Meci a zosto bese vo bolnica?Moze si pisala ama ne sum procitala,da ne baram nazad.Na mene sekogas vaginalno mi go merea cerviksot.Da se vrati nazad vremeto sega ne bi davala tolku cesto da me cepkaat
Што се однесува до разбирање,има потполно за мене,дури пази да не претерувам со работа по дома,да легнам да се одморам,да не се замарам за готвење кога не ми е добро,во поголеми набавки за дома заедно одиме. Мене ме загрижуваат две работи. Прво,пред да останам бремена најубаво за спиење ми беше на стомак,па сега неколку дена по ред се будам така на стомак. Се надевам дека не е опасно. Другото е што сум 19 недела,а сеуште не го осеќам бебуш. Тоа ме мачи баш во моментов.
Znam deka e posilno od tebe, no gledaj sto pomalce da mislis na toa. Ne sum nitu jas poarna, isti slucaj sum, no sepak misli pozitivno, od iskustvo ti kazuvam. Sto poubavi i povedri misli, tolku pouspesno ke ti mine bremenosta. Poslusaj me, ke vidis i sama
Јас спиев на меше додека можев , нема ништо страшно. Спиј како ти одговара. Во 8-9ти на меше тешко дека ќе легнеш. Бебуш ќе го сетиш, мене тој период ми мрткаа цревата , се местеа, разместуваа и врска немав бебе е или не. Некаде околу 19-20 бев сигурна дека е бебето.
Јас си се пожалив на матичната и ми рече можам по 2таблетки б6 кога осеќам голема нервоза , но да не ја надминам дозволената дневна доза максимум 4таблетки дневно.Сепак Прашај си матичен за маката .
Zdravo, od vcera sum katastrof non stop proliv i povrakjanje, bev vcera cel den vo laboratori za analizite priskata i brisevite i krvna slika se plasam da ne fativ nekoj virus mnogu mi e loso. do 5 dur ne dojde maz mi od rabota da go cuva sin mi ne mozam da odam vo bolnica.smeam li da se napijam linex? inaku 13 nedela sum
Пробиотик и електролити слободно пој , јас скоро цела недела мака мачев па и темп. качив . Ама помогнаа Провен и електролити , и медицински јаглен исто пиев .
Oti imav mnogu vaginalen iscedok mislea Dr da ne e vodenjakot puknat ama ne e fala bogu nego kandida sum imala na mene pak deneska prv pat go merija cerviksot I bese 32milimetri a utre veke polnam 19ned na moe baranje go merija oti imav prethodno dilatacija na polip na cervikalniot kanal
zeni, izvinete za latinica, nemam kirilica na tabletot. dali vi dale utrogestan vo rana bremenist za sekoj slucaj? bez indikacii? za kerka mi primav i na pocetok oti krvarev, i na krajot oti mi se kratese grloto na matkata, ama sega uste nemam indikacii. si vikam dali doktorot mi ja videl istorijata, pa za sekoj slucaj mi pisa.
Без индикации не. Претпоставувам текот на првата бременост е веќе некаков вид на индикација па затоа ти дал.
Спиев до крај на грнб, нормално неможеш цела ноќ да ја преспиеш во една поза, така што кога ми стануваше неудобно ќе се свртев на страна. Јас имам примано без индикации вторава бременост, демек за поддршка. А првата бременост ми беше ептен уредна.
Дали чувствувате некоја блага подуеност во стомакот? Од вчера така се чувствувам, имам и некој запек сега...14та недела сум.
Јас сама му побарав на матичниот бидејќи имав спонтан пред тоа и ми даде ги ставав до 12 недела по 1 навечер.
Toa sto se otvoriv imase vrska so cepkanjeto dolu.Mi go potvrdi Dr na Gak.Na sekoe odenje na pregled odma so sonda vnatre ili speklum.Imav kontrakcii i me zadrzaa na patoloska.Tamu neznam kolku pati dnevno so raka me pregleduvaa.Umrev.Za da posle edna nedela se vratam pak na Gak isto pregledi so raka,pocnav da krvaram i se otvoriv.Dr mi kaza deka toa brcanje so raka go pravat kaj zeni za da dojde do polesno otvaranje pri poroduvanje Ok e merenje cerviks so sonda,najprecizno e.Ama ne ko mene so mi pravea na sekoe
@jacqueline.s Мене без индикации ми беше даден, како поддршка на плодот. Едно пакување потрошив и не купив пак, сметав дека стварно немам потреба. И немав. Веќе на секоја втора трудница и го даваат утрогестанот.. @snegce Јади сливи, бисквити со топло млеко..