Јас неможев да заспијам вчера,долго време чувствував како да се превртува во стомаков ми беше чудно зошто некако рано е,после некое време нежни удари де на едната де на другата страна,ми текна дека изедов пола чоколадо пред спиење можно ли е од тоа? Мајка ми ми вика не е рано за да го осеќаш бебко,што мислите вие ? 16 + 4 сум... др ми рече дека е понапредно за 5 дена па можно е да е тоа тоа првите удари да ги осетив вчера Мнг сум некако збунета сабајлево незнам што ми е... ај хормониве плус Хаос А и стомачево ми рипна оваа недела така доста повеќе
Вчера вечерта беше многу жешко и тешко времето,со мм во 2 саат ускочивме да свртиме некое кругче од што не можевме да заспиеме.
Дали некој од вас има ставано утогестан со апликатор? Сакам со апликатор да ставам бидејќи вака незнам дали доволно длабоко ги ставам и незнам ни колку длабоко да ги ставам
Zasto aplikator ne ti treba ke staves malku podlaboko I gotovo dovolno e jas gi stavam veke od mart mesec I nema problem
Ajde onie sto se vtororotki ili tretorotki ke gi zamolam da objasnat kakvi se kontrakciite koga ke znam deka imam kontrakci i kade se boli. Vcera nemozev da zaspijam od bolki vo kicma a denes kako da me lazat mornici pozadi na nekolku pati od sabajle duri onaka losho da mi padne. Za prvoto bidejki nemav kontrakcii bolki nisto zavrshiv so vakum a sega se mislam deka ke si teram po red
И ја ги имам ставано и предходно немав проблем ама прочитав во упатството дека се препорачува за со апликатор затоа прашав.. инаку ја ги ставам толку колку прстот ми фака хаха
Можеби некои од вас го знаат,некои не. Секоја недела си го читам и си се топам http://acibademsistinababy.mk/bremenost-po-nedeli
Почнува како грч и менструална болка на која интензитетот и се зголемува како што доаѓаат на пократко време болки, од доле нагоре одеднаш се скаменува цел стомак (па во тој момент и како морници да ме лазеа), дури и ми се испрчуваше стомакот при контракција, на допир ептен е тврд додека држи контракцијта. Тоа трае само 30сек/1мин и после полека пушта болката и омекнува стомакот па додека не фати наредна контракција нема никаква болка и така во круг на одредени минути Јас и со двете болка во кичма немав, само низ цел стомак
Вие што имате вишок слободно време како мене, симнете си ја апликацијата Bebac, од забременување па до доење,нега,бањање на бебето,вакцини,лекови,температура,столица.. Баш за се има објаснување, зошто да не поднаучиме по нешто со време Што да се очекува од бебето по недели, како да се однесуваме.. Како да препознаеме контракции, што не чека таму.. Буквално се има, јас синоќа ја симнав и цел ден се едуцирам
еее да еве баш пишува за 16 недела : Некои од бремените жени ја имаат привилегијата за првпат да го почувствуваат движењето на нивното бебе. јејјјјјј
Ne ne kaj 20santimi moeto vcera go merea 13,5santimi bese I e normalno spored srpskite kalendari za bremenost I Dr rekoa ok e se e vo red
Неможеш да утнеш. Како појака менструална болка, неможеш ни исправено да стоиш/одиш Некои викаат почнувало од кичма, но јас неможам да се сетам дека ме болела кичма, но болките во стомак дефинитивно се показател дека имаш контракции. Кај тебе можно е да почнал процесот Со лесно!
И јас ја имам таа апликација и задоволна сум. Сепак тоа е само ориентационо со мерките @Meckicja, секое бебе си се развива индивидуално и се додека др викаат дека си е таман е супер. До пред некоја година немаше ниш од ова, па жените појма немаа што колку треба да биде и си беа порастеретени. Сега колку повеќе знаеме полошо е, само стресови за 1 см ако отстапува од тоа што пишува на некоја стр.
Јас 4 апликации имам и плус секоја недела си читам се што ќе најдам по интернет за неделата во која сум, неможам да се дорадувам кога ќе го видам бебко на ехо! Мрдање, рачиња, ноџиња, туркање со главче