Мене таква перница ме спаси. Замисли лани сред лето и покрај тоа што ми правеше потопло да ми е, без беа не легнував.
Ја искористи ли и после тоа за доење? Оооо одам одма да нарачувам оти на сред вечер на мм му ја тегнам перницата и си ја ставам странично за врз неа да лежам
Јас ја имав таа од сомниа шоп и за доење не успеав да се снајдам со неа, ама за спиење во бременост ептен ми се погоди. Ја имав дадено сега и на братучетка ми и она ептен беше задоволна. За другите незнам.
Јас пак сум презадоволна од перницата, ја купив од Сомниа 1200 ден. Ја користам од 7ма недела, мерак ми беше да ја купам, а кога ја купив неможев да не си легнам во неа. Ми беше ниска во вратот па ја појачав со полнење од друга перница.
Девојки, користам полигинакс веќе пет дена, ми рекоа 12, но неделава треба да испитувам уринокултура. Да продолжам или дента претходно да не ставам? Ме збунија зашто прв пат користам и не ја знам процедурата
Девојки изгледа стомачен вирус ме фати,од вчера имам мака ама сабајлево се исцедов мислам. Линекс и пробиотик по едно да зимам или како?
Кога бев 12 недела на контрола го прашав матичниот дали смеам да земам пробиотици и линекс за дијареа ми рече можеш слободно.
Тоа незнам, бидејќи ми помина и не се напив. Не ми беше од вирус мене туку од овошје (праска и киви јадев) и имав 4-5 дена дијареа ама само на сабајле. Во упатството не пишува??
Jas nemozam nisto da jadam osven sirenje nesto margarin i voda nemozam ic da pijam odma povrakam nz so ke bese sokovi drugi nis nemozam da pijam ni vitamin b6 nemoza da gi pijam ke povratam odma.koga pijam nz sto ke pravam
@monik55 можеш и медицински јаглен слободно. Ама ако си забележала дека е од некоја храна-избегнувај ја.
Таман го решивме крвавењето мора одма друг проблем да се јави нокеска имав пролив и многу ми се гадеше и ми де јави по некоја капка кафена крв. Земам утрогестан вагинално секоја ден по два пати и сега незнам што да правам паника ме фака па и недела е денеска
Јас бев исто со дијареа 4-5 дена , користев медицински јаглен и пробиотик прувен . Пробиотик пиев два пати на ден по 2 ,а медицински јаглен толчев растварав три пати на ден по 7 таблетки. Гледај да имаш период од 2-3часа меѓу про биотикот и јагленот . И припази малку на исхраната(компир,ориз чисти не зачинети да не се мрсни, месо исто можеш чисто суво печено,к.млеко и двопек...) јади мали количини по често , на 2-3часа по неколку залчиња. Изладен не засладен чај од нане по неколку голтки немој количински наеднаш. И електролити исто така. На 5ти ден утрото бев како нова , но си пиев пробиотик уште некој ден два пати по едно . Ова е моето искуство.
Да си земеш обавезно ама мој совет не од сомниа огромни се ќе те потат а и после неможеш да ги искористиш за бебуш. Ја земав од бебехоум оние долгите ко потковица од една страна што ја гушкаш дел под глава и другиот дел меѓу нозе. Позади на грб немам ништо па не ми е склет. Јас од 5ти месец ја купив и искрено се изнаспав.