До шести месец не ми се познаваше. Сите се чудеа како сум шести, а во деветти исто ми беше ко за шести.
На некои трудници едвај се познава на моја другарка до 7ми месец ништо не се познаваше едвај малце е кога наполни 9 месеци тогаш ко 6 месеци да имаше не се сите исти некој има мало стомаче некој големо..битно бебуш да е добро
Неможеш 9 месеци да изгледаш како да си во девети Најчесто стомакот почнува да се познава во петти месец. Ете можеш да ме видиш во темата за труднички слики на стр. 82 колку бил "голем" стомакот во 15та недела. И подобро да биде голем само кратко време, ќе видиш колку пречи во секојдневни активности
И јас во првата бременост до 5ти месец носев фармерки ма шланг бев ,и исто како тебе мерак за стомаче, ама затоа втората бременост ми го смени мислењето околу стомакот камо среќа да ми беше стомачето сега како првиот пат маж ми педикир и нокти ми лакира на нозете уште од 7ми месец
@aceee99 Јас сум 21 и тек сега имам мало стомаче. И ако не кажам никој не знае дека сум трудна само поправена или подуена ќе си рече. До пред една недела си ги носев старите фармерки бр 36, ама веќе ме стегаат и си купив труднички. И тоа повеќе од мерак отколку реална потреба. И јас сакам да се знае дека е трудничко а не од прејденост, ама се во свое време. За брзо ќе ни фали ова времр кога слободно се шетаме. Исто како што после ќе ни фали мешко.
Zatoa sakam da imam stomace golemo da se sekavam uzivam na meskovci golemi se nadevam od sega ke mi raste poveke
Еве ме пак во темава, по точно 3 години.... 4 и нешто неделчиња бремена Сабота ќе одам на доктор, за да се потврди!!!
Јас сум 18 недела и јас изгледам како поправена а не бремена и сите знаат во мало градче живеам и само ме гледаат во стомакот ама битно бебчето е во ред таман за неделите