Јас ќе си кажам за мене,трета бременост мие оваа и сите три различни,добро вториот пат кратко траеше ама реално да ја споредам оваа бременост со првата врска си немаат. Првата лесна како песна а оваа до 13 недела како да имав најлош вирус со лошење и повраќање. Сега веќе 14 недела сум многу подобра ама пак дека сум дома не одам на работа мие многу тешко.
Ајде и јас да се приклучам. Збунка сум целата, а мислев дека се знам. Според последна менструација сум шеста недела, ама точката што ја видовме вчера одговара на нешто ситно над четврта, што според моите пресметки е таман. Правев и бета, 698 е. Туку друго ме мачи. Од време на време имам грчеви како за добивање, не се појаки од тие што сум ги имала секој месец, ама мене психава чуда ми прави. Дали е нормално да ги има? Докторица ми рече дека реално треба да се изгубат и почнав со утрогестан вагинално од вчера, ама не чувствувам некоја промена.
Ти благодарам. Одлучив да не паничам и да си го почекам редовниот преглед кај матичниот. Не можам да се сетам;а др не пишала во извештајот каде ми беше постелката. Пред некој ден мм ја става раката да го гали мешето и ми вика мрдна нешто. Но јас не осетив и му викам ти пулсира раката и мене така ми се има случено. И еве уште чекам да го осетам. 20+6 сум Фала ви девојки,ме потсмиривте. Пристапот на трансфузиологот беше многу чуден,веројатно за карактер се работи. Ќе чекам контрола,а потоа пак на боцкање за следење на коагулација и ддимери. @only44you ти честитам. Имај лесна;школска и најубава бременост
@monik55 не знаев дека ова ти е трета бременост. Со лесно да ми ти е, да си имаш најубава и најлесна бременост од срце ти посакувам. Мене во глобала првите 12 недели ми се најтешки, меѓутоа во оваа бременост од 6 недела почна да ми се гади и тоа премногу и верувај дека и по пат негде би легнала да спијам, како отепана сум. Е сега после 11-12 недела помеѓу првата и втората бременост имаше огромна разлика. Во првата бременост бев многу подвижна и одев и на работа, втората бременост ја прележав цела дома од 11 недела бев на патолошка , прокрварив во 11 и во 16 недела и лежев до 36 недела. Но почетоците сите исти со гадења и поспаност, ама во оваа бременост сега мислам дека сето тоа гадење и поспаност е доста поизразено....
Zenski @TeddyGrey i @Chanell* ako idete ili nekoj drug na gak ako znae ctg od kolku saat sabajle primaat pacienti da znam za dr. nedela vcera od vozbuda ne proveriv
Inace ubavo si pominav na oddelenieto za gin vo strumica site Bea Fini prema mene I dr I sestrite I od ishranata bev mnogu zadovolna I od se
женски ве молам совет и искуство ? штотуку дознав дека сум бремена а имам мн висок тсх 30 дозата ми е зголемена на 75 мг знам дека многу е ризично (( неможам убаво да се израдувам
Мешковци не се уклучував подолго време додека да ве исчитам охоо нови трудници си имаме со лесно најлесно нека ви е нови мами...ние сме добри фала Богу ја почнуваме и 37нед вчера бевме на контрола добри сме синко ко ѓеврече се свиткал душата нема место хихи се спремавме полека утре сме на цтг и така мами само верувајте дека овој пат се ќе биди во ред и Господ да не чува гушки од нас
немој никако ,мене ми рекоа да избегнувам топло (во смисла да седам на термо печка да се потпирам на радиатори до шпоретот за готвење што помалку да се задржувам) кога имав ткви болки ми рекоа дека е нормалн дека матката се ширела не паничи пиј магнезиум обавезно
Ми стигнаа резултатите од брис, рубела игг позитивна 32iu/ml и enteroccocus позитивно.. Што значи ова?
За рубеолата значи дека имаш антитела веројатно од вакцина или си ги прележала некогаш. Не е страшно, а за др не знам. Никако топло, ни со жешка вода одмивање и туширање долу.