@Bella* И јас сум со кашлица, од некаде 6-7 недела. Прво мислев настинка, па некоја инфекција ама излезе ништо дека не е, праев пулмослајд излезе све негативно, а уште си кашлам. На моменти од напони на кашлање стигав и до повраќање, а инаку немав мачнини. Ја колку шо прашував не смееш никакви сирупи, само чаеви. Сега си терам вака, изгледа ми е пропратно со бременоста, друго објаснување немам.
ja добив некако докторкава(гинекологот) ми рече да пијам сируп од исландски лишај,ама ако нешто ми е полошо да одам на општ матичен...е сега го купив сирупов и внатре пишува дека не смеат бремени жени да го конзумираат незнам што да правам...дојдов на работа па се мислам дали да се напијам.После работа обавезно ќе пробам бибер @stevemila дај боже да помогне...иначе баш се замислив од каде може ова волку кашлање не сум била ни на промаја ни надвор да ми е ладно,и ми текна дека може да е од климата во кола,ама па ај без клима вози ќе ми се слоши...аман веќе не пиеш ништо?
Мешиња бевме денес на контрола т.е. на втор скрининг. Малку сум загрижена. Од последниот преглед до сега ми се продолжи терминот за неколку дена. Др тврди дека се е во ред и со постелка без лакуни и со бебе. Според последниот преглед требаше денес да бидам 21+5, а сега ме врати 20+6. Ги гледам сега мерките од сликите што ми ги даде секој дел кој е мерен има различна вредност односно одговара на различна гестациска недела. Дали има некоја слично искуство и дали вакви отстапки се случуваат?!
Не се секирај се сие нормално,и кај мене секој дел си е со различна големина што одговара на неделата. Кај мене главата најголема ми з виде па ајде триста филмови но се сие ок.
Ништо, општ матичен ми кажа пошо немам никаква инфекција да терам без терапија. А, гинекологот ми кажа дека не смеам ништо уште кога почнав да кашлам. Инаку за сирупот и ја го купив, со мисла дека е природен и дека не би требало да има лошо влијание, ама откако го прочитав тоа во упатството го баталив.
Девојки од пред 1 недела имам жолтникав исцедок.. Ги направив сите брисеви, се е чисто.. Користам утрогестан. Дали е можеби од него?
Штом ти се брисевите чисти, од него. И на мене ми се појави повеќе секрет и плус бели парченца при мокрење и поискусните феминки тука ми кажаа дека е од утрогестанот.
Јас кашлав во 7-8 ма недела, јадев мед со проолис од Бомед, многу ми помгна. И пиев вит ц од 1000 на каливита. Инаку и ја купив исландски лишај ама не го пиев од страв. И пиев вода за да не ми е суво грлото. Стандардана пилешка супа без,сол исто така.
Leleeeeeee puknav denes na klinika gak od 9 do 13 za ctg aman od guzvive i neorganiziranoto zdrastvo. Bitno e se ok
Prisca test ili nt screening ili pak i dvete, denes bev kaj maticniot za da mi zakaze za nt screening i bidejki doktorot bese zafaten sestrata mi rece nemas potreba nie preporacuvame prisca preku prisca testot se dobivaat istite rezultati.. zbuneta do tuka i nazad... iskustva...
Еве ги и кај мене различни се сите а ми рекоа дека се е супер ама искрено и мене ме загрижија тие разлики...
женски некако два три дена само како да ме стега во градиве докторот ми рече да пијам аспиринпирин уште немам купено ми е страв да почнам оти читав дека не е наменет за трудници а тогаш оти ги даваат не знам
скоро секоја втора трудница пие аспирини протект или кардиопирин 100. Ете и јас на почеток пиев кардиопирин 100 за да се зголеми прокрвноста во матката. Тој ја разредува крвта.
Сестрата ти вика дека да правиш само приска а не и скрининг? Можеш слободно да ја отераш сестрата кај што не треба бидејки појма си нема во животот. Скринингот е најбите и си кажува се а не приската,приската е статистика.
Мене само ме интересира како ќе направи приска без димензиите кои се змеаат од скринигот за нухален набор, за носна коска, за растојание меѓу слепоочници?
Еве ме и мене Јас сум 16 недела од вчера напнатост во стомакот подуеност неможам да се наместам да спијам цела вечер .Денес бев до матичната ги виде близнациве супер се, нормално е бремена си со близнаци беше одговор на докторкава па и Вие драги бремени сте нормално е
Од кога тоа сестрите се доктори? Биди упорна оди пак и закажи си скрининг. Среќа што постои форумов, па ќе дознаеш повеќе информации.
Мила земав зрно бибер,не ми прекина скроз кашлањето ама дефинитивно мнг помалку кашлам.Фала ти најмнг на свет кажи ми само еднаш во денот можам да го правам ова или може неколку пати?