Мене ми се проретчија секојдневните повраќања околу средината на 4 месец но ги имам уште. Пред 4 дена последен пат повратив. Енергијата ми се врати во истиот период
Купи си од капкиве, за деца и бебиња се, на база на ѓумбир. Пријателка ги користи за нејзиното бебенце па во една прилика кога бевме излезени а мене ми беше многу лошо ми даде да се напијам, лошењето ми се смири веднаш. Секако можеш да го консултираш матичниот дали смееш да ги користиш. Има исти и за возрасни, но дејствуваат кај возрасни и овие за деца.
Nz eve vtoro tromesecie veke sredina na 4 mesec uste edna nedela vo 5 mesec vleguvam uste nemozam se da jadam vcera povrakav 3 pati blago nemam kasnato nz od koga voda nemozam da pijam gadna mi e tabletite ne gi imam pieno edna nedela nemozam ke povratam.podobro jadenjeto da mi ostanit malku
Девојки имате ли болки на задникот односно задната коска ме боли во средина што е? Јас не можам да седам на тврда површина и на работа 8 саати на стол одвај издржувам некакоНекое чаре нз
Знам дека е од седењето и на секои 15мин се раздвижувам џабе, но ова и кога седам дома, во кола на стол било каде и коската боли, а незгодно е не може некој да масира коска, сигурно претпоставувам од ширење на карлицата вајда...
Пријателка моја исто така многу повраќаше во бременоста и за денот на свадбата од сабајле пред да почни со подготовки појде прими инфузија и супер помина. Е сега што имаше во инфузијата не знам, ама сигурно докторите знаат. Ќе ти стават и некое витаминче ќе те накренат и ќе бидеш најубавата невеста. Јас поради тоа најмногу не сакав да бидам трудна невеста и поради честото мочање. Баш се прашувам што ќе правев со фустанот ако требаше да трчам на секои пет минути во вц. Имај го и тоа во предвид доколку сеуште немаш одбрано венчаница. Исто гледај и да не те стега да не е со претесн корсет, оти јас и нетрудна си имав мака, и сета среќа што имав два фустани и вториот многу ми се погоди. Убаво да си помините и со среќа нека ви е.
Исто и јас имам болки од пред 1 недела во опашката и задникот.. Седам по 8 саати на работа, неможам многу да се раздвижувам, таква ми е работата мора постојано да сум седната. Ставив перниче, џабе.. Ништо не ми помага..
Ke moras poveke da lezis. Mene taka mi pominuva malku. Koga ke me zdoboli ili stanuvam ili legnuvam malku. Ama ja sum doma 90 posto od vremeto. Boli znam. Probaj i da se masiras malku pozadi.
Единствено поради ова сум радосна што имам широки колкови кои ужасно ги мразев како мала и што работам од дома испрчена на кревет како крава.Е сега и лап топов ми е проблем не знам како да го држам, а како што ми расте меше сигурно ќе ми биде и поголем проблем. Ама барем не сум врзана за канцеларија.
Ти благодарам многу на советите и честитките Фустанот ќе биде до колена така да со мочкањето нема да имам проблем Hope so..
Имаш среќа леле никако не сме ниту се стои на работа нити се седи а сега растат бутчиња задници и додатна болка предизвикува... само на страна можам да си лежам а да не ме боли, ова малку по малку не припрема на разни телесни болки еее мајка што е, после мажите биле посилен пол хахаха
Мене па ми се исуши задникот скроз, дури и како длапки ми се напраја назад не можам да си се гледам, Секогаш се тешев дека во бременост можи ќе ми пораснат гради и задник, ама ништо засега. Само мешко расте, а мене бутчињата и задникот ми се топат и градите гревој не се ни познаваат сега од стомакот. Ама уште имам надеж за нив до 9 месец. Е иамам среќа од дома, ама затоа јас породилно нема да земам. Уште сум пишман што не тргнав некаде да работам вистински и после да знам 9 месеци слободна.
Mene me zadrzaa vo bolnica vcera nesto pocna mnogu voda da mi istekuva ama vikaat se bilo ok ne bilo plodova voda tuku od vaginaleti te sum bila celosno zatvorena