Значи малер не виден сум. Денеска додека ми мереа цервикс му пукна кондомот на докторот и сега цело време ми е на мисла да не фатам некоја зараза. Она ехото кој знае дали некогаш го стерилизираат. Ќе си умрам од гад. И ова мое бебе денеска толку беше свиткано што уште прстите од нозете вуста ги немаше ставено.И пак почна да ми паничи др да не нема место. Ама клоца на различни места, веројатно си се врти ккао сака.
Ti zenche ne znam.zosto do srga ne go smeni maticniot ginekolog. Samo jadovi ti stava.na dusha uste pred kolku vreme. Ili smeni go i odi kaj drug maticen ili ako.imas moznost odi na privatno.
Па одам и на приватно, а за матичен друг не можам да си најдам. Не живема во толку голем град за да има некој којзнае колкав избор. А и фален доктор е мојот матичен. На приватно одам, ама сепак не можам да си дозволам цела бременост да ја водам таму, а и наконтроли одам на 2 недели. Па барем по некоја си велам да заштедам кај матичниот. Сега не се секирам толку за тоа што ми кажува за бебе ( тоа супер си се развива), повеќе се загрижив за сондата. Праноик сум голем и бактериофоб и се ко за инает мене ми се случува. Те во микробиологија некој неписмен ми зема крв што не води сметка за хигиена и ме боцка 10пати, сега ова. Мислам до 9 месец СИДА ќе добијам. Кога ме виде матичниот ми викат ааа ете ми ја контролата. И за спина бифида кога гледаше ми вика како ти нешто да не знаеш ќе ти пишам минус. Знам дека претерувам со се, ама сакам се да биде во најдобар ред и не скам вакви пропусти.
Пробај малку опуштисе, не мисли на бактерии, на сида, сега мисли си на бебенцето, радувај му се. И јас многу се плашев сега сум опуштена малку и многу ми е убаво, си мрдка бебуш си се радувам Иначе мене во Плодност Таше ме гледаше вагинално без кондом, па ете ништо немам скраја да е. И не го прашувам се и сешто матичниот. За должина на цервикс гледам сите знаат тука, мене не ми кажа ништо, сигурно видел но нема потреба да ме замара ако е во ред. Така ми вели една пријателка има 3 родено, ти немора се да знајш, тој гледа ако треба да ти кажи ќе ти кажи, ако не уживај.
jas imam milion pregledi kaj dr.tashe vaginalno pa nikogas ne bilo bez kondom na sonda, ne samo kaj nego do sega site stavale kondom na sondata,toa da ne stavi nekoj e bas cudno
И мене и во плодност и секаде ми ставале кондом на сондата. Само што денес истиот се скина. Др нишш не испаничи и иако слушна дека се скина само ме извести и си продолжи да гледа. Јас мислев тука ќе повратам. Мене другарка пак ми кажуваше дека во предпородилно на сите жени им го рушувале водењакот со истата алатка (нз како се вика она како игла) само претходно со вода плакнеле. Така да редно е да се опуштам и тоа е тоа. @lackygirl јас сама барав да ми мерат цервикс оти можно е викендов да одам на одмор па да знам на што сум. Ама седи си мирна ако немаш потреба. Мене мм уште ме нервира ми вика сама си го бараше и си го доби така ти треба.
35 мм толку си е од 17 недела. Правев да. Во ред е бебушка, само што секогаш сака да си седи во чудни пози.
Mamicki,jas sum 9+3 . Sum prasala i drug pat ali pak da si prasam.Custvuvate li nesto,imate li nekoi minimalni bolki,simtomi nekoi vo ovoj period Jas nemam nisto i zagrizena sum . Prva bremenost mi e i se cudam normalno li e ova?