По едно пиев дека не ми одеше. Пред бременоста бев пушач и кафе пиев со цигара. Бидејќи со бебе во меше не пушев па така ни кафето не ми одеше и затоа пиев само едно наутро. Имаше денови и повеќе кога пиев ама ретко било тоа.
Мене не ми падна никаков чеп Кај мене имаше само капка крв и толку, никаков друг симптом дека ќе се пораѓам. Па кога ќе ми текне дека пред да одам за Скопје на ЦТГ, дента кога ме задржаа да се пораѓам, си ги шетав кучињата, зашто отпосле ќе немаше кој да ги прошета цел ден Нити чеп, нити пукнат водењак, нити болка некаква. Кога ми кажаа дека ќе ме задржат дека започнало породувањето, веќе 3 прста отворена, дур ја сварив веста дека еве дојде тој ден, се породив Така да се е индивидуално.
Jas sega mnogu se iznervirav od maticniot gin me natera da legnam na grb za da mi stave progesteron depo I stvarno se isplasiv oti jas doma ne lezam na grb ne pak tamu
Ако полежиш 5-10 мин па и повеќе ништо страшно не е,да спиеш на грб не препорачуваат а вака што има врска Убаини
Јас полежувам и на грб 10 тина мин, тогаш намногу ми мрда бебето и најмногу го сеќавам така па се вртам на страна, потоа пак на грб па на друга страна, не е толку страшно. Да не беше форумов немаше ни да знам дека не било убаво на грб лежење. А сега ми текна овие трудници што се со скрстен цервикс и со серклаж само на грб лежат Нели??
Сабајле какао, попладне кафе. Кога ми се гади многу ништо не пијам. Ова со какаото сега почнав заради превенција за железото. Спијам на грб. Зошто не смее? Јас знам само заради кичмата не е добро. Малце се претерува со тоа смее/не смее или ми се чини?
Bogami golem si. I toa za sekojdnevni raboti, opusti se malku treba cela bremenost da ja isteras. Kako ke se poragas ti zeno so vakov um? A tek bebe koga ke dojde ehee...poleka malku relax. Jas sekoe sabajle na grb se naogam pa nisto strasno
Јас тек после 36та недела не можев да лежам на грб стварно, снемував воздух. Дотогаш и дома и на ехо лежев на грб.
Јас колку и да се обидувам да лежам на страна, се се будам на грб. И ајде пак ќе се свртам на страна и се така во круг. Порано воопшто не сакав да спијам на грб, ама сега најубаво ми е така. Кога сум будна знам како лежам, но штом заспијам се вртам секако. Само на стомак не лежам, барем си мислам.