37+1.. Кичмава боли убива, не сум наспана ко човек, од 6-6:30 сум станата ради болкиве. Па и бебуш ко аларм ми е, тоа време се тегне и клоца, сабајлево прв пат приметив кај и се рачињата уствари пошо на секој мој допир на тоа место ми возвраќаше со удари, туп-туп цело време кога и да допрев Се стопииив, такво убаво расонување сум немала цела бременост, како бев насмеана уште сабајле .. Ја осеќам под ребра дека ме удара, ама многу боли ова бе На сето тоа додавам и намален апетит,вртоглавици и киселини што ме тераат на повраќање, и сум тотално крш веќе
Ако ти е утеха - не си сама. 36+1 скроз истата сум. Јас скоро секое утро се будам со нејзиното тегнење, мавање и возвраќање ударци околу 7 сабајле Под десно ребро мава највеќе и се испакнува често топче, дали е стапалце, коленце - не знам конкретно, ама нога е. Јака нога. Мајкина. Киселини ме поштедуваат два дена, како резултат од намалениот апетит. Утре сум на преглед, па ќе видиме што како е. Али си тежи веќе. Уште одиш на работа???
@TeddyGrey Не, од понеделникот сум дома веќе. Конечно. Се испакнува во пределот над папок, ко јајце ми се прави стомакот што ли прави внатре... Зошто уште не ми се спушта стомакот? Знам во 9ти веќе треба да е долу, мојава уште гори си седи или не мора да значи ништо тоа? И ние сме утре на преглед, и на цтг, и ме занима колку е порасната за овие две недели, не можам да чекам да помине денов..
Не знам за спуштањето што да кажам, ама ја тек сеа ја осеќам како бутка нагоре. Секој ден се шалам, дека од уста ќе искочи. Јас уште 2 дена на работа... до петок. Е после по дома збеснитис ќе биде. А јас релативно многу често ја чувствувам како клоца. Уствари, многу малку седи мирна, па дури си стаив на мисла хиперактивно дете дека ќе имам. Кај ќе ми е крајот...
Нема врска ова. Нормално е се повеќе да преткаат тесно им е веќе. Мојот во меше беше спанко. Никогаш не почувствував ова кое го опишувате или да се гледаат раце нозе, па ете го сега оди сопри го.
Женички,мешиња,нормално ли е волку да се паничи? После разговорот со трансфузиологот кој ми кажа дека на граница сум да примам клекласни (а веќе сум на аспирин протект 100-ка), ми постави прашања од типот дали бебето добро се развива,дали имало на постелката нешто и слично ми создаде такви главоболки и мисли, ќе полудам. Железото од 4 се качило на 12. Хемоглобинот ми е во ред 130 и нешто. Тромбоцитите ми се 420 а горна граница е 400. Од друга страна 20+5 сум и уште не сум го почувствувала. На последната контрола во ред беше се, 258 гр беше а бев 18 недела. Пред две недели беше тоа. На преглед сум кај гинекологот за 7 дена на вториот скрининг но како ќе издржам не знам.
@verba Пред се немој пред време да паничиш за ништо. Најде кој да ти кажи, ама ова од искуство ти го кажувам. Јас досега имам испаничено еден мал милион пати. Па и матичниот ми е паничар и можеш да замислиш. Ама затоа секогаш можеш да побараш и второ мислење, па и трето. Јас конкретно немам искуство со твојот проблем имав со друго нервози. Ама на крај испадна дека веројатно не е ништо страшно и само следам ситуација. Затоа додека седиш дома и се нервираш и на тој начин му наштетуваш на бебе, појди во некоја приватна клиника и ќе видиш што ќе ти кажат. Или презакажи го прегледот за порано кај твојот матичен. Мене ми има кажано за што и да ме мачи одма да одам или д аго барам на моб. Сигурно и твојот исто би постапил. И по мои некои проценки ти немаш никаква причина за грижа. И да треба да примаш клексани не е крај на свет. И за тоа што го немаш почуствувано бебе се е индивидуално. Можеби ти е постилка на преден зид и затоа не го чуствуваш уште толку добро. Но се ближи тој ден.Верувај <3
Не се паничи. И мојот трансфузиолог ме прашува истото. Зашто гинекологот во консултација со трансфузиолог дава терапија. На пример и кај мене биле добри или на граница д димерите ама поради лакуни на постелка примав клексани. Значи може да примаш ако имаш лакуни на постелка, ако бебето назадува со развој, или протокот ако не е добар ( за ова доплер ќе ти прават) Што и да е не е страшно се средува со терапија. Јас од 3ти месец се боцкам. Јави му се на гинекологот за мирна глава закажи порано. Инаку и јас почнав да го чувстувам бебуш после 20та недела може 22ра беше не ми текнува. Постелката ми беше на преден ѕид.
@TeddyGrey i @Chanell* 37 od denes sum samo sto se vrativ od ctg mirno ctg bebe ok raste poleka no sigurno kontrola za edna nedela pred ctg napite se kokakola ili blago so vas obavezno. Jas vo 12:30 imav zakazano vo 14 zavrshiv so se. Srekno utre ajde uste malku ke se gushkame so malite
Meshinja, me primate li povtorno vo temava ? Po vtor pat vo temava posle 2 godini, a treto bebce So lesno na site !
Da da za da ne baras i da ne kupuvas topla na toa aparatite. Mene posle ehoto mi rekoa kokakola i ja ctg i posle cekav da mi gi procitaat rezultatite pa na salter pa pak kaj sestrata od 12:30 vo 14 izlegov od klinika. Kontrola za 1 nedela a vo meguvreme sa sledam do 10 dvizenja i se razbira ako Ima potreba porano
14 недела сум, ама некако многу слаб апетит...Малку повеќе ако изедам веднаш ми се гади, онака гадења не сум имала само на почетокот малку, повраќање не. Се заситувам од многу малку, а по кратко време пак ми се јаде, тоа ми се случува последмата недела. Како стоите вие со јадењето?
Ти благодарам многу мила. Со лесно да ни е на сите Ти благодарам многу @monik55 Искрена да бидам , ова беше огромен шок за мене. После толку маки за да останам бремена со второто, тогаш (пред 2 год.) едвај останав со ин-витро, а сега (после 2 ин-витра, пред 2 год. што ги имав ), останувам бремена по природен пат и тоа ни на крај памет не ми паѓаше. Размислував и на абортус бидејки само што се одселивме од Мк, но кога го видов тоа мало човече како убаво се сместило во матката на мама и како му чука срценцето, се утепав плачејќи и одлучив да го родам ! Со лесно да ни е на сите и господ само убавини да дарува
Здраво девојки и честитки до сите нови мамички. Мене ова ми е четврта бременост после еден спонтан, па потоа дојде моето сонце што си го сакам најмногу и минатото лето родив уште едно ангелче што на огромна жал ми почина два дена после раѓање поради аномалија на белите дробови од премногу вируси во текот на бременоста. Се породив со царски рез. Иако мислев дека веќе нема да се одлучиме за уште едно дете пред неколку дена видовме две црти. Свесна сум дека е рано затоа што нема цела година после царски но сепак сме среќни што животот ни даде нова шанса. Се надевам овој пат ке гушкаме бебо. Иначе сум по мое 6 недела. Гушкајте мешковци мамички оти за тоа вреди да се живее