Јас денес бев, ама од што имам нередовна менструација малку тешко да кажам која ми била последна менструација, докторката вика според нејзини пресметки на 9 мај сум имала последна, ама јас се мислам крајот на април беше..и ми рече најкасно до 7 август да направам уште еден преглед пошто сега не се гледало рано било..цела сум си во прашалници Епа значи стварно е рано, јас некаде околу 9 недела сум, ма ни толку нема..
Inace za bebeto rekoa oti e za 4,5 dena ponapred prema ehoto sum 18 ned I 5 dena a prema menstruacijata 17 ned I 6 dena
Јас денес бев на контрола бидејќи првиот пат беше многу рано да се види нешто. Според последна менструација сум 7 недела плус 4 дена, а денес гинекологот рече дека е касно зачнато па според ехото сум околу 5-6недела. Видовме сакус и формирање на некои органи, но за срце ми закажа за две недели. Е сега за сакусот ми кажа дека од едната страна бил малку шпицест и ми рече да се опуштам малку и ми даде утрогестан вагиналети и магнезиумот да го пијам и наутро и навечер. Имала ли некоја од вас шпицест сакус?
И кај мене не ми беше со правилна форма сакусот, па еве го сега претка во мене. Не се секирај, земај терапија и опушти се. Јас пиев кардиопирин 100 тогаш, ама штом не ти дале сиг не треба.
Ви се има ли случено вие што имате земано утрогестан вагинално да ви се појави густ сив секрет? Денеска од кога го земав апчето и после 2 саата и нешто во вц кога бев ми сд јави таквп нешто си помислив од апчето дека е ама не сум сигурна
Toa e od utrogestanot i jas uste sekoe stavanje posle satt vreme belo i uz mokrenje beli parcenta od tabletat sto ne se doapsorbira toa e
Да ама кај мене не беа парченца туку едно незнам како да објаснам купче секрет затоа малце се исплашив викам цело апче стопено испадна хахаха
Каде ги чувате утогестаните, мислам на кутијата. Јас ги држам на наткасна до кревет, и тука имам и столна ламба. Сношти земам да ставам и некако како омекнати како стопени беа. Едно фрлив, но гледам и другото исто такво. Си реков да не е од топлината на ламбата кога е уклучена, ги ставив на друго место, сабајлево пак како подстопени беа. Датумот е ОК. Во соба ми е бас пријатно, не е жешко. Да купувам нови или што да правам?
Inace stvarno se iznervirav sega znaci I toa mnogu koga vidov eden kako im dava pari na Dr zatoa sto Zena mu se porodila vcera dr ne mu mu baraa nisto on de ta de da gi zemat parite nie gi ucime I posle sami si baraat Jas ne gi cuvam vo frizider a I da sakam sega nemozam posto sum vo bolnica
Ја на собна температура ги чувам не само утогестанот и премама и ацерола и асперин и општо и др апчиња