Ne se osekaat udari.Jas na prv skrining koga bev,istiot den ko nezen skokot osetiv.Neznam,nemozam da opisam.Taka pocna.Posle se osekase poveke.Dr rece toa e toa.Mnogu malo e za udar ili nesto poveke
Da, kako vibracii se osekaat ama mnogu cesto ne mozeme da utvrdime dali se gasovi ili bebeto. Veke tamu posle 18ta/20ta nedela koa ke me udrese znaev bre deka toa e toa
Јас сум 21 +4 и верувајте некогаш кога ќе колцне и стомакот ми се поместува, а ако ставам рака убаво ги чуствувам ударите и на раката. Ама штом мм стави рака ништо не се случува, одма бебе се смирува. Дури смешно ми е, ама тој се теши дека бебе се успива и смирува од неговото присуство.
Mene samo poveke stresovi mi stvori ovoj kalendar na Sistina a posle koga prebaruvav niz srpskite kalendari za bremenost izleze oti se si ok
И мене исто во тој период ми беше потврдена уреаплазма,меѓутоа матичната ми препиша Еритромицин,па дури после 30та недела користев Лекоклар и Сумамед.Мислам дека е рано за Сумамед,меѓутоа чим стручно лице ти рекло,ваљда не е проблем.
Ne e ispitano edno stapce bese ama kako I da e nie odnosi nemame odkako pocnav so ivf a I prethodno brisevite sekogas mi bea uredni mozda edno 6,7god nemav nikakvi bakterii
Јас ја имав во 13та недела пиев еритромицин ништо, па ми препиша сумамед ги испив и чекам сега некој ден да помине па ќе правам пак брис. Инаку мене ми рече до 2 пати давам антибиотик после веќе му штетиме на бебето. И сеа ако ја имам пак со здравје да си ја носам.
Ajde te cekame ovde vo skoro vreme da ni se pridruzis inace moeto bebce vcera spiese na ehoto koga go gledaa si ja stavila rakata devojkata na liceto I spie
Vtor pat taka ja gledame kako spie nekni se isplasiv oti nesaka da skokotka I Dr mi rece abe spie vo taa ned od 20 do 22casa
Женски како се справувате со нервозата? Ја имам моменти кога се и сите ме нервираат наоколу и самата себе се нејќам ама незнам како да се справам.. валјда од хормоните ми е така вас ви се случува ли?
До кај 16 недела,штом не го убив мм се ќе биде добро.Страшно нервозна бев.Пиев бедоксин.Сега е ок.21 г.н.
Нервозата е присутна заради раздразливоста од мириси, хормоните и целата промена во организмот. Дури и маж ти нема да го поднесуваш нема решение но повеќе прошетки и уморување мене ми помагаше.