Јас се исплашив леле контракции се ама си викам мони во желудник е немај гајле Сега комшике ќе те послушам и ќе се напијам млеко.
Леле аман веќе овие мачнини не се издржува. Со се пробав и бедоксин и антиметил и грицки и нема спас а тек почеток од денес 7-ма недела. Туку после одам на прв преглед се надевам се е во ред.
Zdravo devojki,ovde nekoj kazuvase deka pri pregled vaginalno se skinal kondomot,i bas se cudev,pa za da ne se cudam ete mi se sluci i mene istoto,pred tri dena koga bev na skrining.i sega mi e strav da ne zakacam nekoj bakterii,koj pisyvase za toa da mi kaze dali prasal dr,dali e mozno da se fati infekcija,deka jas ne ja prasav dr si pokutev,a sega sekakvi misli mi se vrtat
Здраво на сите идни мајки. Ве читам извесен период па решив да се приклучам. Веќе десетта недела со симптоми слични на вашите: гадење, ретко вртоглавици, замор и поспаност, раздразливост и плачки за небитни работи. Инаку очекувам близначиња. Но, на последен преглед се појави миом на задна страна на матка 20мм. Дали имал некој ваква ситуација или познава некој со слично нешто? Докторот напомена дека нема место за паника, траба да се следи но не е сеедно. Имајте убав ден и се надевам ќе споделуваме убави искуства преостанатиов период.
Женски дај препорачајте ми некој сируп против кашлица на природна база,што смеам да го користам,многу кашлам ептен
Мене ми се случи. Не прашав и јас тогаш нишш. А и да прашам друг др ќе ми рече дека не знае колку му е стерилно ехото. Кај мене помина недела дена од прегледот, засега нема нишш. Секој ден мирисам и проверувам слуз. Си велам ако беше опасно ќе изреагираше матичниот. Ако нишш др ќе ме премиепе со јод. Едит. И мене не ми е сеедно. Првото време си правев филмови страшни. Дека на првиот пап тест по порајѓај ќе ги имам сите хпв вируси. Ама се помирив. Нема назад.
Прегорен шеќер со млеко и малце маргарин пробај или лажичка било каков зејтин од дома голтни. Сончогледово, маслинов. Најубаво консултирај се со гинеколог за сируп.
lele ama maleri znaci nie,kako mozese toa da ni se sluce,a samo so proveriv i urinokultura bese se cisto i brisevi,sega se mislam deka ke imam nekoja bakterija.pa uste i mi se vrti vo glava sto ako ostanalo vnatre nekoe delce od kondomot deka koga pukna kondomot bas ubavo se slusna.uste ovaa sekiracija mi trebase
И кај мене се слушна. Пукна уште на ставање и др ми кажа пукна кондомот не се стегај и ми го донапика. И мене се ми беше чисто, а сега веќе нз. И јас тоа си викам малер на веков сум. Ама изгледа не е толку ретка појава тоа да се случи, па сигурно барем понекогаш ги чистат. Наравоучение. Никогаш веќе нема да се пазам со кондом ни јас ни ќерка моја. А кога ќе ми текне 4 год така се пазев и мислев сигурна сум.
Оди во аптека и ќе ти кажат најубаво и за каква кашлица ти треба. Не трпи до петок, може да се влоши.
hahaa ajde belki cisti ke ostaneme,ne sme valjda do tolku maleri pa i bakterii da lecime.da mkslime pozitivno drugo ne ni preostanuva
Да ке појдам до аптека сега,бидејки не е баш достапна докторкава 24/7 @Charlotte* се иде преку таа сестрата и таа секогаш вика зафатена е докторката со пациенти,а немам лично број од др ќе побарам сега во петок ваљда ќе ми даде
Од синоќа постојани болки во половината имам.. Си легнав со тапа менструална болка, на два пати во сон ја осетив истата.. Да очекувам да се појачуваат и зачестуваат,м?
Сега побарав што ми дадоа мене пред некој месец за кашлицата. Мукоплант на др. Тајс. Само има два вида, за различна кашлица. Сирупот ми го препорача општата докторка, ама и во аптека ми кажаа дека смеат трудници да го пијат.
Мене ми се случува често така да немам воздух, посебно на работа, многу е жешко кај што работам нема воздух, дури и со клима е жешко на сонце е дуќанот Исто и навечер кога ќе си легнам немам воздух, некогаш паника ме фаќа.
Posle transfer,i pozitiven test imav strasna kaslica.Ni sirupi ni caevi ne mi pomognaa.Dr da mi e ziv i zdrav uste 100god,mi kaza zrno crn biber da zvakam.Mnogu mi pomogna.Ovde momentalno kaj so sum,tetkata ima strasna kaslica.Proba so biber.Vika cela nok mirno spie,ne kasla.Probaj