Девојки почнав да огладнувам многу брзо јадам малку се заситувам брзо ама за 2/3 часа пак гладна нормално е нели е сега ќе почнам да се здебелам
Не мора да значи дека ќе се здебелиш. Јас не повраќав ич, а и апетитот после 12 недела ми стана за машала, па се немам здебелено скоро ич, нецело кило па ни толку. Докторот баш ме прашуваше како стојам со апетит и ми паничеше да внимавам да не се здебелам, а сега на последна контрола кога застанав на вага ми вика супер си. Нз дали си ме читала во дневно мени за трудници, јадам колку сите заедно, ама внимавам што јадам. Сега си припуштам и по некое задоволство ама гледам повеќе овошје и зеленчук, кисело млеко, варено или динстано месо, јајца и јаткасти плодови да јадам.
Mislam deka.osetiv nesto kako srcence mi cukase vo stomakov so raka go.cuvav mi cukase i sega na moment mi pomina nesto kako gasovi da pravi blum kako peperutka mi pomina veruvate da e bebceto
Ne e mozno ej mi cukase prvo prestana pa po 2 min me pomina nz kako da opisam presrekna sum kamo da bese soprugot zaedno da spodelevme
Која недела си. Јас на кај 15 16 почуствував така како меурчиња. А потоа тоа чувство се интензивираше во клоцкање. Др ми викаше дека не е возможно да го чуствувам и дека ми се гасови. Ама беше бебе сигурба сѕм.
16 nedeli denes napraviv ama sum.custvuvala.i gasovi skoro edna nedela bockanje ama ova bese sosema.poinaku A koja ned go pocustvuva klocanjeto ?
Mojot soprug zamina za germanija mu izleze viza i morase 6 meseci ke sedi znaes kako mi e zstoa me snema edno vreme nz potesko nemozi da bide dekemvri ke dojdi a jas imam termin du 26 nz dali ke me ftasa so mesko da me vidi
I doktorot mi rece pred edna nedela koga bev za dve tri nedeli ke go osetis zivo edvaj cekam da klocne dusickaya
И мојава несака да мрда додека мм става рака на мојот стомак му велам на мм "изгледа не те сака" а тој намуртен пак ме гали по мешко и зборува
Девојки да не знаете до која дата др.Митко Ивановски од систина е на одмор (знам дека од 09.07 е на одмор ама до кога незнам)
Истоооо Какви сме/бевме како трудници-слики Јас осекам уште пред некој ден како вибрации низ стомакот и вчера пред легнување се држев за мешко во долниот дел и неможе да ми се причинува цело време низ раката така како нежно буткање,се прерадував и јас иначе 16 недела почнав од вчера ама осетив вакви движења и пред некој ден
Pa isto sme dvete i jas fcera 16 nedela ja pocnav jas sinoka odma pisav na forumov nemozam da veruvam
Таа болка ви е од половината, ме болеше порано таму кога имав ишијалгија. Ако сте во поодмината бременост најверојатно бебето си притиска на некое место.