За разлика од тебе мене тсх ми е 0,02, еднаш во хемолаб, а следното на ендокринологија. Резултатот ми беше ист. Јас мислам дека за вакви работи на ендокринологија на клиника е најдобро.
На брис му излезе уреоплазма, матичниот ми препиша сумамед. 13та недела сум. Ми рече не е опасен овој антибиотик за бебето, и дека мора да се лечи ова. Искутво некое имате со бактеријава во бременост?
Jas piev sumamed po shema kako sto ke ti kaze ginekologot i na slednite brisevi kontrolni ja nemav so prvata bremenost se porodiv so ureoplazma pa eve go 5 god. Zivo zdravo taka da bez grizi
И јас пред ивф испитав и тоа еднаш во март, еднаш на почеток на април, трансфер имав кон крај на април. Односи сме немале после трансфетот воопшто. Од кај ми дојде бактеријава не знам. Но како и да е треба да ја набркам. Инаку сум ја имала порано... ама секогаш сум ја лечела. И потоа брисевите чисти ми биле.
Има ли некој искуство со болки во нозете за време на бременост, значи не грчеви него болки во мускулите како после напорен тренинг и наутро кога се будам наместо одморени чувствувам како на нога да сум била цела ноќ. Докт.вика се појавувало и надвор од бременоста но бидејки сум бремена претпоставува дека е со бременоста поврзано. Ми даде да пијам железо со витамин ц. Ако некој имал слично искуство што пиевте?
Торчот го имам правено пред три години баш ќе прашам дали треба и сега. Јас утре ќе ги земам резлутатите од брисевите и ќе видиме кај мене како е состојба. Магнезиум директ јас пијам и ми проаѓа болката.
Нормално е. И мене ме вадеа од памет. Одеднаш те сече, како менструални болки. Кога ги снема па ме фати паника, ми беа добар знак дека матката се шири и бебе расте ...
Пробај сода бикарбона без алуминиум ,пола лажиче неколку саати пред спиење. Ама ова не е за секој ден. Еднаш неделно максимум.
Ti blagodaram mnogu mila moja. Da se vrakja i kaj tebe, sega dve odednas Posle se ( a ti mnogu dobro ja znaes mojata prikazna ), jas pocnav da veruvam vo cuda
Имам болки на десната страна незнам дали во половината или може да ми е бубрегот не она константно денедка почна сабајле ме болеше ама одма мо пројде еве сега више 15мин ми боли имав посилна болка сега ми се смири така малце ме тлее или можно е од тоа што се ширим инаки сум 24 недела
Пиев сумамед во порана бременот заради инфекција на уво, и пред 3 недели заради уреаплазма. Не е штетен во бременост. Кај мене доволно беше едно пакување да испијам за да ја излечам бактеријата. Ја имаат голем број на трудници за жал. @Smetalink Такви болки осеќав кога имав уринарна инфекција, не знаев да објаснам од каде доаѓа болката а цела десна страна долу ме болеше, едвај се вртев во спиењето. Сепак,провери си што е. @kostarika Па ако не ти е почнат Утрогестанот што не им го вратиш во аптека, кога ќе го издадат нека ти ги вратат парите
@Chanell* пред две недели испитував урина немав ништо е сега ако во случај нешто се направило јас немам болка во вртење или да имам цел ден болка ме фати малку и ме пушти за една недела сум на контрола па ќе видим може и да сум преладена се надевам не е ништо страшно
Jas ednas ja imav samo pred 6,7god I od togas posle ne se pojavi po nea imav ednas imav eserihija I edna druga bakterija I posle ne brisevite sekogas mi bea uredni ama sega pak kandidata jas moram da ja isteram