party: честитам со лесно нека ти е бременоста

На l-a-d-y-di и kostadinka24 им се допаѓа ова.
  19. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.916
    Допаѓања:
    25.675
    Епаа .. и јас ќе бидам мама .. :tmi: прерано ама ете непланирано си дојде .. и секаква заштита се искористи и тестовите негативни кога после 2 месеци крејзигрл дознава дека има бебенце во стомачето :tmi: ама се навикнавме веќе и тато е навикнат на новата состојба па нашите си го прифатија најнормално особено оние најстарите членови на фамилијата со голема радост го прифатија бебчето па да видиме сега што понатаму :| знам можеби ќе имам многу предрасуди но тоа е тоа најважно е да дојде на свет право и здраво па што биде нека биде :)

На Nati.P, Serafima, ddevojce и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    CrazyGirl15 честитки :clap: , имај лесна и убава бременост.