Женички вие што користевте кринон гел Ви се има ли случено грутка (пола шака) во вид на урда да ви испадне од вагината
Во 18та недела некои мајки воопшто не ги чувствуваат “меурчињата”, така што немаш причина за грижи. Што е тоа канин? И јас потврдувам за др. Љушев...одличен доктор!
Јас сум со два дена влезена во 21 на пример и сеуште не сум го почувствувала. Веројатно нема потреба за грижи
mene mi izlevaa grutki posle podolgo vreme stavanje,isto i koga go prekinav prodolzi moze edna nedela da ispagjaat grutki,e sea pomali,ne tolkavi kako so gi opisuvas ti.
@monik55 има обични и линекс форте. Ако земаш обични се пијат 3*2 а форте 3*1. Ни едниот ни другиот не е штетен во бременост. Може и провен пробиотик нормиа разни фирми но ниеден пробиотик не е забранет во бременост. Имаш многу чести столици или одиш нормално во тоалет но столицата е течна?
Пиев еден линекс сабајле со пробиотик пролајф оние што се шмукаат. Три дена само насабајле имам течна столица но денес мислам се исцедив. Сега ќе пијам уште еден,самп вода пијам цел ден многу мие мака денес.
И јас деновиве го имав ист проблем ни не пиев ништо освен варен компир и варени јајца што јадев и така ми помина..
Уфффф....женички нешто за киселина природно од дома додека одам кај матичната неможам да спијам засркнуваме дури 30+4недела сум
Пробај 9зрна ориз +пола чаша вода. Оризот, во овој случај необработен апсорбира киселини. Соленки или двопек исто така помага.
Ви се приклучувам и јас на темава. Бремена сум 7 недела, втора бременост, но ужасно многу ми се гади и енергијата ми е скоро 0, хормони вријат неможам самата да се поднесам. Незнам првата бременост полесно ми помина, се надевам во скоро време и ова ќе помине.
Да знаете има и стомачен вирус мм еве 3 дена се мачи со проливи и мајка ми рече кај неа на работа има доста со истиот проблем,така да може не ви е од бременост или храна туку вирус пијте Линекс
Навикни се, ништо не помага. Јас 11 недела сум од кожа мислам ќе излезам секој момент. Вода едвај пијам.
Имате ли малаксаност во нозете и рацете, слабост во мускулите? не знам дали е од малаксаноста во бременоста или нешто друго ми е ама како стара баба се осеќам..
И јас само спијам преку ден... Цело време сум омалаксана,немам енергија ништо да работам. Утре полагам морам да се натерам и да учам,а деновиве сум со повраќање Мешковци од втор триместар кога ви завршија овие маки со повраќање,гадење,немање енергија?
Jas veke denes napraviv 16 nedeli pak sabajle me maci edvaj folnata kiselina ja pijam nemoza voda mi se gadi povrakam nemav pieno edna nedela nis bitamin b6 nemoza barem folnava skinata sum onalaksana