Дафи да ја слушате најубави совети ви дава сериозно. Со одбрани зборови без да ве паничи секој збор и е на место. Браво дафи @duffi
Na mene mi rekoa za Kardiopirin oti treba hemostaza da pravam I spored rez od hemostazata ke mi kazele koga da gi prekinam e sega dali ova vazi samo za nas sto primame I fraksiparin ili ne stvarno nez
Sega bev pred edna nedela na kontrola sakavme da go vidi soprugot posto si zamina za germanija i sr bese vo red bebceto bese mn pogolemo se se gleadese dusice i go izmeri glavata rece odgovara za 14 nedela a ja spored menstrualniot ciklus 15 ned bev ama sve e vo red rece super e e sega nz zosto taka glavcetoa da odgovara za 14 nedela
Од вчера чувствувам болка во увото ама само кога ќе голтнам и кога ќе го допрам ама надворешно на едно место, изгледа и грлото почнува малку сега. По цел ден на работа сум под клима и мислам дека ми е од тоа. Што можам да пијам на природна база? Не сакам да стасам до антибиотици
Некој искуство со 2 недели помало стомаче кај бебуш?? И дали урми смеам да јадам во 34та недела? Читам дека се препорачува во 9ти месец па си викам да не предизвикува контракции. Инаку читав дека урмите се добри за бебуш да расте..
A da odes I na drug gin I mene taka me isplasija pred nekojden za stomaceto na bebeto oti bilo za cetiri dena pogolemo vcera otidov na drug gin I mi rece oti nema vrska se si e ok so bebeto
Систина се достапни 24 часа секој ден во недела во кол центар. Можеш да закажеш во кое време сакаш. иСто и онлајн можеш да закажеш, контактираат многу бргу, можеш да наведеш дали ќе те контктираат преку маил или на тел Јас секогаш си ги закажувам прегледите 2 недели претходно, за да имам време и со работа и со докторот да се погодам. И си ги закажувам онлајн преку маил. Така пред да потврдам имам време да прегледам распоред и да размислам да не мора веднаш на телефон да правам пресметки
На која страна ви е поудобно за спиење, знам дека на лева е правилно и подобро за циркулација но мене на десна ми е поудобно. Во левата страна секогаш имам некоја болка како да имам преладен јајник а др.вика во бременост јајници не настинуваат. Дали може да наштети на плодот повремено лежење на десна стр.?
Здраво сакам да прашам поискусни да немам премисла. Ми доцни 9 дена и вчера правев тест и ми иззлезе позитивен. Но, пред малку осетив дека нешто ми протече и кога сее избришав имаше ептен малку како светла крв и се исплашив. Да напоменам кога ми доцнеше 4 дена ми протече кафеава крв мислев дека ке ми дојде, но тестот е позитивен. А и постојано си имам како менструални болки. Ке одам секако на гинеколог, но сега се плашам што малку крв ми покажа. Некој искуство ? Ви благодарам
И самата имплантација на ембрион може да даде крварење секако не обилно, штом е тестот позитивен......можеш и BHCG да направиш преку крв И менструални болки се можни на почеток на бременост Ти посакувам среќа
Некој совет како да се справам со анексиозност и страв. Вторник сум на втор скрининг и срцево ми е лешник дали ќе излезе се во ред. Најмногу ми е страв да не ми е прискратен цервиксот и да морам да лежам. И дали не дај Боже ако е паднат може во 21 недела да се прави серклаж. Знам дека предалеку одам со умов, ама сама жена дома без работа се ќе смисли.
Читај книги со опуштена содржина тоа помага 100% и немој да мислиш и да читаш за таков проблем зошто тоа повеќе те влече надоле
Доста мислиш на лоши работи. Биди попозитивна. Ее и ја исто правев леле ако треба да боцкам клексани и еве испадна боцкам ништо страшно. Па после леле ако ми зголемат на 2 на ден и ми зголемија еве се боцкам 2 пати на ден. Па леле ако треба да мирувам еве мирувам веќе четврти месец и знаеш што - ништо страшно. Муабетот ми е аман веќе со тие стравови зашто однапред да се стресираме што и да биде има решение, што треба ќе се прави. Немој однапред да му ја мислиш само позитивно. Верувај тие и подобро поминуваат. Седи гледај серии, читај книги, гледај и бирај бебешки работи онлајн верувај многу брзо поминува време. И колку можеш повеќе спиј. И ќе видиш дека на скрининг ќе поминеш супер радувај се бебуш ќе си го видиш
До пред една недела немав мака со спиење, а сега се мачам со несоници, дежурам секоја вечер од 4 до 5-5:30, освен на лева страна не можам да спијам поинаку. Ако сум на грб ме боли кичма после станување, и читав дека требало да се избегнува лежењето на грб. Оние перници за трудници од корист ли се? барем овие последни недели да поспијам на раат
Јас не успеав да спијам со фамозната перица ама има трудници на кој им годи. Затоа па маж ми си спие на неа.