Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    знаци вака се слуснав пред малку со доктор Органциски за 4д ехо... ме праса кој месец сум и ми реце дека најдобро е да се прави контрола во 20 недела тој преглед бил многу вазен сега јас сум 16 недела +5 дена сакам да одам на 27,09.. тогас ке бидам 18 недела и 6 дена со знаци треба да одам понатака а мазето мое ке си дојде а ке ббиде многу кратко тука па сакаме заедно да одиме на контрола да си ја види керкицката и сега не знам дали да одам кога ке сум 18+6 или на 20 недела :?: :|

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    253.469
    Незнам кое тромесечие е помачно, првото или третото, со оглед на тоа што јас имав мачно прво тромесечие.
    Имав хематом, морав да лежам еден период, па гадење, а еве и третото не ме поштедува.
    Болки во желудникот, неможам да јадам, абе феномен, во 8-ми и 9-ти треба да имам зголемен апетит, а јас едвај залак во уста ставам. Кичмата ме боли, грбот, ниско го носам, па повеќе морам да одмарам, имам болки во јајниците, што е нормално бебево околу 2 кг ми е. Дежурна сум во тоалет, таму ќе се преселам ]:) .
    Да продолжам? :D
    Уживајте мамички до 29-30 недела оти после црно ви се пише :whew: :D .

3. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.918
    Допаѓања:
    41.055
    Јас не се жалам :D иако повремено имам маЧнини се трпат во однос на тоа кога ке порасне мешето ! Неможев на крајот на бременоста ни да спијам,ни да стојам ни ништо ! Мм ми ги врзуваше кондурите :lol: :lol:
    Ета сега е добро , си функционирам норманлно од време на време притисокот ми пага нагло , па имам вртогллавици :) срека не е како во првата бременост до степен да пагам :|

Инаку бев на преглед , го видов бебето ! Пораснало :)
    Нареден преглед нема ехо , појма неам што како ке биде!
    Поздрав мајки

4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.706
    Допаѓања:
    23.128
    Нема врска. Снаа ми имаше мачнини скоро цела бременост, па никому ништо. И нејзе и` беше чудно затоа што и нејзе сите и` викаа дека се карактеристични за прво тромесечие. Од неа излегоа здрави и живи и таа и внука ми. Значи таа никогаш во бременоста немаше нешто огромен апетит. Па бебето се роди големко, здраво и напредно. Свекрва ми пак, кога ја прашавме затоа што и снаа ми се исплаши, за мм кажуваше дека воопшто немала мачнини, имала грчеви и други проблеми но мачнини никогаш (затоа и покасно сфатила дека е бремена пошо циклусот не и` бил нешто веродостојно за потпирање).

Значи, слушајте ги со резерва бабините муабети и на комшиката како и` било, туку само докторот. Затоа што секоја бременост е посебна студија, не постојат двајца скроз исти луѓе на светов (па макар биле и близнаци) и секој човек различно поднесува одредена состојба во организмот. Јас најтешки мачнини имам кога треба да добијам, а како што не ми е најредовен на свет циклусот, треба малку повеќе да ми задоцни па да ме фркне мини инфаркт :D затоа што на сите на кои сум им кажала им се чудни тие тешки мачнини во тој период.

Така што Јуле, слушај си го докторот, кажувај му ги од збор до збор сите симптоми и гледај колку што е можно помалку да се плашиш и нервираш. Стресот е лош и за двајцата. :)

Извини сеа вака малце ти се закачив :D ама според тоа што го опишуваш слични стравови имаше и снаа ми пред неколку месеци, со ниски притисоци, со слаб апетит, со мачнини, со тешко дишење па онака си почувствував потреба да ти кажам да не се плашиш како што се плашеше таа, особено ако докторот ти вика дека се` е во ред.

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    253.469
    ^
    Не се плашам, таман работа, туку сега се жалев :D .
    Само некни се исплашив ради дишењето, ама помина и знам од што е.
    Мачно е бре жени, ко што вели МаченцеЕна, и врвките неможам да си ги врзам :D .
    Среќа што уште можам да спијам и тоа до 13 часот секој ден :worried:hock: .
    Бабини девитни не слушам воопшто, најмалку онаа за јадењето -Јади за двајца! |(
    Сериозно?!
    Јас едвај за еден јадам.
    Но како што кажа, секоја бременост си е приказна за себе, така и мојава.
    Ајде уште малце :) .

