Провери си го притисокот ако ти е низок, напиј се нешто газирано ако ти е висок , пиј вода за почесто да мокриш. Инаку во последните месеци на бременоста такихардијата е нормална, снемување на воздух или отежнато дишење меѓутоа само како моментална состојба ако продолжи консултирај се со лекар.
Јуле да не го носиш високо па сеа дека расте во последниве месеци да притиска на желудник/дијафрагма? Знам за сличен случај па самото си се регулира.
^ Па прв пати ми се случува ова, еве помина, ама желудникот почна пак да ме боли, па јадев и пиев чај од нане. Притисокот сабјле ми беше 100/70, најчесто знае да биде и 90/60, значи низок е, но немам тахикардија, само осетив притисок во градите и како да останав без воздух додека лежев на грб и гледав серија. Не го носам високо, туку ниско е, ама ете се консултирав со мајка ми, вели дека бебето сега притиска на дијафрагмата и желудникот, па од тоа ќе да е. Ако пак почуствувам секако дека ќе појдам на лекар, јас уште сега ќе идев, ама доцна е веќе.
^Избегавај лежење на грб, додатен притисок на плуќата и правиш така, сигурно од тоа ти е, гледај на страна да лежиш, така сета тежина не е на органите.
Јуле не се секирај.До бременоста е, немора да губиш енергија сега по доктори. Мене ама баш исто ми беше како што опишуваш, ептен ме исплаши тогаш,а и јас ниско го носев,ама нема везе многу носењето. Едноставно бебето си расне сега интензивно и да, опира на дијафрагмата но и на желудникот. Можно е исто така (мене барем така ми почнаа) и киселини да се. Како ужасно ужасно жарење испод градите. Значи немав класична киселина па да ми доага во грло и уста него само под градите ме печеше. Не се секирај, ќе си помине со тек на време, а сигурно ќе помине кога ќе се породиш Шала на страна (за ова последново зборам), избегавај да спиеш на грб, и јас кога ми беше неиздржливо пиев цедевита со сода бикарбона и одма ми поминуваше. Ајт со лесно нека ви е мамички
Jule, ова со дишењето и мене ми се има случено 2-3 пати. Од бременоста е, ама кој ти одчекувал па се извадив од памет. Има на youtobe јога за трудници. Јас го пробав ова http://www.youtube.com/watch?v=B87FpWtkIKA&list=PLke7hnY_OCkhYaAfwp9fod3sRG0UAJBSL&feature=mh_lolz Ми помага за дишењето и за болите во грбот.
Добро утро идни мамички и сегашни мајки. Еве не и нас денес пофторно. Утрово се разбудивме со слаби болки во јајниците Немирново бебенце си прави движења цело време.
здраво и од мене! Трудничка читам дека имаш слаби болки во јајниците.еве и јас имам исто незнам која недела си ти, јас сум во 6-та недела и можам да кажам дека постојано имам многу слаби болки , нешто како предменструални болки ама многу се слаби. па бидејќи е прилочно рана бременост се прашувам дали е нормално? од други симптоми за сега ептен голема поспаност, умор и исцрпеност и болки во градите и како да ми се пораснати малку како и да е во недела сум на доктор па ке го угњавам докторот со прашања имајте убав ден
elenn mislam deka tie bolki dokolku ne se mnogu silni normalni se i Jas imav vo 6 nedela bolki mislam nnormalno e e sega Jas da si prasam sega sum 16 i 5 dena ama od vcera osekam isto bolki vo stomakot ne se mnogu silni dali i vie osekavte i se plasam pocnuva i bubrekot da me boli pa si mislam da ne sum nastinata oti Kaj NAS bese mnogu ladno sega ne znam dali sum nastinata ili e normalno da imas bolki imavte vie vo 16 nedela bolki vo stomakot ili jajnicite?
јас имам да од почеток па до ден денеска некогаш појаки болки некогаш послаби поготово нојчно време е тогаш неможам никако да се смирам и само се превртувам незнам дали је нормално а док.вели дека е се ок со бебето
Јас сум во 33 недела од бременоста и јас во почетокот имав слаби болки. Бидејки синока неможев да заспијам од болки утрово се консултирав со лекарот и ми рече дека сосема е нормално да осекам волки во јајниците и стомавот бидејки високо го носам бебето. Ми рече дека сега бебето бутка надоле а колку повеке расте толку повеке смета на зелудникот и затоа биле ваквите болки активни постојано.Инаку на почетокот исто е нормално да се има болки и јас ги имав кога го прашав матичниот за мислење ми рече дека тоа е така бидејки стомакот почнува да се шири не грижи се.
Девојки што мислите дали е во ред да одам на физиотерапија иако сум бремена? Имам болки во долниот дел на рбетот, сега ми е баш криво што не одев порано. Се плашам дека болките ќе се зголемат со растењето на стомакот, а док. рече не било проблем ако правам физиотерапија. Мене ми е малку страв затоа што сум во рана бременост Што мислите вие?? Можеби имала некоја такво искуство?
Најдобро е да се советуваш со матичниот ако тој вели дека не постои опасност тогаш нема причина за загриженост.
Добар ви ден мамички!! Јас сум официално во исчекување на бебушко Денес бев на гинеколог и ми кажа дека сум 8 недела и ден два Се гледаме почесто во темава
добре дојде лејди ди да си имаш лесна најлесна бременост ...ние сме си супер со момата-бебушко почнавме да си се дружиме ееј колку сум само среќна... останати сме на подолг период на боловање така да сега ќе си уживаме и ќе си мируваме.. иако времето е врнежливо пријатно е.. ми годи свежиот воздух.. поздравчеее
Добар ден од мене ние пак сме капнати од работа денес , но сепак сме добри. l-a-d-y-di добредојде со имај лесна и убава бременост. Поздрав од мене
Епаа .. и јас ќе бидам мама .. прерано ама ете непланирано си дојде .. и секаква заштита се искористи и тестовите негативни кога после 2 месеци крејзигрл дознава дека има бебенце во стомачето ама се навикнавме веќе и тато е навикнат на новата состојба па нашите си го прифатија најнормално особено оние најстарите членови на фамилијата со голема радост го прифатија бебчето па да видиме сега што понатаму знам можеби ќе имам многу предрасуди но тоа е тоа најважно е да дојде на свет право и здраво па што биде нека биде