Без секс, не кревај тешко, пиј фолна, без бањање во базен/езеро/море, туширање не со врела вода, без конзервирана храна и воопшто без ризична храна на жештиниве од типот скара од чаршија или сладолед од слаткара, без алкохол и цигари, следи ја секоја промена во однос на вагинален исцедок и секоја сомнителна промена пријави ја најитно на лекар
не е дозволено во море да се бањаш ? ooo баш планиравме на одмор да одимме ама онака по малце и под сенка, а штотуку дознав за бременост
Со лесно да ти биде. Прашај си гинеколог, јас не би одела воопшто негде во рана бременост нити би се бањала.
Sedi si odmaraj si doma za odmor ima vreme bebeto ti e povazno znam oti imase spontan abortus zatoa ti kazuvam
До кога се пазевте вака ептенски? незнам до кога се рачуна рана бременост... мислам ова сепак се работи кои треба да се практикуваат цела бременост знам, ама онака најризичниот дел до кога е
Кога си бремена, искрено кажано цели 9 месеци е ризично, ама она најризично верувам е до 3ти месец, до потврдување плод со срцева акција и имање чисти уредни брисови. Јас се пазев со трите до крај, зошто пред сите нив имав една неуспешна бременост која заврши со спонтан во 9та недела. Многу е битно пред бременост да се направат брисеви и претходно да се зема фолна, или ако е непланирана бременоста одма да се почне со фолната и да се направат брисеви, зошто има многу инфекции кои може да наштетат на плодот а не сме ни свесни дека ги носиме зошто некои немаат симптоми.
Мене гинекологот ми дозволи да одам на одмор слободно, ама сум 21 недела можеби затоа. Прво го направив 2 скрининг и ми рече дека се е ок можам да одам. Најарно консултирај се и ти си твојот матичен. А за во езеро и базен цела бременост не е дозволено. Јас искрено првите 3 мес не би одела надвор од земјава без потреба.
И јас имав спонтан во 9 недела пред оваа бременост и сега ми е нормална оваа бременост еве утре 19 недела ја почнувам и уште се пазам, секс немаме, на одмор нема шанса (страв ми е), месо не јадам бидејќи неможам, не ми сака душава, тешко не кревам... Ако ми е нормална бременост јас си се пазам
Zenata nema pisano deka ima vrska mesoto so spontaniot.Pisala deka ne i saka dusata.Se nadovrzala na postot na Bubale pogore
Многу сум нервозна.... Премногу..... Никако не можам да се навикнам на новонастанатава ситуација. Како во застој да сум, како се да застана
Te citam sega vikam kakva situacija ,ti gi citam nazad postovite, Epa mila cuda se slucuvaat neka ti bide najlesna bremenosta so sreka...
Во првата бременост пиев цело време имав постојано некои болки во долниот дел во стомакот и многу грчеви во мускулите на нозете, а сега немам болки, сеуште немам грчеви и од вчера ги купив магнезан со б6 и ќе пробам со нив.
Kakva nervoza...opusti se i raduvaj se.Bog e golem.Bar jas najmnogu veruvam vo cuda.Kamo i kaj mene da se desi.So sreka mila i so lesno
@only44you , mila cestitki od srce! Cuda se slucuvaat, veruvam i jas vo niv Uzivaj vo bremenosta...te baknuvam