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    лелеееее незнаев дека нервозата и стресот имало олку многу влијание на бебето :x
    денес се изнервирав премногу оти на светов постојат луге што се никакви и ми се мешат во животов,така се имам извикано и изнервирано лелеее ме стегна мешето едвај се смири малце :^) стварно незнаев ова до толку ефект да имало,ма нека одат упм и тие не ги гледам веке во мојов живот I не се нервирам веке :^) ме исплаши бебуш :( за вина од баба му и дедому кои се злобни и себични :x
    извини бебуш тие нема да Tе вознемират никогаш веке :)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    е веќе стварно не се издржува, денес 38ма недела ама стварно ми е тешко и болно, многу доле е спуштено и препоните страшно многу ме болат да не правам муабет за кичмата,бев во вторникот на ехо мерките одговараат за 39та недела и терминот според ехото ми се намали за 18ти наместо 28ми,се надевам ќе се смилува да се роди до 18ти зошто стварно неможам да издржам ми се вришти.во понеделник на прво цтг па ќе видиме што ќе кажат,а да и постелката е веќе многу зрела па можда и провокација ќе ми дадат и ќе ме задржат,ајде бебушко да се гушкаме поскоро

8. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    јас денес 31ва недела ... за болки во кичма да не кужувам ми кажаа лежење и подигната на 2/3 перници ... а болки во препоните страшни цело време претиска мислиш во секој момент ќе излезе ... значи болките нема да се намалат... како ли ќе се трпи ова до крај :?:

9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    148.718
    леле ,блазе тебе.ако ти е толку ниско спустено веднаш ке се породиш.моево е високо уште и постелката ми е зрела и плодовата вода намалена.направив цтг во вторникот ама ништо друго не ми проверија на болница и докторот ми рече после 20ти да се видиме.во вторник сум кај матичната пак на контрола па ке видам што ке рече.ако треба пак ке одам на болница.многу ми е страв да не се искомплицира нешто сега пред крајот. :sweat:

10. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Може прашањево ми е за на друго место ама на брзање сум.
    го знае ли некој бројот од државна каде што се закажуваат за часови за трудници.
    Сакам да одам а за септември сигорно се почнати па да видам дали ќе успеам за во октомври после ќе ми биде касно
    фала

11. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Јас сум во 33 недела и исто имам болки во грбот и половината. Наутро станувам со сета мака болките ми се се посилни. Особено во јајниците почнав остри болки да осеќам.До прегеска и во горниот дел од стомакот имав болки. Уште ми е висок товарот што значи има уште време дур да дојде на овој свет бебето. Велаат штом товарот паѓа ниско близу е и пораѓајот,

12. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Честитки за бебенцето zalosna. Имај лесна бременост! :* :)

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  13. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
  14. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Едвај чекам да ми падни товарот и што побрзо да се породам , се повеке болки имам во јајниците стомакот грбот половината уфф

15. Whitecloud95

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Мои драги феминки, даде Господ ми се управи компјутерот да не дремам на телефонот, и да се збогувам со латиницата. Времето арно се залади, ама со промената на времето ме фати голема главоболка, исто имам болки во половината, три заби во рок од два дена ми паднаа не знам како да постапам. И ѕвонам на докторката, ми вели пиј цефалексин, парацетамол,ама не ми помага. Непцата ми крварат ради забите со ми паднаа. Please help! :(

16. Whitecloud95

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    CrazyGirl нека ти е лесна бременоста, и јас имам 18год. (млада мајка бе :P) кога дознав мислев дека како прво најблиските би ме осудиле па понатаму и другите ама се си е во најдобар ред. Не се замарај Cе Ќе биде добро! :* :)

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :* фала :) ама нова трудница ни је ladi-di ;)

18. Whitecloud95

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Честитки и за ladi di! :)

На l-a-d-y-di и zalosna им се допаѓа ова.
  19. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Мене ми го дадоа овој 078/ 485-530. Кажав податоци и ми рекоа дека од понеделник ќе се јават за распределба. Па може ќе бидеме заедно во група. :lol:

20. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476

:f: фала
    ќе се јавам во понеделник па ќе видиме што ќе биде