Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    @Bella*
    И јас сум со кашлица, од некаде 6-7 недела. Прво мислев настинка, па некоја инфекција ама излезе ништо дека не е, праев пулмослајд излезе све негативно, а уште си кашлам. На моменти од напони на кашлање стигав и до повраќање, а инаку немав мачнини. Ја колку шо прашував не смееш никакви сирупи, само чаеви. Сега си терам вака, изгледа ми е пропратно со бременоста, друго објаснување немам.

Последна измена: 18 јули 2018
    На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    ja добив некако докторкава(гинекологот) ми рече да пијам сируп од исландски лишај,ама ако нешто ми е полошо да одам на општ матичен...е сега го купив сирупов и внатре пишува дека не смеат бремени жени да го конзумираат :sweat: незнам што да правам...дојдов на работа па се мислам дали да се напијам.После работа обавезно ќе пробам бибер @stevemila дај боже да помогне...иначе баш се замислив од каде може ова волку кашлање не сум била ни на промаја ни надвор да ми е ладно,и ми текна дека може да е од климата во кола,ама па ај без клима вози ќе ми се слоши...аман веќе |(

не пиеш ништо?

На stevemila и NarCis@ им се допаѓа ова.
  3. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Мешиња бевме денес на контрола т.е. на втор скрининг. Малку сум загрижена. Од последниот преглед до сега ми се продолжи терминот за неколку дена. Др тврди дека се е во ред и со постелка без лакуни и со бебе.
    Според последниот преглед требаше денес да бидам 21+5, а сега ме врати 20+6. Ги гледам сега мерките од сликите што ми ги даде секој дел кој е мерен има различна вредност односно одговара на различна гестациска недела.
    Дали има некоја слично искуство и дали вакви отстапки се случуваат?!

4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Не се секирај се сие нормално,и кај мене секој дел си е со различна големина што одговара на неделата.
    Кај мене главата најголема ми з виде па ајде триста филмови но се сие ок.

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Ништо, општ матичен ми кажа пошо немам никаква инфекција да терам без терапија. А, гинекологот ми кажа дека не смеам ништо уште кога почнав да кашлам.
    Инаку за сирупот и ја го купив, со мисла дека е природен и дека не би требало да има лошо влијание, ама откако го прочитав тоа во упатството го баталив.

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.018
    Тоа е.
    Нормално е.

На Ѕвездички и @Verba им се допаѓа ова.
  7. Snowhite2

Snowhite2 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2017
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    258
    Девојки од пред 1 недела имам жолтникав исцедок.. Ги направив сите брисеви, се е чисто.. Користам утрогестан. Дали е можеби од него?

8. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.347
    Штом ти се брисевите чисти, од него. И на мене ми се појави повеќе секрет и плус бели парченца при мокрење и поискусните феминки тука ми кажаа дека е од утрогестанот.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Јас кашлав во 7-8 ма недела, јадев мед со проолис од Бомед, многу ми помгна. И пиев вит ц од 1000 на каливита. Инаку и ја купив исландски лишај ама не го пиев од страв.
    И пиев вода за да не ми е суво грлото. Стандардана пилешка супа без,сол исто така.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.453
    Допаѓања:
    5.418
    Leleeeeeee puknav denes na klinika gak od 9 do 13 za ctg aman od guzvive i neorganiziranoto zdrastvo. Bitno e se ok

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. n008

n008 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Prisca test ili nt screening ili pak i dvete, denes bev kaj maticniot za da mi zakaze za nt screening i bidejki doktorot bese zafaten sestrata mi rece nemas potreba nie preporacuvame prisca preku prisca testot se dobivaat istite rezultati.. zbuneta do tuka i nazad... iskustva...

12. Ti19943

Ti19943 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2017
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    51
    Еве ги и кај мене различни се сите а ми рекоа дека се е супер ама искрено и мене ме загрижија тие разлики...

Прикачени фајлови:

13. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    женски некако два три дена само како да ме стега во градиве докторот ми рече да пијам аспиринпирин уште немам купено ми е страв да почнам оти читав дека не е наменет за трудници а тогаш оти ги даваат не знам :worried:

14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    скоро секоја втора трудница пие аспирини протект или кардиопирин 100. Ете и јас на почеток пиев кардиопирин 100 за да се зголеми прокрвноста во матката. Тој ја разредува крвта.

На Charlotte* и Marija 84 им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Сестрата ти вика дека да правиш само приска а не и скрининг?
    Можеш слободно да ја отераш сестрата кај што не треба бидејки појма си нема во животот.
    Скринингот е најбите и си кажува се а не приската,приската е статистика.

На podravka, Charlotte*, Nika_P и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Мене само ме интересира како ќе направи приска без димензиите кои се змеаат од скринигот за нухален набор, за носна коска, за растојание меѓу слепоочници?

На Seduction, stevemila, Nika_P и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2018
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    176
    Еве ме и мене :) Јас сум 16 недела од вчера напнатост во стомакот подуеност неможам да се наместам да спијам цела вечер .Денес бев до матичната ги виде близнациве супер се, нормално е бремена си со близнаци беше одговор на докторкава :lol: па и Вие драги бремени сте нормално е :lol::lol::lol::lol::lol:

На Charlotte*, Viki tonci, Lola89 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.018
    Арно ти кажа Моник. Скрининг е важен, приската е обична статистика, ништо важно или прецизно.

На n008, @Verba и Ѕвездички им се допаѓа ова.
  19. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Од кога тоа сестрите се доктори?
    Биди упорна оди пак и закажи си скрининг. Среќа што постои форумов, па ќе дознаеш повеќе информации.

На n008, Charlotte*, only44you и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Мила земав зрно бибер,не ми прекина скроз кашлањето ама дефинитивно мнг помалку кашлам.Фала ти најмнг на свет :l::l::l: кажи ми само еднаш во денот можам да го правам ова или може неколку пати? :hug:

На stevemila, Martka и Meckicja им се допаѓа ова.