Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. joan

joan Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.798
    Во 35та недела (35+2), а се породив 39та (38+5). Но зависи од кондицијата на протокот.

2. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Ок,така и си мислев :?: Од утрово имам болки во стомакот како кога сум настината (инаку многу сум осетлива 5мин без чорапи и одма ме фаќа). Пред бременоста ќе си стоплев перниче во микрото,ама сега ќе си се топлам со ќебе и чорапи.:worried:

3. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Jas gi imam istite bolki dosta cesto kako da sum preladena kaj jajnicite i uste ne sum izvadila corapi duri i za spienje,zemi si caj od nane i lezi si pod kebence topli oblogi ne pomisluvaj,dr mi vika jajnici ne nastinuvaat vo bremenost.

На Minnie 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dana84

Dana84 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    80
    Мене од денес ми ги прекинаа, инаку сум 38+1 , ги примав поради високи д-д мери, и намалена циркулација на плацента. Сакаа утре да ме породуваат но се предоговоривме за следна недела. Д-д мерите се сеуште високи, циркулацијата е на долна граница , па незнам да не поминат многу денови. Јас малку се испаничив а докторокава вика се е супер.

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    39та и 6 дена. Утре ми е терминот, а девојкава абер нема.

Уредни цтг-а до сега, убав проток на вода, јас океј. Утре сум на цтг наутро и ќе видиме до каде сме. Мрзлива е за излегување, очигледно убаво и е да си пливка.
    Веќе е 3кг и 100 грама. Мене исцедок и чат пат лажни контракции знаат да ме спопаднат (во спиење или ако попешачам подолго). Ама еве досега ништо.
    Гинекологот ме бодри и не ме форсира, и да ја надносам неколку дена, за прворотка ми рече дека е чест случај и додека бебето има добра кондиција, а матката вода, нема што да се секирам.
    Ја само не можам да се себеподнесам затоа што сум крава со уста ко да сум ставила девет филери ботокс.
    А веќе и една недела уназад имам малечки дамки од колострум на беби долот/прслукот и знам дека тоа е тоа.
    Само со оптимизам и љубов и ќе ја чекам кога сака нека дојде. It's her show, not mine :)

На Seduction, *Лорена*, Coco31 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @karak И јас не одам на Гак, не знам..

@thinkerbell Ич да не секираш, скоро сите сме ги имале на почеток тие грчења во матката, и јас заради тоа утрогестан ставав, па се смирија многу подоцна, мислам дека на крај на прво тромесечие дури.

@TeddyGrey Да пише како помина на прво цтг и преглед во систина :)

На karak и thinkerbell им се допаѓа ова.
  7. joan

joan Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.798
    Они си пратат, верувам правиш и чести ЦТГ. Штом велат супер си, супер си :)

На Dana84 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.455
    Допаѓања:
    5.421
    @Shelea da te utesham prvoto masko pa go rodiv 42 :) dva prsta otvorena dve nedeli si setav i najgolemo e maltretiranje sekoj den ctg i te vrakaat doma so uredno ctg taka da so lesno i ke bide :)

На Asja и Shelea им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    А тие што родиле еднаш природно за второто полесно оди?
    Мислам дали побрзо оди отварањето и слично.

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anetass

anetass Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    35
    Здраво девојки еве и овде ќе го поставам прашањето, малку подолго.. Јас сум 15 недела бремена. Читајќи низ форумов видов дека повеќето проверуваат ТСХ во бременост...па пред 2 дена го проверив и јас на клиничка биохемија, иако не сум имала мака претходно и никој од докторите не ми го посочи испитувањево.
    ТСХ-то ми е 7,44 uIU/ml (0,4-4,5) а FT4 12 umol/L (9,5-25). Високо ТСХ.. Изгуглав и се испоизвадив од памет, зошто осебено во бременост е препорачливо до 2. Но исто така видов дека во рана бременост битно било Фт4 кој кај мене е ок.. Зошто тој преминувал преку плацентата. Матичната ми кажа дека не е страшно за плодот, воопшто не дигна паника но ми рече да се видам со ендокринологот мој (моментално е на одмор) за да ми препишеЕутирокс...
    Решив да ги повторам рез пред да ми дадат апчиња. Овојпат во Синлаб, испитав ТСХ, ФТ4 и ФТ3. Разултатите се различни..
    Tsh 1,47 mIU/L (0,27-4,2)
    Ft4 13,26 pmol/L (12-22)
    Ft3 4,54 pmol/L (3,1-6,8)
    Не знам сега на кој рез да верувам, очигледно ќе морам да го повторам тсх во трета лабораторија. Имате ли идеја во која лабораторија се најточни и најдобри за ова испитување. И дали е можно да варираат од ден во ден овие вредности или сепак се работи за лаб грешка? :?:

Анти тпо и анти тг имам испитувано пред 9месеци, во ред беа тогаш..
    Закажав преглед кај Билјана Црцарева, нооткако ги добив различните рез не знам далиима поента да одам се додека не добијам нови

11. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Ќе искусам и ќе ти кажам :)

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Јас и ти сме другачки:D:hug:

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Пројде. Ме ставија и на цтг. Покажуваше контракции. Јас не ги чувствував. Рамномерни беа убави. 3-4 пати ме праша сестрата дали ги чувствувам. Јас труп.
    И докторот ме праша. За секунда помислив ќе раѓам. Ама ништо, нормално е се. Бебето супер, постелка супер, вода супер. Ми закажа за две недели. И ми рече ако сака природата може да се видиме и порано...:o

На Seduction, Asja, Bella* и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @TeddyGrey И јас сега се враќам од цтг, контракции покажуваше кои ги осеќав, слаби се ама присутни.
    Водичка си има,постелката е веќе зрела, ми дава рок до 38+ или 39та преку сила, што е за десетина дена8-|
    Е сега дури се осеќам дека сум бремена!!! :D:D

Има и циста на јајникот, душиче, уште неродено ли со цисти ќе се расправаме ;(вика од моите естрогени хормони е, кај женските се пренесувало, а и втасана е за надвор, сега останува да чекаме само:)

На Seduction, Asja, Coco31 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Нормално. Дури и болките ми беа поиздржливи.
    Со првото од прием до раѓање- 8 саати. Со второто од прием до раѓање- само еден саат :)

На Bella* и duffi им се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Рано мие до нова година имам време ехее ама си правам филмови во глава што како ќе биде:D
    Јас првиот пат со провокација многу се измачив дур се отворам а откако се отворив убаво за 10 мин се заврши работата.

На Kitten и aceee99 им се допаѓа ова.
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    И мене ме стави на мисла... Може да искочи како што тргнала. Баш кога рече ќе закажеме за 2 недели звучеше како да ќе ме чека порано... :sweat:

18. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Нестрпливи се девојкиве веќе :D
    Мора поинтензивно да се припремам, шопинг и чистење ме чека!

На baby 5, Meckicja и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas denes bev na eho I fala bogu se si e ok so bebeto e 5 dena ponapred I na dve eha razlicni eha go pokaza toa samo nez kako da se oslobodam od taa dosadnata kandida

На Seduction, stevemila и Viki tonci им се допаѓа ова.
  20. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Мешиња имам утрогестан едно кутивче од 200 мг . Се разбира го подарувам.

На @Verba, aceee99, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.