pilenka l-a-d-y-di CrazyGirl15 ....честитки до сите три, да имате убава и лесна бременост. Инаку мене цел ден гурушница ме уби. А и бебушко денес убаво си клоцаше, конечно мајка да го осети
Најптво добра ви вечееер Како сте ми? И ајде да почнам да се жалам Апетитот скроз ми се намали,речиси и да не јадам.Од сабајле кај 8ипол едвај една кришка леб да изедам,а ручекот ми е после 17 часот,и пак многу малку јадам.И тоа е јадењето за цел ден.Измеѓу јадам по нешто благо,многу ме тера да јадам чоколади...не знам зошто вака ми се намали апетитот? Не знам што да правам,што да превземам?Се надевам дека е само период и дека ќе се вратам во нормала,еве веќе неколку недели ниту грам немам ставено на мене,чак што више сум намалила CrazyGirl15 Добре дојде во клубот потполно те сваќам и јас прв пат на 17 год останав бремена па сега си имам едно бесно,палаво но мнооогу слатно мангупче дома Немој воопшто да се замараш со тоа што ќе речат другите...мене најтешко ми паѓаа сите погледи и шепкања во училишните ходници,но верувај ми сега сите ми завидуваат,имам тука пишувано,го завршив школото,се запишав на факултет,работиме и јас и мм и сега живееме самостојно. Ти посакувам да имаш лесна бременост pilenka и l-a-d-y-di честитки и за вас,со лесно да си ја износите бременоста
TSS едно укажување од мене на твоето прво тикерче за синчето, не знам дали не си го сфатила или не разбираш англиски али не е баш убаво вели since we said goodbye "откако кажавме збогум" значи тоа, а детенцето има ангелски крилја. Смени си го штом можеш
добро утроо и од нас си полезавме малку во кревет си се гускавме со бебцето мое и оп се јави се размрда внатре се оптегна тоа сонце убаво.. со дуса цекам да го осетам пак бебцето мое... сакам да ве прасам за податоците со ги записа матицнио у мајцината книска бас не мие јасно недел.аменореа 17...crl 41 ... фемур 23 утврдена гестац.старост 18.. обем на стомакот 120 ако мозе некој дами ги протумаци фала ви однапред....
Добро утро мамички. Јас наспана, и тоа 2 дена по ред спијам по 8 саати. Се чувствувам како млада да сум пак Како сте вие? Промената на времето ви годи или не? Гледам имаме доста нови мамички Уживајте и не се секирајте. Посебно за CrazyGirl15 и Whitecloud95. Спојлер Ич нека не ве боли кој и што зборува, секогаш ќе си најдат нешто за да озборуваат. Јас викам, ако, нека зборуваат, не ми пречи. Кога нивниот живот е толку неинтересен, нека нека зборуваат за мојот, прекрасен е. Мајка ми го родила брат ми на 17, мене на 20 а сестра ми на 22. Ни неа ни нас ништо не ни фали. Јас сум горда на мајка ми баш за тоа што толку млада успеала да гледа, расте, виспитува деца.
Добар ви ден мамички и од нас. Ние денес сме ненаспани цела нок бебушко беше немирен.Ме удираше многу силно Утрово станав со многу силни болки во јајниците незнам што да правам дури ми се плаче кога добивам болки толку се слилни Незнам дали да се јавам кај матичниот прошлиот пат кога имав болки ми рече дека е нормално но сега ми се многу силни болките уфф
добар ден мамички ние денес до пред малце пазарувавме малце се прошетавме после некои семејни проблеми и нервози мешево некако чука,ама не E тоа од бебе туку како срце што чука се надевам Nе е нешто лошо а јас морам малце да се смирам, често се нервирам треба само на бебуш да мислам најмногу тоа ми значи
и јас често се нервирам, и после осеќам синчето ми клоца ненормално, и секоаш велам мора да се смирам пошо тоа и на него влијае, само ти повеќе пази си , пошо си уште во рана бременост не се замарај многу многу и јас имам семејни нервози, па се учам (сеуште се учам) од едно уше влегло од друго излегло, нема друго чаре.
душичко немој да се секираш пулсот е тоа и уште го осеќам одвреме навреме,,ама нервозите никако батали се мисли само на бебето и не се нервирај нек пукнат душмани
Zнам дека нетреба нервоза,ама ете некогаш колку да избегнуваш,некои луге како за тоа да се родени проблеми да создават!. често после мала кавга стомакот чудно Gо чуствувам,знам дека е бебуш. морам морам не се нервирам за бебуш MOJ
Немој во рана бременост да се нервираш многу мисли на бебето последиците се ужасни.И јас така се нервирав и стасав до паталошка бременост. Во 3 месец дојде до крварење строго одмарање ми беше изречено и сеуште мора да одмарам не смеам да се заморувам едвај до вц одам од болки. А инаку за проблеми сите имаме и јас така секој ден се нервирам а невиното бебенце трпи. Уживај само немој да се нервираш мисли и на последиците
лелеее бас што ми се пријаде и јас се мислам да си направам некој десерт ,Aј пишими рецептов па ако имам се дома да го направам и јас понекогаш правам некои работи за да не мислам и нервирам
Мамички од мое лично искуство ве замолувам колку моќете бидете посмирени нервзата делува и те како на бебушките ке бидат премногу плачливи како резултат на стресот сега што го поминуваат имам две дечиња разликата ја осетив многу со првото бев многу смирена немав стресови се беше ок а со фторото имав многу цемејни роблеми за време на бременоста верувајте детето по цела нок спие немирно плаче и тн ве молам бидете посмирени колку можете ѕа ваше добро и најважното доброто на вашето сонце поздрав мамички
ти балгодарам мила мора да бидеме смирени,во право си. јас се трудам да не се нервирам ама се случува,од сега повеке ке избегнувам нервози,морам за душа Mала Mоја бебуш.
Јас многу лесно се изнервирувам Како дете со стресови израснав а сега пак си имам некој семеји проблеми и за ситница да е јас се нервирам знам дека тоа многу ке влијае на бебето и затоа се трудам да не слушам распавии или ако некој ми пререче нешто од ова уше ми влегува од др ми излегува бебето ми е најважно од се
Бебулињата се најважното нешто во животот и најубавиот дел од животот значи за нив мораме да успееме и да ја поминеме секоја пречка на патот бидетеми најсрекни мамички
Јас мислам дека пред се за да бидеме срекни треба и да имаме подршка од некого во животот. Инаку секој ден секој миг има некој кој ке те изнервира и слично од искуство ви велам игнорирајте се . Јас од проблеми стигнав до паталошка бременост се нервирав на сите гледав д аја погодам ама сега неееееее бебето пред се лекарскиот совет на 1 место ми е а нервозата на последно
Кога сме веќе кај нервозите, се мислев дали овде да ви пишам или да најдам некоја друга тема. Ми закажаа амниосинтеза за следната недела, се појави кила на бебушот во 18 недела! Дали некоја од вас има искуство со откривање на кила на бебе во бременост? Инаку нема нестручност на докторот, бев на 3 места и од сите добив препорака за порано откривање НА ДРУГИ АНОМАЛИИ, а накрај јас самата потпишувам дека сум свесна за ризикот...скршена сум веќе 4 дена и незнам како да се смирам. Книги читање, филмови анимирани и комедии само, морам дома да седам, значи движење минимално уште пред интервенцијата. Незнам како ќе се издржи до крај, цел живот сум борец, чекав 2 години да забременам и сега душата моја, бебушката убава го почнува животот уште додека е во утробата со проблеми...