Ee bas mi e milo.Mozes nekolku pati.Ne e stetno voopsto.Jas zimav do 3 pati po 1 zrno.Se nadevam skroz ke ti pomine.Ova mi go kaza Dr,voopsto da ne se plasis
И јас сум со близначиња. Мешето ми се познава уште од деветта недела доле, а грчеви и подуеност имам скоро секој ден. Симптоми за две бебенца се дуплираат. Фемибион и магнезиум пијам х2. Со половината како стоите? Јас од старт имам благи болки.
И јас исто. Плус нон стоп во WC. Ноќе по 3 пати станувам за мочкање како зомби. Па ќе се расонам, па ќе земам да размислувам, ај некако ќе заспијам па кошмари, абе ужас. 6 месец сум, стомак ко пред пораѓај. Бебињава мрдаат ли мрдаат. Од време на време и болки и така.
5 chasa posle vaginalen pregled so raka, nekoj bledo kafen iscedok primetiv na gaki, mozhe da e od chepkanjeto dolu ili toj chepot ke da izleguva? Bledo kafen ili temno zholt, mnogu ne go primetiv,ama me isplashi pa sea.. Mnogu malku beshe, 3-4 kapki
Da ne ti paga cepot znam deka sme tuka so terminite. I zasto so raka te cepkaat eve jas dvapati na ctg samo eho...
@karak @fana 38ma ned, i zatoa shto imam bolki,pa me gledashe da ne pochnuvam da se otvaram.. Ne znam kako izglea chepot, gadno mi e da otvaram na google sliki ne e techno,ne se dvoi, ko liga e ... izvinete na detalniov opis
@Chanell* kako mrsul e gusto no moze da Ima t.e. najcesto ima rozenikava crvenkasta boja. Toa znaci deka pocnuva procesot na poragaj megutoa moze da se sluci i da ti padne cepot a da si poodis uste nekoj den. I jas sum 38 od denes ama ne me cepkaat so raka.
За во ВЦ заборавив да кажам. Таман ќе замижам во најслаткото и ете трк ВЦ. За стрии користиш нешто? Мене на Еуцерин ми препорачаа масло. Ме фати така некако шубе дека преку ноќ почна да се познава, рано е можда за десетта недела да се мачкам ама ајде.
Да, Еуцерин користам. Претходно имав тестери на Мустела ама некако не беше многу мрсна, а е поскапа, па зедов Еуцерин и добра ми е. Немам засега стрии. Мачкам и на гради, по еднаш дневно
И јас да ви се приклучам на несоницата и редовната посета на вц, јас сум 14 недела со близначиња ...други симптоми немам за сега сеа е ок мешко расне се познава веќе
Сабајлево пак на секојдневната влошка видов на 2-3 места исто такво бледо кафеаво ко вчера, ама многу малку е.. тој чепот може ли вака на повеќе пати да се растрошкува, да не паѓа цел наеднаш? #сраммиеодпрашањавамои И следно што се очекува? Водењакот да пукне? Не појадена, а 2 пати одам во вц више има врска? Оти и болки речиси цело време осеќам, ама не ми се алармантни според јачината. Ако станат појаки ќе тркнам на едно цтг.
Идење во тоалет по голема нужда знае да е еден од знаците за породување, водењакот може да прсне ама и не мора да значи. Јас мислам да одиш на цтг. Барем слушни се со докторката.
Мене ми падна чепот а водењак никогаш не ми пукна во болница ми го пукнаа.Три дена имав болки и се отварав по малку.Третиот ден веќе бев 5 прста дур се качив во предродилно 8.Ајде ќе биде.Со лесно.И само храбро